Ухвала
від 21.06.2023 по справі 620/5749/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

21 червня 2023 року м. Чернігів Справа № 620/5749/23

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Скалозуба Ю.О. розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи, клопотання позивача про закриття провадження у справі

за позовомКерівника Корюківської окружної прокуратури в інтересах державидоВідділу освіти, культури, молоді і спорту Холминської селищної радипровизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,У С Т А Н О В И В:

Керівник Корюківської окружної прокуратури звернувся в інтересах держави до суду з позовом до Відділу освіти, культури, молоді і спорту Холминської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою судді Чернігівського окружного адміністративного суду від 18.05.2023 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

На адресу суду від позивача надійшло клопотання про закриття провадження в зв`язку з виконанням позовних вимог відповідачем після направлення позову до суду.

Згідно із пунктом 8 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Зважаючи на вжиття відповідних заходів та дій з виконання щодо виконання вимог позивача, враховуючи клопотання останнього про закриття провадження, немає підстав вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання протиправної бездіяльності відповідача.

Таким чином, враховуючи заявлені позовні вимоги, суд дійшов висновку про наявність достатніх правових підстав для закриття провадження у справі, оскільки оскаржуване порушення було виправлено Відділом освіти, культури, молоді і спорту Холминської селищної ради, судом не встановлено наявності порушень будь-яких прав та інтересів позивача, і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Разом із тим, відповідно до частини першої статті 142 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

З огляду на матеріали справи Чернігівською обласною прокуратурою при подачі керівником Корюківської окружної прокуратури позовної заяви до суду було сплачено судовий збір згідно платіжної інструкції №982 від 27.04.2023 в розмірі 2684,00 грн (а.с. 41).

Враховуючи вищевикладене, Чернігівській обласній прокуратурі підлягає поверненню 1342,00 грн судового збору, сплаченого при поданні позову.

Керуючись статтями 142, 238, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву керівника Корюківської окружної прокуратури про закриття провадження у справі - задовольнити.

Закрити провадження у справі за позовом керівника Корюківської окружної прокуратури в інтересах держави до Відділу освіти, культури, молоді і спорту Холминської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Повернути Чернігівській обласній прокуратурі (вул. Князя Чорного, 9, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 02910114) з Державного бюджету України (рахунок UA348999980313191206084025739, отримувач - ГУК у Черніг.обл/тг мЧернiгiв/22030101, код ЄДРПОУ - 37972475, банк отримувача Казначейство України (ЕАП)) судовий збір в розмірі 1342,00 грн, сплачений відповідно до платіжної інструкції №982 від 27.04.2023.

Роз`яснити позивачу, що, відповідно до частини 2 статті 239 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Копію ухвали про закриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в строк та порядку, передбачені статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду за правилами, встановленими статтями 293, 295 - 297 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду в повному обсязі складена - 21.06.2023.

Суддя Ю. О. Скалозуб

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111690143
СудочинствоАдміністративне
Сутьзакриття провадження у справі за позовомКерівника Корюківської окружної прокуратури в інтересах державидоВідділу освіти, культури, молоді і спорту Холминської селищної радипровизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/5749/23

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

Ухвала від 18.05.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні