Ухвала
від 23.06.2023 по справі 343/1432/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/1432/23

Провадження №: 2/0343/420/23

У Х В А Л А

про об`єднання позовних вимог в одне провадження

23 червня 2023 року м.Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Тураша В. А.,

секретаря Лукань О.З.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі Долинського районного суду справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Новітні технології Долинщини", Товариства з обмеженою відповідальністю "Водотехцентр" про виділ частки з майна-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 30.05.2023 звернувся до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Новітні технології Долинщини", Товариства з обмеженою відповідальністю "Водотехцентр" з позовом про виділ частки з майна.

Ухвалою Долинського районного суду від 01.06.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 343/1277/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Новітні технології Долинщини", Товариства з обмеженою відповідальністю "Водотехцентр" про виділ частки з майна.

Призначено підготовче судове засідання у приміщенні Долинського районного суду Івано-Франківської області, м.Долина вул. Обліски 115, Івано-Франківської області на 23 червня 2023 року в 09.15 год., у залі судового засідання № 3.

20 червня 2023 року відповідач за первісним позовом ОСОБА_2 звернувся до суду із зустрічної позовною заявою до ОСОБА_1 , ТОВ «Новітні технології Долинщини» , ТОВ «Водотехцентр» про виділення приміщення в натурі та припинення права спільної часткової власності.

Згідно зустрічної позовної заяви ОСОБА_2 просить:

Прийняти дану зустрічну позовну заяву до розгляду та об`єднати її із позовною заявою ОСОБА_1 справа № 343/1277/23 що перебуває на розгляді у судді Долинського районного суду Івано-Франківської області - Тураш В. А.;

Виділити за ним - гр. ОСОБА_2 , ідентифікаційний номер фізичної-особи платника податків НОМЕР_1 , в натурі приміщення, яке складається з літери «И» - котельня, площею 1664,6 кв.м., що знаходиться по адресі: АДРЕСА_1 та становить 57/100 часток майнового комплексу по адресі: АДРЕСА_2 , припинивши право спільної часткової власності на це майно.

В підготовче судове засідання з"явились: представник позивача за первісним позовом ОСОБА_1 - адвокат Кобилинець Т.В., представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_2 - адвокат Неште А.І.

Представники відповідачів ТОВ «Новітні технології Долинщини» , ТОВ «Водотехцентр» в підготовче судове засідання не з`явились, причини своєї неявки не повідомили, хоч про час та місце його проведення були належним чином повідомлені судом.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_2 - адвокат Неште А.І. просила прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ТОВ «Новітні технології Долинщини» , ТОВ «Водотехцентр» про виділення приміщення в натурі та припинення права спільної часткової власності, об`єднати її із позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Новітні технології Долинщини", Товариства з обмеженою відповідальністю "Водотехцентр" про виділ частки з майна для спільного розгляду.

Представник позивача за первісним позовом ОСОБА_1 - адвокат Кобилинець Т.В. не заперечила щодо прийняття зустрічного позову та об`єднання його в одне провадження з первісним позовом .

Суд вислухавши думку учасників процесу,які з`явились в підготовче судове засідання, щодо прийняти зустрічного позов до спільного розгляду з первісним позовом вважає, що є підстави для об"єднання зустрічного позову ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ТОВ «Новітні технології Долинщини» , ТОВ «Водотехцентр» про виділення приміщення в натурі та припинення права спільної часткової власності, з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Новітні технології Долинщини", Товариства з обмеженою відповідальністю "Водотехцентр" про виділ частки з майна, виходячи з наступного:

Згідно з ч. 1 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідно до вимог ч. 7 ст. 178 ЦПК України, відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

У відповідностідо вимогст.193 ЦПК України,зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Згідно з ч.1ст. 194 ЦПК України, зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей175і177цьогоКодексу.

Враховуючи вищевикладене, зустрічна позовна заява ОСОБА_2 до ОСОБА_1 ,ТОВ «Новітнітехнології Долинщини»,ТОВ «Водотехцентр»про виділенняприміщення внатурі таприпинення праваспільної частковоївласностіпідлягає до прийняття та об`єднання в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Новітні технології Долинщини", Товариства з обмеженою відповідальністю "Водотехцентр" про виділ частки з майна, оскільки за формою та змістом відповідає ст.175 ЦПК Українита вимогамст.177 ЦПК України.

Як вбачається зі змісту позовних вимог первісного позову та зустрічного позову , обидва позови взаємопов`язані, оскільки вони виникають з одних правовідносин (поділу єдиного майнового комплексу за адресою АДРЕСА_2 ) та їх спільний розгляд є доцільним.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст., 49 127, 175-177, 178, 189, 193, 194, 197, 200 ЦПК України, суд-

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ТОВ «Новітні технології Долинщини» , ТОВ «Водотехцентр» про виділення приміщення в натурі та припинення права спільної часткової власності до розгляду.

Об?єднати в одне провадження справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Новітні технології Долинщини", Товариства з обмеженою відповідальністю "Водотехцентр" про виділ частки з майна, із зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ТОВ «Новітні технології Долинщини» , ТОВ «Водотехцентр» про виділення приміщення в натурі та припинення права спільної часткової власності.

Підготовче судове засідання відкласти на 12.07.2023 в 10.00 год.

В судове засідання викликати сторони.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному веб-сайті: dl.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

СудДолинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111736005
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —343/1432/23

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні