Ухвала
від 20.06.2023 по справі 404/6503/22
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/6503/22

Номер провадження 2/404/1569/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2023 року м. Кропивницький

Кіровський районний суд м. Кіровограда в складі:

головуючої судді-Варакіної Н.Б.

за участю секретаря - Щербини А.І.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні в м.Кропивницькому цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) до ОСББ «ЗЛАГОДА 16» (ЄДРПОУ 41036721, вул. Вокзальна, 16, к. 2, м. Кропивницький, 25002) про стягнення заборгованості по заробітній платі та грошової компенсації за невикористану відпустку,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулась до суду з позовом до ОСББ «ЗЛАГОДА 16» про стягнення заборгованості по заробітній платі та грошової компенсації за невикористану відпустку у розмірі 20000 грн.

Ухвалою Кіровського районного суду м. Кіровограда від 29 листопада 2022 року відкрито провадження по справі.

У червні 2023 року представник відповідача надав до суду заяву про укладення мирової угоди, згідно якої відповідач визнає заборгованість перед позивачем у розмірі 3509,20 грн та зобов`язання щодо її погашення. Сторони домовились, що відповідач зобов`язаний погасити загальну суму заборгованості визначену в п. 1 Мирової угоди шляхом безготівкового переказу на рахунок позивача грошових коштів в строк не пізніше 10 робочих днів, який настане за днем затвердження цієї Мирової угоди судом.Усі витрати, в тому числі витрати на правову допомогу та судовий збір, покладаються на сторону, яка їх понесла, та іншою стороною не відшкодовується.

Згідно з ч. 7ст. 49ЦПК Українисторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно дост. 207ЦПК Українимирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межи предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторона мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією є ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

В зв`язку з укладенням мирової угоди суд роз`яснив сторонам наслідки її прийняття та затвердження, передбаченіст. 256 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

За невиконання умов цієї мирової угоди сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Позивач та відповідач заявляють, що в процесі укладення цієї мирової угоди та в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

Сторони даної мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї мирової угоди та підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї мирової угоди. Наслідки затвердження цієї мирової угоди сторонам відомі.

Уся інформація, викладена в цій мировій угоді, сприймається сторонами як повною мірою достовірна. Кожна сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена в цій мировій угоді.

Відповідно до вимогст. 208ЦПК Українивиконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленимЗаконом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Ознайомившись зі змістом заяви про затвердження мирової угоди, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що мирова угода підлягає визнанню, а провадження у справі закриттю.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.207,255,256 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву про укладення мирової угоди - задовольнити.

Прийняти та затвердити мирову угоду, укладену між ОСОБА_1 та ОСББ «Злагода 16», у справі позовною заявою ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) до ОСББ «ЗЛАГОДА 16» (ЄДРПОУ 41036721, вул. Вокзальна, 16, к. 2, м. Кропивницький, 25002) про стягнення заборгованості по заробітній платі та грошової компенсації за невикористану відпустку, згідно умов якої, відповідач визнає заборгованість перед позивачем у розмірі 3509,20 грн та зобов`язання щодо її погашення.

Сторони домовились, що відповідач зобов`язаний погасити загальну суму заборгованості визначену в п. 1 Мирової угоди шляхом безготівкового переказу на рахунок позивача грошових коштів в строк не пізніше 10 робочих днів, який настане за днем затвердження цієї Мирової угоди Кіровським районним судом м. Кіровограда. Усі витрати, в тому числі витрати на правову допомогу та судовий збір, покладаються на сторону, яка їх понесла, та іншою стороною не відшкодовується. Сторони підтверджують, що умови мирової угоди відповідають їх волі, ця угода укладена добровільно та без жодного примусу, угода не є фіктивною чи удаваною, а наміри сторін відповідають змісту зобов`язань, визначених цією Мировою угодою.

Мирова угода набуває чинності з моменту її затвердження та діє до виконання сторонами своїх взятих на себе зобов`язань відповідно дост. 208 ЦПК України.

Сторонам роз`яснено наслідки укладання мирової угоди, передбаченістаттею 256 ЦПК України.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) до ОСББ «ЗЛАГОДА 16» (ЄДРПОУ 41036721, вул. Вокзальна, 16, к. 2, м. Кропивницький, 25002) про стягнення заборгованості по заробітній платі та грошової компенсації за невикористану відпустку - закрити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвалу складено 20.06.2023.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Н. Б. Варакіна

Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено27.06.2023
Номер документу111763862
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі та грошової компенсації за невикористану відпустку

Судовий реєстр по справі —404/6503/22

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні