Ухвала
від 22.06.2023 по справі 346/1288/23
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/1288/23

Провадження № 2/346/816/23

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

22 червня 2023 р.м. Коломия

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої- судді Третьякової І.В.

за участю секретаря- Дутчак Х.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Коломия в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Міжрегіональне якісне постачання» до ОСОБА_1 треті особи: акціонерне товариство Комерційний банк «Приватбанк», Моторне (транспортне) страхове бюро України, приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «АРКС» про стягнення збитків, -

В С Т А Н О В И В:

15.03.2023р. ТОВ «Міжрегіональне якіснепостачання»,через свогопредставника адвокатаЛогвінова Є.В., звернулося до суду з вищевказаним позовом в якому просить стягнути з відповідача завдані внаслідок ДТП збитки в сумі 199568,52 грн.

19.05.2023р. до суду надійшло клопотання ОСОБА_1 , в якому останній просить зупинити провадження у справі в зв`язку з його перебуванням у складі Збройних Сил України.

В підтвердження цих обставин, відповідачем було долучено до клопотання копію його посвідчення учасника бойових дій серії НОМЕР_1 , копію витягу з наказу командира військової частини НОМЕР_2 від 14.02.2023р., згідно якого ОСОБА_1 вважати таким, що 14.02.2023р. призваний на військову службу по загальній мобілізації в особливий період, зарахований до списків особового складу військової частини НОМЕР_2 , прийнятий на посаду та приступив до виконання службових обов`язків; копію витягу з наказу командира військової частини НОМЕР_2 №52 від 03.04.2023р., згідно якого ОСОБА_1 прибув в розташування військової частини на табірний збір з метою виконання розпорядження командувача військ оперативного командування « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та витяг з наказу командира військової частини НОМЕР_2 №78 від 30.04.2023р., згідно якого ОСОБА_1 поступив в оперативне підпорядкування командира ТГр «Бахмут» на підставі бойового розпорядження ТГр «Бахмут» №541.

Представник позивача через технічні причини не зміг прийняти участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідач та треті особи в судове засідання також не з`явилися. Про час та місце розгляду справи повідомлялися своєчасно та у встановленому законом порядку. Від представника МТСБУ надійшло клопотання про розгляд справи за їхньої відсутності, свою позицію, викладену в письмових поясненнях, підтримує та просить її врахувати при ухваленні рішення у справі.

В зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Проаналізувавши доводи заявленого клопотання та оцінивши долучені до нього письмові докази, суд приходить до висновку, що провадження по справі слід зупинити до припинення перебування ОСОБА_1 у складі Збройних Сил України.

Керуючись п.2 ч.1 ст.251,ст. 253 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання ОСОБА_1 про зупинення провадження у справі задовольнити.

Провадження по справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Міжрегіональне якісне постачання» до ОСОБА_1 треті особи: акціонерне товариство Комерційний банк «Приватбанк», Моторне (транспортне) страхове бюро України, приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «АРКС» про стягнення збитків зупинити до припинення перебування ОСОБА_1 у складі Збройних Сил України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду безпосередньо або через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Третьякова І. В.

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111709477
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —346/1288/23

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Третьякова І. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Третьякова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні