Ухвала
від 23.06.2023 по справі 372/1644/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/1644/23

Провадження 2-819/23

ухвала

Іменем України

23 червня 2023 року Обухівський районний суд Київської області у складі:

головуючої суддіВисоцької Г.В.

з участю секретаря судових засідань Куник О.В., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні Обухівського районного суду Київської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Семенівської сільської ради, ОСОБА_2 про визнання права власності у порядку спадкування за законом, третя особа державний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Коваленко Л.О.,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Обухівського районного суду Київської області знаходиться вказана цивільна справа

23.06.2023 року позивачем ОСОБА_1 подано заяву про залишення позову без розгляду та повернення судового збору.

Сторони в судове засідання не з`явились.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Таким чином заяву позивача про залишення позову без розгляду, яка подана до початку розгляду справи по суті, підлягає задоволенню.

Залишення позову без розгляду не позбавляє позивача права звернутися до суду повторно.

Відповідно до п.4 ч.1ст.7ЗУ «Про судовий збір»сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи те, що позовну заяву залишено без розгляду за заявою позивача, суд вважає за можливе повернути ОСОБА_1 судовий збір, сплачений при подачі позову.

Керуючись п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд,-

УХВАЛИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про залишення позову без розгляду та повернення судового збору задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Семенівської сільської ради, ОСОБА_2 про визнання права власності у порядку спадкування за законом, третя особа державний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Коваленко Л.О. залишити без розгляду.

Повернути ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 1500 (одна тисяча п`ятсот) грн. 00 коп., сплачений згідно квитанції про оплату №40838000 від 10 квітня 2023 року.

Роз`яснитипозивачу,що залишенняпозовної заявибез розглядуне позбавляєйого права повторно звернутися до суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Г.В.Висоцька

Дата ухвалення рішення23.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111732010
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —372/1644/23

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Висоцька Г. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Висоцька Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні