Ухвала
від 21.06.2023 по справі 260/4550/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження процесуального строку

21 червня 2023 рокум. Ужгород№ 260/4550/23 Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Скраль Т.В. розглянувши матеріали позовної заяви Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (88000, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Ш.Петефі, 14, код ЄДРПОУ 13592841) до Підприємства споживчої кооперації виробничо-комерційного підприємства «Мукачівський міськкоопторг Закарпатської облспоживспілки» (89600, Закарпатська область, м. Мукачево, вул. Габермана, буд. 5, код ЄДРПОУ 20430671) про стягнення адміністративно господарських санкцій, -

ВСТАНОВИВ:

06 червня 2023 року Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося з позовною заявою до Підприємства споживчої кооперації виробничо-комерційного підприємства «Мукачівський міськкоопторг Закарпатської облспоживспілки», якою просить стягнути з Підприємства споживчої кооперації виробничо-комерційне підприємство "Мукачівський міськкоопторг Закарпатської облспоживспілки" адміністративно-господарські санкції та пеню за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю в загальній 33 283,19грн.

12 червня 2023 року ухвалою суду позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

Для усунення недоліків позовної заяви позивачу необхідно надати суду:

- докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви з додатками.

19 червня 2023 року позивачем подано до суду, на виконання вимог ухвали суду від 12 червня 2023 року, заяву про усунення недоліків до якої долучено рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення.

Однак, суд звертає увагу представника відповідача, що Порядок надання послуг поштового зв`язку, права та обов`язки операторів поштового зв`язку і користувачів послуг поштового зв`язку визначають Правила надання послуг поштового зв`язку, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №270 (далі - Правила).

Відповідно до пункту 61 Правил у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Наведені вище положення дають підстави дійти висновку, що звертаючись до суду із позовом на позивача покладений обов`язок додати документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів листом з описом вкладення, який має містити номер поштового відправлення та підписом працівника поштового зв`язку і проставленим відбитком календарного штемпеля, який перевірив відповідність вкладення опису. Саме виконання вказаних вимог є обов`язковим для виконання вимог КАС України про належне надсилання позовної заяви та документів іншій стороні.

Таким чином, судом встановлено, що позивачем не було усунуто недоліків позовної заяви при поданні заяви про усунення недоліків в позовній заяві, а саме не надано до суду:

- докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви з додатками.

Відповідно до частини 2 статті 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відповідно до частини 6 статті 121 КАС України про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Отже, з наведених обставин, суд вважає за необхідне з власної ініціативи продовжити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

На підставі наведеного та керуючись статтями 121, 160, 161, 169, 171, 248, 256 КАС України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Процесуальний строк, встановлений судом для усунення недоліків позовної заяви згідно з ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 12 червня 2023 року в адміністративній справі - продовжити на 7 днів з дня вручення позивачу даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Оскарження ухвали суду окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвалу суду включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Т.В.Скраль

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111718883
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно господарських санкцій

Судовий реєстр по справі —260/4550/23

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 07.07.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні