Ухвала
від 22.06.2023 по справі 614/949/21
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 614/949/21

Провадження № 2/535/662/23

УХВАЛА

22 червня 2023 року смт Котельва

Суддя Котелевського районного суду Полтавської області Гуляєва Г.М., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , представник позивача-адвокат ВОЛЧЕНКО ГЕННАДІЙ ВАЛЕРІЙОВИЧ до ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА "АГРОЗЕМЛЯ", третя особа Балаклійська районна державна адміністрація Харківської області в особі ЩЕРБИНИ Н.М. - голови комісії з припинення (державний реєстратор) відділу з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань Балаклійської районної державної адміністрації Харківської області про скасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки;-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_2 в особі представника позивача -адвоката Волченко Г.В. звернувся до Борівського районного суду Харківської області з позовом до ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА "АГРОЗЕМЛЯ" про скасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки.

Справа перебувала в провадженні судді Гуляєвої Г.М.

30.12.2021 року ухвалою Борівського районного суду Харківської області провадження по справі відкрито за правилами загального позовного провадження.

30.12.2021 року ухвалою Борівського районного суду Харківської області задоволено клопотання про витребування доказів.

20.01.2022 року ухвалою Борівського районного суду Харківської області призначено судову почеркознавчу експертизу та зупинено провадження у справі.

Розпорядженням голови Верховного Суду №10/0/9-22 від 16.03.2022 року Котелевському районному суду Полтавської області визначено територіальну підсудність справ Борівського районного суду Харківської області та Дергачівського районного суду Харківської області.

Відповідно до частини 7 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» відповідне рішення є підставою для передачі усіх справ, які перебували на розгляді суду, територіальна підсудність якого змінюється.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями визначено головуючим по справі суддю Гуляєву Г.М.

Відповідно до ч.12 ст.33 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Згідно з ч.3 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно доч.4ст.19ЦПК Українизагальне позовнепровадження призначенедля розглядусправ,які черезскладність абоінші обставининедоцільно розглядатиу спрощеномупозовному провадженні.

Враховуючи викладене, а також те, що провадження у справі вже відкрито за правилами загального позовного провадження, суд вважає за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Відтак, з урахуванням зазначеного, суд вважає за можливе прийняти цивільну справу до свого провадження, провадження у справі відновити та призначити у ній підготовче судове засідання, в яке викликати сторони.

Керуючись ст. 33, ст.254 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до свого провадження цивільну справу ОСОБА_1 , представник позивача-адвокат ВОЛЧЕНКО ГЕННАДІЙ ВАЛЕРІЙОВИЧ до ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА "АГРОЗЕМЛЯ", третя особа Балаклійська районна державна адміністрація Харківської області в особі ЩЕРБИНИ Н.М. - голови комісії з припинення (державний реєстратор) відділу з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань Балаклійської районної державної адміністрації Харківської області про скасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки.

Провадження у справі відновити.

Підготовче судове засідання у справі призначити на 11:00 годину 02 серпня 2023 року в приміщенні Котелевського районного суду Полтавської області за адресою: вул.Полтавський шлях, 235, смт Котельва Полтавської області.

В судове засідання викликати сторони у встановленому законом порядку.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи з сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http:court.gov.ua/fair/sud1613/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Г.М. Гуляєва

Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111700408
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —614/949/21

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Гуляєва Г. М.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Гуляєва Г. М.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

ГУЛЯЄВА Г. М.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

ГУЛЯЄВА Г. М.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

ГУЛЯЄВА Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні