Ухвала
від 22.06.2023 по справі 278/2068/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 278/2068/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 червня 2023 року м. Житомир

Житомирський районний суд Житомирської області в складі головуючого судді Євгена Татуйка, розглянув клопотання представника позивача адвоката Шмата Руслана Петровича про закриття провадження у справі та повернення судового збору у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства "ЖИТОМИР-АВТО" та товариства з додатковою відповідальністю "ЕКСПРЕС СТРАХУВАННЯ" про відшкодування збитків,--

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

21 червня 2023 року від представника позивача надійшло клопотання про закриття провадження у справі у зв`язку із тим, що відповідачами у повній мірі відшкодовано збитки, що є предметом розгляду даної справи. Окрім цього, останній просить суд повернути позивачу суму сплаченого судового збору.

Процесуальним законодавством вказані правовідносини врегульовано наступним чином.

Суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору (п. 2 ч. 1 ст. 255 ЦПК України).

Сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом) (п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір").

Проаналізувавши фактичні обставини справи у сукупності із нормами процесуального законодавства, якими врегульовано вказані правовідносини, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення вказаного клопотання з огляду на те, що представником позивача підтверджено факт відшкодування відповідачами збитків, стягнення яких є предметом розгляду даної справи. Відтак, станом на момент ухвалення даного судового рішення, предмет спору в справі відсутній.

Разом з тим, оскільки вищевказане провадження підлягає до закриття, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача в частині щодо повернення суми сплаченого судового збору, оскільки вчинення такої процесуальної дії, у даному випадку, прямо передбачено приписами процесуального законодавства.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 255 ЦПК України, суд,--

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Закрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства "ЖИТОМИР-АВТО" та товариства з додатковою відповідальністю "ЕКСПРЕС СТРАХУВАННЯ" про відшкодування збитків на підставі п. 2 ч. 1 ст. 255 ЦПК України.

Повернути ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , код платника податків НОМЕР_1 ) суму сплаченого судового збору за квитанцією з кодом 4706-2162-7029-3094 від 3 травня 2023 року в розмірі 1073 (одна тисяча сімдесят три) гривні 60 копійок.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення безпосередньо до Житомирського апеляційного суду.

Повне рішення складено 22 червня 2023 року.

Суддя Євген Татуйко

Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111731425
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування збитків

Судовий реєстр по справі —278/2068/23

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні