Ухвала
від 23.06.2023 по справі 487/3662/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/3662/23

Провадження № 1-кс/487/1873/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.06.2023 року місто Миколаїв

Слідчий суддя Заводського районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , розглянувши скаргу адвоката ОСОБА_2 , який діє в інтересах концерну «Титан», на бездіяльність посадових осіб Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

До Заводського районного суду міста Миколаєва надійшла скарга адвоката ОСОБА_2 , який діє в інтересах концерну «Титан», на бездіяльність посадових осіб Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення.

За змістом п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Згідно ч. 1 ст. 304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Відповідно до ч. 1 ст. 305 КПК України подання скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора під час досудового розслідування не зупиняє виконання рішення чи дію слідчого, прокурора.

Статтею 306 КПК України передбачено, що скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318-380 цього Кодексу, з урахуванням положень цієї глави. Скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги. Розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов`язкової участі особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. Відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Відповідно до ст. 117 КПК України, пропущений ізповажних причинстрок повиненбути поновленийза клопотаннямзаінтересованої особиухвалою слідчогосудді,суду. Ухваласлідчого судді,суду пропоновлення чивідмову впоновленні процесуальногостроку можебути оскарженав порядку,передбаченому цимКодексом. Подання клопотання заінтересованою особою про поновлення пропущеного строку не припиняє виконання рішення, оскарженого з пропущенням строку.

З огляду на викладене, оскільки причиною пропуску строку для звернення до суду із даною скаргою стала тяжка хвороба і смерть близького родича скаржника (матері), що підтверджується відповідними медичними документами та свідоцтвом про смерть, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про поновлення строку підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 115, 117, 303-306 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Поновити адвокату ОСОБА_2 , який діє в інтересах концерну «Титан», строк на оскарження бездіяльності посадових осіб Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення.

Відкрити провадження за скаргою адвоката ОСОБА_2 , який діє в інтересах концерну «Титан», на бездіяльність посадових осіб Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення та призначити її до розгляду у відкритому судовому засіданні на 27.06.2023 року о 14 годині 00 хвилин у залі судових засідань Заводського районного суду міста Миколаєва.

У судове засідання викликати осіб, які подали скаргу та представника Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області, бездіяльність якого оскаржується.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111739121
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення

Судовий реєстр по справі —487/3662/23

Ухвала від 27.06.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Темнікова А. О.

Ухвала від 23.06.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Темнікова А. О.

Ухвала від 23.06.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Темнікова А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні