Ухвала
від 21.06.2023 по справі 423/2014/20
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 423/2014/20

Провадження № 6/172/25/23

У Х В А Л А

іменем України

21.06.2023 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Битяка І.Г. за участі секретаря судового засідання Глушко О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в сел. Васильківка у відсутність сторін, без фіксування судового засідання технічними засобами цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , стягувач Луганський обласний будинок дитини №2, боржник ОСОБА_2 , зацікавлена особа: Бахмутський відділ державної виконавчої служби у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Харків) про заміну сторони виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В

ОСОБА_1 звернулась до суду з вищевказаним поданням. В обґрунтування вказує, що рішенням Попаснянського районного суду Луганської області від 21.12.2020 року було позбавлено батьківський прав ОСОБА_2 відносно дітей, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та стягнуті аліменти на користь дітей, які виховувалися в Луганському обласному будинку дитини №2. 28 квітня 2023 року Васильківським районним судом Дніпропетровської області було видано виконавчий лист Попаснянського районного суду Луганської області по даній справі, де стягувачем аліментів визначено Луганський обласний будинок дитини №2.

Згідно розпорядження керівника Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації від 16.12.2021 року № 02-02/678 з 20.12.2021 року дітей, позбавлених батьківського піклування, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 було влаштовано на виховання та спільне проживання до прийомної сім`ї ОСОБА_1 .

Діти мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування та проживали разом з заявницею за адресою: АДРЕСА_1 .

На даний час місце де мешкала заявниця разом з дітьми тимчасово окуповано.

Згідно довідок внутрішньо переміщених осіб від 22.04.2022 року заявниця з дітьми тимчасово зареєстровані та мешкають по АДРЕСА_2 .

Таким чином, на сьогодні заявниця прийомна мати, ОСОБА_1 являюсь законним представником малолітніх дітей. Займається їх вихованням та утриманням. Для оформлення державних соціальних виплат на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування необхідна довідка про стягнення аліментів.

У зв`язку з цим, просить суд замінити стягувача у виконавчому провадженні з Луганського обласного будинку дитини №2 на неї ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, що не перешкоджає розгляду справи.

На підставі ч. 3 ст. 211, ч. 2 ст. 247 ЦПК України справа слухається у відсутність сторін без фіксування судового процесу технічними засобами.

Вивчивши матеріали заяви суд вважає, що воно підлягає задоволенню з таких підстав.

Порядок заміни сторони виконавчого провадження регулюється ст. 442 ЦПК України, положеннями якої встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження. Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 272 цього Кодексу.

З матеріалів заяви видно, що батько ОСОБА_2 малолітніх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 позбавлений рішенням Попаснянського районного суду Луганської області від 21.12.2020 року батьківських прав. Також з ОСОБА_2 суд вирішив стягнути аліменти на утримання цих дітей.

Позивачем у вказаній цивільній справі є Рада опіки та піклування Попаснянської райдержадміністрації.

Згідно з матеріалами заяви законним представником неповнолітніх дітей є ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_3 яка зареєстрована як ВПО за адресою: АДРЕСА_2 , де разом з нею зареєстровані, фактично проживають і перебувають на її утриманні неповнолітні діти.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем єфізична абоюридична особачи держава,на користьчи вінтересах якихвидано виконавчийдокумент.У разівибуття однієїіз сторінвиконавець зазаявою сторони,а такожзаінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Враховуючи викладене, суд вважає за доцільне та в інтересах неповнолітніх дітей, задовольнити заяву ОСОБА_1 і замінити сторону виконавчого провадження.

Керуючись ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження», ст.ст. 259-260, 354, 442 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В

1. Заяву ОСОБА_1 , стягувач Луганський обласний будинок дитини №2, боржник ОСОБА_2 , зацікавлена особа: Бахмутський відділ державної виконавчої служби у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Харків) про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 423/2014/20, виданого на підставі рішення Попаснянського районного суду Луганської області від 21.12.2020 року зі стягувача Луганського обласного будинку дитини №2 на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 .

3. Копію ухвали направити учасникам справи.

Апеляційна скарганаухвалусуду можебутиподанадо Дніпровськогоапеляційногосудучерез ВасильківськийрайоннийсудДніпропетровської областіпротягомп`ятнадцятиднів здняїїпроголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Г. Битяк

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111676364
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —423/2014/20

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 11.03.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Рішення від 21.12.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні