Ухвала
від 20.06.2023 по справі 728/1132/20
БАХМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 728/1132/20

Номер провадження 4-с/728/3/23

У Х В А Л А

про залишення скарги без руху

20 червня 2023 року місто Бахмач

Суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Пархоменко П.І., перевіривши додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК) у справі за скаргою ОСОБА_1 на звіт про оцінку майна у виконавчому провадженні, стягувач ОСОБА_2 , заінтересовані особи Бахмацький районний відділ державної виконавчої служби у Ніжинському районі Північно Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми), Приватне підприємство «Центр незалежності оцінки та експертизи», -

у с т а н о в и в :

1. ОСОБА_1 звернувся із скаргою на звіт про оцінку майна у виконавчому провадженні.

2. Зазначена скарга підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог встановлених статтями 175 та 177 ЦПК.

3. Згідно із абзацом першим пункту 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження» від 26 грудня 2003 року № 14 (далі Постанова № 14) скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК.

4. Зокрема, відповідно до пункту 8 частини третьої статті 175 ЦПК позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

А відповідно до частини п`ятої статті 177 ЦПК позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В свою чергу згідно із вимогами статті 95 ЦПК письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (частини друга-п`ята).

5. В порушення даних вимог до скарги не надано оригінали або належним чином засвідчені копії доказів по справі.

6. Крім того, за змістом частини шостої статті 175 ЦПК у позовній заяві можуть бути вказані і інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

7. Так частиною четвертою статті 74 Закону України «Про виконавче провадження» від 2 червня 2016 року № 1404-VIII передбачено, що скарга у виконавчому провадженні подається виключно у письмовій формі та має містити:

1) найменування органу державної виконавчої служби, до якого вона подається;

2) повне найменування (прізвище, ім`я та по батькові) стягувача та боржника, їхні місця проживання чи перебування (для фізичних осіб) або місцезнаходження (для юридичних осіб), а також найменування (прізвище, ім`я та по батькові) представника сторони виконавчого провадження, якщо скарга подається представником;

3) реквізити виконавчого документа (вид документа, найменування органу, що його видав, день видачі та номер документа, його резолютивна частина);

4) зміст оскаржуваних рішень, дій чи бездіяльності та посилання на порушену норму закону;

5) викладення обставин, якими скаржник обґрунтовує свої вимоги;

6) підпис скаржника або його представника із зазначенням дня подання скарги.

8. Впорушення вказанихвимог вскарзі невказано реквізити виконавчого документа (вид документа, найменування органу, що його видав, день видачі та номер документа, його резолютивна частина).

9. За змістом абзацу другого пункту 3 Постанови № 14 у разі відсутності спеціальної норми щодо вирішення певних питань, які виникають при розгляді скарг на рішення, дії або бездіяльність посадових осіб державної виконавчої служби, до заяв (скарг, подань) учасників виконавчого провадження мають застосовуватися положення ЦПК, якими врегульовано аналогічні питання.

10. Відповідно до частини першої статті 185 ЦПК суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

11. У зв`язку із чим, враховуючи, що скарга подана без додержання наведених вище вимог, її необхідно залишити без руху із зазначенням недоліків скарги, способу і строку їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ували про залишення скарги без руху.

Керуючись статтями 175, 177, 185, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

1. Скаргу ОСОБА_1 на звіт про оцінку майна у виконавчому провадженні, стягувач ОСОБА_2 , заінтересовані особи Бахмацький районний відділ державної виконавчої служби у Ніжинському районі Північно Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми), Приватне підприємство «Центр незалежності оцінки та експертизи», залишити без руху.

2. Запропонувати заявнику в строк протягом п`яти днів з дня вручення ухвали привести подання у відповідність з вимогами статей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, шляхом усунення вищевказаних недоліків та подання уточненої скарги із зазначенням реквізитів виконавчого документа (виду документа, найменування органу, що його видав, день видачі та номер документа, його резолютивна частина).

3. Надати оригінали або належним чином засвідчені копі доказів по справі.

4. Роз`яснити, якщо особа, яка звернулась із скаргою відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає зазначені вище вимоги, скарга вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Якщо заявник не усуне недоліки подання у строк, встановлений судом, скарга вважається неподаною і повертається заявнику.

5. Копію ухвали надіслати заявнику.

6. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Бахмацького районного суду

Чернігівської області Пархоменко П.І.

СудБахмацький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111663331
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —728/1132/20

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Постанова від 27.09.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Постанова від 30.05.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні