Ухвала
від 21.06.2023 по справі 343/1273/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 343/1273/23

Номер провадження: 1-в/0343/26/23

У Х В А Л А

про продовження застосування примусових заходів медичного характеру

21 червня 2023 року м.Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі Долинського районного суду Івано-Франківської області заяву (подання) представника Комунального некомерційного підприємства "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області про продовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_3 , 1990 року народження, жителя с.Шевченкове Калуського району Івано-Франківської області,

за участю: лікаря-психіатра КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області - ОСОБА_4 ,

прокурора - ОСОБА_5 ,

законного представника ОСОБА_3 - ОСОБА_6 ,

В С Т А Н О В И В :

до Долинського районного суду Івано-Франківської області надійшла заява (подання) генерального директора та лікаря-психіатра КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області про продовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_3 , 1990 року народження, жителя с.Шевченкове Вигодської ТГ.

Представник медичного закладу- лікар-психіатр ОСОБА_7 заяву підтримала, просила задовольнити.

Прокурор вважав, що заява підлягає задоволенню.

Законний представник ОСОБА_3 - ОСОБА_6 у судовому засіданні заперечила проти задоволення заяви, оскільки вважає, що примусові заходи медичного характеру негативно впливають на її сина, а лікування результату не дає.

Особа, щодо якої вирішується питання про продовження примусових засобів медичного характеру, ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, у зв`язку з погіршенням стану здоров`я, на що вказала його мама у судовому засіданні.

Заслухавши думку осіб, які беруть участь у справі, дослідивши долучені до заяви (подання) матеріали, суд приходить до такого висновку.

Відповідо до вимог ст. 95 КК України, продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який

надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження закладу з надання психіатричної допомоги заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Особа, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, має право звернутися до обраного нею незалежного лікаря-психіатра з метою отримання висновку про стан свого психічного здоров`я. У висновку незалежного лікаря-психіатра мають бути зазначені підстави для зміни або припинення застосування примусових заходів медичного характеру. У разі відсутності таких підстав у висновку обґрунтовується необхідність продовження застосування примусових заходів медичного характеру.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру може здійснюватися судом також за заявою особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, або її захисника чи іншого законного представника, у разі якщо така особа за своїм станом здоров`я не може усвідомлено подати до суду відповідну заяву. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів закладу, в якому особі надається психіатрична допомога, або, у разі наявності, висновок обраного особою незалежного лікаря-психіатра.

Встановлено судом, ухвалою Долинського районного суду Івано-Франківської області від 11.11.2022 ОСОБА_3 продовжено примусові заходи медичного характеру в амбулаторному порядку у лікаря-психіатра КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області на строк 6 місяців.

Як вбачається з висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру № 233/01-20/20 від 24.05.2023, по психічному стану на даний час ОСОБА_3 потребує продовження застосування примусових заходів медичного характеру в амбулаторному порядку за місцем проживання.

Враховуючи те, що до ОСОБА_3 судом застосований примусовий захід медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання, шестимісячний строк якого закінчується, а комісія лікарів-психіатрів рекомендує продовжити його лікування в амбулаторному порядку, суд вважає за необхідне продовжити ОСОБА_3 примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку до шести місяців.

На підставі викладеного, ст. 95 КК України, ст. 19 Закону України "Про психіатричну допомогу", ст. 27 КПК України, керуючись ст. 512, 514, 516 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

заяву (подання) представника Комунального некомерційного підприємства "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області про продовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_3 задовольнити.

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю с. Шевченкове Вигодської ТГ Калуського району Івано-Франківської області, продовжити примусові заходи

медичного характеру в амбулаторному порядку у лікаря-психіатра КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради на строк 6 (шість) місяців.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111664811
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_3 , 1990 року народження, жителя с.Шевченкове Калуського району Івано-Франківської області,

Судовий реєстр по справі —343/1273/23

Ухвала від 21.06.2023

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Керніцький І. І.

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Керніцький І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні