Ухвала
від 20.06.2023 по справі 280/2014/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

з питань залучення до участі у справі третьої особи

20 червня 2023 року Справа № 280/2014/20 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Татаринова Д.В., розглянувши у місті Запоріжжі клопотання Плодоредської сільської ради Михайлівського району Запорізької ради про вступ у якості третьої особи у справі № 280/2014/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, 65, ЄДРПОУ 38625593) до МАР`ЯНІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ ПЛОДОРОДНЕНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ (Україна, 72043, Запорізька обл., Мелітопольський р-н, село Мар`янівка, Плодородненська ТГ, вул.Молодіжна, будинок 1а, код ЄДРПОУ 26316580) про застосування заходів реагування

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа № 280/2014/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (далі - позивач) до МАР`ЯНІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ ПЛОДОРОДНЕНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ (далі відповідач), в якому позивач просить суд: застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівель, споруд та приміщень МАР`ЯНІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ ПЛОДОРОДНЕНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ, розташованого за адресою: 72043, .Запорізька обл., Михайлівський район, село Мар`янівка, вул. Молодіжна, будинок 1А, шляхом зобов`язання МАР`ЯНІВСЬКУ ГІМНАЗІЮ ПЛОДОРОДНЕНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ повністю зупинити експлуатацію будівель, споруд та приміщень за вказаною адресою, окрім робіт, пов`язаних з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, до повного усунення цих порушень, що повинно бути встановлено на підставі перевірки Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

Ухвалою суду від 03 квітня 2023 року розгляд справи відкладено на 20 червня 2023 року.

Плодородненською сільською радою Михайлівського району Запорізької області до суду подано клопотання по вступ у справу у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Відповідно до частини 2статті 49 КАС Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі (частина 4статті 49 КАС України).

Як зазначено у частині 5статті 49 КАС України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Права та обов`язки учасників справи визначеністаттею 44 КАС України.

Так, у заявленому клопотанні вказано про те, що Плодороденська сільська рада є засновником Комунального закладу «Мар`янівській навчально-виховний комплекс І-ІІ ступенів «Загальноосвітній навчальний заклад дошкільний навчальний заклад» Плодородненської сільської ради Михайлівського району Запорізької області. Саме на Плодородненську сільську раду, як на власника приміщень, покладено обов`язки щодо забезпечення протипожежного стану в цих приміщеннях. З огляду на вказане, рішення в адміністративній справі № 280/2014/20 може безпосередньо вплину на права та обов`язки Плодородненської сільської ради.

З огляду на викладене, суд вважає клопотання Плодороденської сільської ради Михайлівського району Запорізької області про вступ у справу у якості третьої особи по справі підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 49,241-243,248 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання Плодороденської сільської ради Михайлівського району Запорізької області про вступ у справу у якості третьої особи по справі № 280/2014/20 задовольнити.

Залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Плодородненську сільську раду Михайлівського району Запорізької області(ЄДРПОУ 04352486, вул. Миру, 11, с. Плодородне, Михайлівський район, Запорізька область, 72040).

Встановити третій особі строк для надання пояснень з приводу предмету спору в адміністративній справі № 280/2014/20 до 17 липня 2023 року.

Ухвалу направити учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх та залучення до участі у справі третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Д.В. Татаринов

Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111687063
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —280/2014/20

Постанова від 07.02.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 17.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Рішення від 18.10.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 03.04.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 28.02.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні