Ухвала
від 22.06.2023 по справі 727/6530/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/6530/23

Провадження № 1-кс/727/1933/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 червня 2023 року м.Чернівці

Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання старшого детектива Територіального управління БЕБ у Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №72023260000000006 від 08.02.2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 204, ч.3 ст.190 КК України, -

за участю: слідчого - ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді звернувся слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, яке погоджено із прокурором відділу Чернівецької обласної прокуратури ОСОБА_4 .

В клопотанні посилається на те, що під час проведення досудового розслідування встановлено, що cлужбові особи ТОВ «Техно-Нафта Плюс» (код ЄДРПОУ 40963408) здійснюють незаконне виготовлення пального, яке реалізовують через мережу АЗС «Техно Вог».

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що власники та службові особи ТОВ «Техно-Нафта-Плюс» (директор ОСОБА_5 , бухгалтер ОСОБА_6 ) спільно з водієм ОСОБА_7 вчиняють шахрайські дії у великих розмірах, пов`язані із недоливом та якістю паливно-мастильних матеріалів, що реалізуються на АЗС «Техно-Вог» (м. Чернівці та Чернівецька обл.). При цьому, сполуки для виготовлення низької якості пального, яке ймовірно не відповідає вимогам ДСТУ, ОСОБА_5 закуповує через менеджера ТОВ «Трейднафттранс» ОСОБА_8 , з яким налагодили протиправну діяльність, направлену на виготовлення та збут фальсифікованого пального (бензину та дизельного палива) на території Чернівецької області. Також встановлено, що ОСОБА_5 з метою збільшення об`єму та зменшення вартості пального на підконтрольних АЗС «Техно Вог» здійснює виробництво фальсифікованого пального з додаванням технічних спиртових дистилятів, сильнодіючих токсичних речовин та інших присадок, які несуть небезпеку для життя і здоров`я місцевих мешканців та працівників на нафтовій базі, яка розташована за адресою: м. Чернівці, вул. Маланчука, 51А. Хімічні сполуки для виготовлення низькоякісного пального ОСОБА_5 купує через вищезазначеного ОСОБА_9 у ТОВ «Нафта Оіл Трейд».

Виготовлений в незаконний спосіб бензин та дизельне пальне в подальшому реалізовуються через роздрібні мережі АЗС «Техно-Вог», в тому числі за адресою: АЗС - м. Чернівці, вул. Комарова, 3-А; АЗС - м. Герца, вул. Центральна, 4-Ж, Чернівецького району; АЗС - с. Чагор, вул. Приміська, 1-А, Чернівецького району; АЗС - смт. Глибока, вул. Привокзальна, 2, Чернівецького району; АЗС - м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 84, Чернівецького району. На вищевказаних АЗС здійснюється постачання бензину та дизельного палива без оформлення відповідних документів (податкових накладних, товарно-транспортних накладних, тощо), при цьому по обліку та звітності відображаються фіктивні операції із придбання/реалізації інших видів та обсягів паливо-мастильних матеріалів.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 204, ч.3 ст.190 КК України виникла необхідність в проведенні обшуку будівель та споруд, які використовуються в якості автозаправної станції, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також з метою відшукання, встановлення та вилучення незаконно виготовлених пально-мастильних матеріалів, товарно-транспортних накладних і інших документів виписаних для супроводження незаконно виготовленого пального, чорнових рукописних/друкованих записів, документів, що відображають здійснення розрахункових операцій по придбанню та реалізації пально-мастильних матеріалів, документів, що підтверджують незаконне виготовлення пально-мастильних матеріалів, мобільних телефонів з вмонтованими в них SIM-картками і картками пам`яті, документів бухгалтерського, податкового обліку і податкової звітності як на паперових так і на магнітних носіях інформації, електронних інформаційних систем.

Просить надати дозвіл на проведення обшуку іншого володіння за адресою: м. Чернівці, вул. Комарова Володимира, 3А, яке перебуває у власності ТОВ «Рент Компані» (код ЄДРПОУ 43009661) та Територіальної громади міста Чернівці в особі Чернівецької міської ради (код ЄДРПОУ 36068147).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 08.02.2023 року до ЄРДР внесені відомості за №72023260000000006, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України. В подальшому до ЄРДР внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

З матеріалів доданих до клопотання вбачається, що до вчинення вищевказаного злочину можуть бути причетні службові особи ТОВ «Техно-Нафта Плюс» і в будівлях та в спорудах, які використовуються в якості автозаправної станції, можуть зберігатись речі та предмети, які мають значення речових доказів у даному кримінальному провадженні.

З матеріалів кримінального провадження встановлено, що ТОВ «Техно-Нафта Плюс» здійснює діяльність через роздрібні мережі АЗС «Техно-Вог» за адресою: м. Чернівці, вул. Комарова Володимира, 3А.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна встановлено, що за вищевказаною адресою знаходиться будівля автозаправного комплексу, який на праві власності належить ТОВ «Рент Компані» (код ЄДРПОУ 43009661) та Територіальної громади міста Чернівці в особі Чернівецької міської ради (код ЄДРПОУ 36068147).

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку будівель та споруд автозаправної станції АЗС «Техно-Вог», що знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Комарова Володимира, 3А, який на праві власності належить ТОВ «Рент Компані» (код ЄДРПОУ 43009661) та Територіальної громади міста Чернівці в особі Чернівецької міської ради (код ЄДРПОУ 36068147), де фактично здійснює діяльність ТОВ «Техно-Нафта Плюс», з метою відшукання та вилучення речових доказів.

В ході судового розгляду на обґрунтування клопотання про проведення обшуку надано результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій, а тому відповідно до ст.107 ч.4 КПК України, необхідно заборонити доступ зі сторони захисту до результатів технічного запису з метою забезпечення недопустимості розголошення відомостей досудового розслідування.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку будівель та споруд автозаправної станції АЗС «Техно-Вог», що знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Комарова Володимира, 3А, який на праві власності належить ТОВ «Рент Компані» (код ЄДРПОУ 43009661) та Територіальної громади міста Чернівці в особі Чернівецької міської ради (код ЄДРПОУ 36068147), де фактично здійснює діяльність ТОВ «Техно-Нафта Плюс», з метою відшукання та вилучення: незаконно виготовлених пально-мастильних матеріалів, товарно-транспортних накладних і інших документів виписаних для супроводження незаконно виготовленого пального, чорнових рукописних/друкованих записів, документів, що відображають здійснення розрахункових операцій по придбанню та реалізації пально-мастильних матеріалів, документів, що підтверджують незаконне виготовлення пально-мастильних матеріалів, мобільних телефонів з вмонтованими в них SIM-картками і картками пам`яті, документів бухгалтерського, податкового обліку і податкової звітності, як на паперовому вигляді, так і з копіюванням інформації з електронних інформаційних систем.

Заборонити доступ сторін кримінального провадження з боку захисту до результатів технічного запису.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу111740897
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/6530/23

Ухвала від 22.06.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні