Ухвала
від 29.05.2023 по справі 593/200/23
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/593/155/2023

У Х В А Л А

про закриття підготовчого засідання і

призначення справи до судового розгляду

Бережанський районний суд Тернопільської області

"29" травня 2023 р.

В складі:

Головуючого судді Німко Н.П.

При секретарі судового засідання Олексів О.Б.

З участю:

Представника позивача( адвоката) Дарморіс О. М.

Позивачки ОСОБА_1 .

Представників відповідача ОСОБА_2 , ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Бережани Тернопільської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до відповідача Відділу освіти молоді і спорту Бережанської міської ради Тернопільської області про зобов`язання нарахувати й виплатити заробітну плату, -

В С Т А Н О В И В:

У підготовчому судовому засіданні позивачка та її представник адвокат Дарморіс О.М. позовні вимоги підтримали в повному обсязі, з підстав, які зазначені у позовній заяві. Просять позов задовольнити й винести судове рішення, яким зобов`язати відповідача Відділ освіти молоді й спорту Бережанської міської ради нарахувати та виплатити позивачці ОСОБА_1 заробітну плату відповідно до наказу Бережанського ліцею №-3 Бережанської міської ради Тернопільської області від 21 лютого 2022 року № 14-к\тр «Про зміни до п.16 Наказу директора Бережанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №-3 від 31 серпня 2020 року №-72-к\тр « Про тижневе навантаження педагогічних працівників школи на 2020\2021 навчальний рік» ( далі наказ №-14-к\тр від 21 лютого 2022 року), виходячи із встановленого педагогічного навантаження 19 навчальних годин на тиждень на 2020\2021 навчальний рік та з урахуванням вже проведених виплат;про розмірсудових витратне заявлено.В обґрунтуванняпозову просятьсуд прийнятидо увагипосилання,зазначені упозовній заявіта уїх заявахпо сутісправи.Загалом сторонапозивача вважає,що правопозивачки нанарахування йвиплату заявленоїу позовізаробітної плативиникло напідставі судовогорішення - Постанови Тернопільського апеляційного суду від 03 лютого 2022 року у справі №593\743\20, яким за позивачкою фактично визначено право на педагогічне навантаженняв розмірі19навчальних годинна тижденьна 2020\2021навчальний рікі самена виконаннятакого судовогорішення йбуло виданозгаданий наказ №-14-к\тр від 21 лютого 2022 року; фактичне не відпрацювання позивачкою педагогічного навантаження саме у такому розмірі упродовж навчального року 2020\2021 року відбулося не з її вини, оскільки такий розмір педагогічного навантаження був предметом судового спору.

Представники відповідача відділу освіти молоді і спорту Бережанської міської ради Тернопільської області Марченко Т.А. й ОСОБА_3 у підготовчому засіданні суду щодо заявлених позовних вимог заперечили. В обґрунтування заперечень проти позову послалися на обґрунтування,Ю викладені у відзиві та інших заявах по суті справи, подані їх стороною. Загалом зазначили, що вважають вимоги позивачки необґрунтованим, оскільки вона фактично не відпрацювала того розміру педагогічного навантаження, яке зазначене у наказі №-14-к\тр від 21 лютого 2022 року й це не відображене у табелі обліку робочого часу позивачки за 2020\2021 навчальний рік. Окрім цього, звернули увагу суду, що у вказаному наказі і у рішенні суду (на яке покликається сторона позивача), відсутня вказівка про нарахування й виплату позивачці грошових коштів, як заробітної плати за відпрацювання вказаного педагогічного навантаження. Поряд з цим, сторона відповідача визнала законну силу судового рішення (на яке посилається сторона позивача), а також правомірність видання на його виконання наказу №-14-к\тр від 21 лютого 2022 року.

Позивачка та її представник адвокат Дарморіс О.М., представники відповідача ОСОБА_2 й ОСОБА_3 підтвердили суду, що їм зрозумілий предмет доказування у цій справі, - відповідно до заявлених вимог та заперечень проти позову, - законність (незаконність) вимоги позивачки щодо нарахування й виплати їй заробітної плати на підставі наказу №-14-к\тр від 21 лютого 2022 року, виданого на виконання Постанови Тернопільського апеляційного суду від 03 лютого 2022 року у справі №593\743\20.

Присутні учасники справи у підготовчому судовому засіданні також підтвердили, що вони повідомили суду про всі обставини, що їм відомі у даній справі, а також, що подали суду всі докази, на які вони посилаються.

Мирової угоди у даній справі між сторонами не укладено.

Клопотань від учасників процесу про врегулювання спору за участі судді, заяв про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, об`єднання, роз`єднання, прийняття зустрічного позову, зупинення провадження або його закриття, призначення експертизи, про забезпечення позову, до суду не надійшло.

Судом встановлюється порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог та заперечень, який слід здійснювати під час розгляду справи по суті шляхом дослідження доказів сторін, у такій черговості вступне слово учасників процесу, дослідження письмових доказів сторони позивача, дослідження письмових доказів сторони відповідача.

Колегіальному розгляду дана категорія справ не підлягає.

Отже, у відповідності дост. 189 ЦПК України, в підготовчому судовому засіданні уточнено позовні вимоги та заперечення проти позову, визначено склад осіб, які братимуть участь у справі, визначено факти, які необхідно встановити для вирішення спору і які належить доказувати, з`ясовано якими доказами сторони будуть обґрунтовувати свої доводи, вчинено інші дії, необхідні для підготовки справи до судового розгляду, у зв`язку із чим суд вважає за необхідне закрити підготовче засідання та призначити дану справу до судового розгляду на дату, узгоджену із учасниками процесу.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст.197,200,210,211 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче засідання за позовною заявою ОСОБА_1 до відповідача Відділу освіти молоді і спорту Бережанської міської ради Тернопільської області про зобов`язання нарахувати й виплатити заробітну плату.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 14год.30хв.28червня 2023року в приміщенні Бережанського районного суду Тернопільської області, про що повідомити сторони та учасників процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею. Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Повний текстухвали судуу відповідності до ч.6 ст. 259 ЦПК України складено 30 травня 2023 року.

Суддя Бережанського районного суду

Тернопільської області Н.П.Німко

Дата ухвалення рішення29.05.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111746798
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —593/200/23

Рішення від 12.10.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Німко Н. П.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Німко Н. П.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Німко Н. П.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Німко Н. П.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Німко Н. П.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Німко Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні