Ухвала
від 22.06.2023 по справі 127/18240/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/18240/23

Провадження №1-кс/127/7128/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2023 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

адвоката ОСОБА_5 ,

підозрюваної ОСОБА_6 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності слідчого відділу Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_4 про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо підозрюваної ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки міста Всеволожськ, Ленінградської області російської федерації, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої, -

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшло клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності слідчого відділу Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_4 про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо підозрюваного ОСОБА_7 .

Клопотання мотивовано тим, що Вінницьким РУП ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022022110000468 від 04.08.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 332, ч. 5 ст. 27 - ч. 1 ст. 358, ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до ст. 17 Конституції України, окрім іншого, захист суверенітету й територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою усього Українського народу.

Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності покладаються на Збройні Сили України.

Відповідно до вимог ст. 33 Конституції України, окрім іншого, кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які установлюються законом.

Статтею 64 Конституції України передбачено, окрім іншого, що конституційні права й свободи людини та громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватись окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Відповідно до вимог ст. 65 Конституції України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов`язком громадян України.

Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.

Згідно до ст. 68 Конституції України, окрім іншого, кожен зобов`язаний неухильно додержуватись Конституції України та законів України.

Статтею 1 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» (далі - Закон) передбачено, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов`язком громадян України.

Відповідно до вимог ст. 3 Закону військовий обов`язок включає, окрім іншого, проходження військової служби.

Статтею 6 Закону передбачено, що видом військової служби, окрім іншого, є військова служба за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Пунктом 1 Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (далі - Указ) передбачено, що у зв`язку з військовою агресією проти України в Україні уведено воєнний стан із 05:30 24.02.2022.

Пунктом 3 Указу передбачено, окрім іншого, що у зв`язку з введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватись конституційні права й свободи людини та громадянина, передбачені ст. 33 Конституції України.

Надалі, відповідно до вимог п. 1 Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» строк дії воєнного стану в України неодноразово продовжувався.

При цьому, порядок і вичерпний перелік підстав за яких громадяни України мають право на виїзд із України, а також перетин державного кордону, у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану визначено Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України № 57 від 27.01.1995 (далі - Правила).

Відповідно до вимог п. 12 Правил, окрім іншого, у ході перевірки документів під час виїзду з України з`ясовується наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження громадянина у праві виїзду за кордон.

Таким чином, із 05:30 24.02.2022 право на виїзд з України, а також перетин державного кордону, громадянами України без наявних законних підстав тимчасово обмежено.

Поряд з цим, пунктом 2-6 Правил передбачено, що у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 Правил, також мають інші військовозобов`язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Відповідно до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають військовозобов`язані здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової перед вищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

У зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до частини другої статті 102, пунктів 1, 17, 20 частини першої статті 106 Конституції України Президентом України ОСОБА_8 24.02.2022 постановлено Указ № 65/2022 про оголошення та проведення загальної мобілізації з дня набрання чинності Указу, зокрема, на території Вінницької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_6 , будучи обізнаною про порядок та підстави виїзду осіб, що підлягають мобілізації за межі території України вчинила ряд кримінальних правопорушень пов`язаних з пособництвом у підробленні офіційних документів та сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України шляхом усунення перешкод, за наступних обставин.

Так, за невстановлених слідством обставин, до ОСОБА_6 та її знайомого ОСОБА_7 , звернувся ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з проханням допомогти йому виключитись з військового обліку як такого, що непридатний до військової служби, для подальшого виїзду за межі території України.

Після чого, ОСОБА_6 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 , розробили план злочинних дій, що полягали у підробці медичної документації на ОСОБА_9 та її подальшого використання ОСОБА_9 при проходженні військово-лікарської комісії, з метою визнання останнього непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку та подальшого його незаконного переправлення через державний кордон України.

З метою реалізації свого злочинного умислу, ОСОБА_6 13.01.2023 о 11.30 год. звернулась з проханням до свого знайомого ОСОБА_10 виготовити два завідомо підроблені офіційні медичні документи, а саме, два Епікризи виписних з медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_9 про проходження останнім лікування в психіатричному медичному закладі, в різні роки та різні періоди, та за допомогою мобільного додаток «Viber» на номер телефону ОСОБА_10 надіслала фото паспорту ОСОБА_9 , тим самим надала необхідні анкетні дані, та для уточнення лікарні, в якій нібито, лікувався останній, порадила звернутись до ОСОБА_7 . На вказану пропозицію ОСОБА_10 погодився.

Після чого, ОСОБА_10 у ході переписки за допомогою мобільного додатку «Viber» з ОСОБА_7 отримав від останнього вказівку про необхідність зазначення в вказаних епікризах на ім`я ОСОБА_9 лікарніз м. Лисичанська, Луганської області.

У подальшому, ОСОБА_10 діючи з прямим умислом, за пособництва ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які своїми порадами, вказівками та наданням засобів сприяли підробці офіційних документів, у невстановлений досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше 19.01.2023, використовуючи комп`ютерну техніку, виготовив бланк документу, а саме Епікриз виписний з медичної карти стаціонарного хворого №384 на ім`я ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_2 , до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо перебування ОСОБА_9 на лікуванні в КНП «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» Луганської обласної ради, розташованої за адресою: Луганська область, Сєвєродонецький район, місто Лисичанськ, місто Привілля, вулиця Ломоносова, будинок 2-В, в період часу з 15.09.2020 по 13.10.2020, та завідомо неправдиві відомості про поставлений діагноз «Шизотоповий розлад, маніакальний тип F 25.0.», при цьому вказавши вихідний №1386 від 21.10.2020 року.

Після чого, з метою надання достовірності вказаному медичному документу та статусу офіційного, ОСОБА_10 , використовуючи комп`ютерну техніку, наніс в лівому верхньому куті штамп із наступним надписом: «КНП «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» Луганської обласної ради, Ідентифікаційний код 01984560, Ліцензія, відповідно до Наказу МОЗ України від 24.04.2020 №23832, вул. Ломоносова, буд. 2-В, м. Привілля, Луганська обл., Україна, 93191», та в нижній частині наніс круглу печатку із наступним надписом: «ДЛЯ ДОВІДОК Комунальне некомерційне підприємство Луганської обласної ради «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги», Ідентифікаційний код 01984560» та поряд із вказаною печаткою наніс підпис завідувача відділенням ОСОБА_11 та лікаря ОСОБА_12 .

Крім того, ОСОБА_10 , у невстановлений досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше 19.01.2023, використовуючи комп`ютерну техніку, виготовив бланк документу, а саме Епікриз виписний з медичної карти стаціонарного хворого №384 на ім`я ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_2 , до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо перебування ОСОБА_9 на лікуванні в КНП «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» Луганської обласної ради, розташованої за адресою: Луганська область, Сєвєродонецький район, місто Лисичанськ, місто Привілля, вулиця Ломоносова, будинок 2-В, в період часу з 23.01.2019 по 21.02.2019, та завідомо неправдиві відомості про поставлений діагноз «Біполярний афективний розлад, плинний епізод манії з психотичними симптомами F-31.2.», при цьому вказавши вихідний №1159 від 26.02.2019 року.

Після чого, з метою надання достовірності вказаному медичному документу та статусу офіційного, ОСОБА_10 , використовуючи комп`ютерну техніку, наніс в лівому верхньому куті штамп із наступним надписом: «Департамент охорони здоров`я Луганської обласної державної адміністрації Лисичанська обласна психіатрична лікарня, Ідентифікаційний код 01984560, Ліцензія, відповідно до Наказу МОЗ України від 27.06.2013 №51039, вул. Ломоносова 2в, м. Привілля, Луганської обл., Україна, 93191», та в нижній частині наніс круглу печатку із наступним надписом: «ДЛЯ ДОВІДОК Луганська обласна рада, Лисичанська обласна психіатрична лікарня» та поряд із вказаною печаткою наніс підпис завідувача відділенням ОСОБА_11 та лікаря ОСОБА_12 .

Таким чином, ОСОБА_13 за пособництва ОСОБА_6 вищеописаним способом відтворивши всі необхідні реквізити та інформацію, тобто, повністю виготовивши два фальшиві документи, роздрукував вказані Епікриз виписний з медичної карти стаціонарного хворого №384 на ім`я ОСОБА_9 , із вихідним №1386 від 21.10.2020 року та Епікриз виписний з медичної карти стаціонарного хворого №384 на ім`я ОСОБА_9 , із вихідним №1159 від 26.02.2019 року, тим самим, підробивши документи, який відповідно до примітки ст. 358 КК України є офіційним документом.

Після чого, ОСОБА_10 , у невстановлені досудовим розслідуванням місці, час та спосіб, але не пізніше 19.01.2023, вказані ОСОБА_14 на імя ОСОБА_9 , надав ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які у свою чергу, у невстановлені досудовим розслідуванням місці, час та спосіб, надали його ОСОБА_9 , тим самим збули завідомо підлобний офіційний документ.

За результатами розгляду вищезазначених епікризів, 26.01.2023 на підставі статті 16А графи ІІ Розкладу хвороб рішенням №8/206 Військово-лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_9 визнано непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку.

Крім того, за невстановлених слідством обставин, що до ОСОБА_6 та її знайомого ОСОБА_7 , звернувся ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з проханням допомогти йому виключитись з військового обліку, як такого, що непридатний до військової служби, для подальшого виїзду за межі території України.

Після чого, ОСОБА_6 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 , розробили план злочинних дій, що полягали у підробці медичної документації на ОСОБА_9 та її подальшого використання ОСОБА_9 при проходженні військово-лікарської комісії, з метою визнання останнього непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку та подальшого його незаконного переправлення через державний кордон України.

З метою реалізації свого злочинного умислу, ОСОБА_6 13.01.2023 о 11.30 год. звернулась з проханням до свого знайомого ОСОБА_10 виготовити два завідомо підроблені офіційні медичні документи, а саме, два Епікризи виписних з медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_9 про проходження останнім лікування в психіатричному медичному закладі, в різні роки та різні періоди, та за допомогою мобільного додаток «Viber» на номер телефону ОСОБА_10 надіслала фото паспорту ОСОБА_15 , тим самим надала необхідні анкетні дані, та для уточнення лікарні, в якій нібито, лікувався останній, порадила звернутись до ОСОБА_7 . На вказану пропозицію ОСОБА_10 погодився.

Після чого, ОСОБА_10 у ході переписки за допомогою мобільного додатку «Viber» з ОСОБА_7 отримав від останнього вказівку про необхідність зазначення в вказаних епікризах на ім`я ОСОБА_9 лікарні з м. Лисичанська, Луганської області.

У подальшому, ОСОБА_10 діючи з прямим умислом, за пособництва ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які своїми порадами, вказівками та наданням засобів сприяли підробці офіційних документів, у невстановлений досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше 19.01.2023, не будучи обізнаним у дійсних намірах ОСОБА_7 та ОСОБА_6 використати підроблені медичні документи, з метою усунення перешкод для незаконного переправлення ОСОБА_9 через державний кордон України, використовуючи комп`ютерну техніку, підробив два офіційних документа, а саме: Епікриз виписний з медичної карти стаціонарного хворого №384 на ім`я ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_2 , до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо перебування ОСОБА_9 на лікуванні в КНП «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» Луганської обласної ради, в період часу з 15.09.2020 по 13.10.2020, та завідомо неправдиві відомості про поставлений діагноз «Шизотоповий розлад, маніакальний тип F 25.0.» та Епікриз виписний з медичної карти стаціонарного хворого №384 на ім`я ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_2 про перебування ОСОБА_9 на лікуванні в КНП «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» Луганської обласної ради в період часу з 23.01.2019 по 21.02.2019, та завідомо неправдиві відомості про поставлений діагноз «Біполярний афективний розлад, плинний епізод манії з психотичними симптомами F-31.2.».

Після чого, ОСОБА_10 , вказані завідомо підроблені офіційні медичні документи, а саме ОСОБА_14 на ім`я ОСОБА_9 , віддав ОСОБА_6 ОСОБА_16 .

У подальшому, ОСОБА_6 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 , з метою доведення свого злочинного умислу на усунення перешкод для незаконного переправлення ОСОБА_9 через державний кордон України, достовірно знаючи, що два вищезазначені офіційні документи, а саме ОСОБА_14 на ім`я ОСОБА_9 є підробними, та інформація яка зазначена в них є неправдивою, у невстановлений досудовим розслідуванням час, місці та спосіб, передали їх ОСОБА_9 , для подальшого їх використання при проходженні військово-лікарської комісії.

За результатами розгляду вищезазначених епікризів, 26.01.2023 на підставі статті 16А графи ІІ Розкладу хвороб рішенням №8/206 Військово-лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_9 визнано непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку

У подальшому, ОСОБА_9 достовірно знаючи про те, що рішення Військово-лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_3 №8/206 від 26.01.2023 винесено з посиланням на відомі останньому завідомо підроблені Епікризи виписні, близько 08:13 год. 16.02.2023 перетнув державний кордон України у пункті пропуску «Могилів-Подільський».

ОСОБА_6 16.06.2023 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 332, ч. 5 ст. 27 - ч. 1 ст. 358 КК України.

Вина ОСОБА_6 у вчиненні інкримінованих їй злочинах повністю підтверджується зібраними в кримінальному провадженні доказами.

Вказані кримінальні правопорушення відносяться до категорії тяжких злочинів, за які передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років.

Проаналізувавши всі обставини кримінального правопорушення та особу підозрюваного, вважаємо що у вказаному кримінальному провадженні існують ризики передбачені ч. 1 ст.177 КПК України, зокрема:

- п. 1 - переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду.

ОСОБА_6 усвідомлюючи те, що вчинила кримінальні правопорушення, за яке, законом передбачено максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з метою ухилення відповідальності за вчинене, може ухилятися від явки до слідчого, суду.

- п. 2 - знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

На даний час досудове розслідування триває, у рамках якого заплановано проведення ряду слідчих (розшукових) дій, у тому числі пов`язаних з отриманням інформації та документів з ряду джерел. У органу досудового розслідування є підстави вважати, що ОСОБА_6 враховуючи механізм вчинення інкримінованих їй злочинів, матиме змогу знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, а також - перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

- п. 3 - незаконного впливу підозрюваного на потерпілого чи свідків, оскільки згідно ст. 23 КПК України суд досліджує докази безпосередньо, показання учасників кримінального провадження суд отримує усно.

ОСОБА_6 являється однією з підозрюваних, яка безпосередньо спілкувалась із потенційними «клієнтами» для визнання останніх непридатними до несення військової служби з подальшим їх виключенням із військового обліку та виїзду за межі державного кордону України, тому може здійснювати незаконний впливу на свідків з метою створення сприятливих для себе умов або ж їх залякування.

Приймаючи до уваги те, що обставини інкримінованих ОСОБА_6 злочинів, та наявність ризиків передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, тому застосування відносно ОСОБА_6 менш суворого запобіжного заходу не забезпечить її належної процесуальної поведінки, а без його участі, закінчити досудове розслідування у встановлені строки не представляється можливим, просив задовольнити клопотання.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав за обставин викладених в ньому.

Прокурор клопотання слідчого підтримала, оскільки під час досудового слідства встановлено наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, тому необхідно застосувати щодо ОСОБА_6 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Адвокат та підозрювана ОСОБА_6 в судовому засіданні заперечували щодо застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, просили застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби.

Слідчий суддя, вислухавши думку підозрювану, адвоката, прокурора, слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчого та матеріали кримінального провадження, письмові заперечення адвоката, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 178 КПК України, слідчий суддя враховує вік та стан здоров`я сімейний та матеріальний стан, вид діяльності та місце проживання ОСОБА_6 та інші обставини, що мають значення для прийняття відповідного рішення.

Статтею 177 КПК України передбачено, що метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: 1) переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; 2) знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; 3) незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; 4) перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; 5) вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Згідно ст. 181 КПК України домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

Так, на час розгляду клопотання підозри щодо вчинення ОСОБА_6 кримінального правопорушення обґрунтовані, про що свідчать докази, які зібрані в кримінальному провадженні та доведені прокурором при розгляді даного клопотання.

В клопотанні слідчим в обґрунтування необхідності застосування щодо підозрюваної ОСОБА_6 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту зазначається наявність ризиків, а саме те, що вона може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на інших підозрюваних, потерпілих чи свідків, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Слідчий суддя враховує, що ОСОБА_6 підозрюється у вчиненні тяжких злочинів, санкцією яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років, ОСОБА_6 може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на потерпілих чи свідків, однак має постійне місце проживання, офіційно працевлаштована, має на утриманні бабусю похилого віку, тому вважає за необхідне застосувати до неї запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічну пору доби, задля уникнення ризиків, передбачених ст. 177 КПК України.

Крім того, є підстави визначення для підозрюваного ОСОБА_6 обов`язків, передбачених ст. 194 КПК України.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 176, 177, 178, 181, 193, 194, 196, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Застосувати щодо підозрюваної ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Покласти на підозрювану такі обов`язки:

не залишати місце постійного проживання: АДРЕСА_1 , в період часу з 22.00 год. до 06.00 год.;

прибувати по першому виклику до слідчого, прокурора, судді, суду на визначений ними час;

не відлучатися із населеного пункту, в якому вона зареєстрована, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у даному кримінальному провадженні ОСОБА_10 та свідками у даному кримінальному провадженні;

здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Ухвала про застосування домашнього арешту ОСОБА_6 діє в межах строку досудового розслідування, але не більше 60 днів, починаючи з 22.06.2023 року.

Копію ухвали направити начальнику ГУНП у Вінницькій області - для виконання.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено28.06.2023
Номер документу111766483
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо підозрюваної ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки міста Всеволожськ, Ленінградської області російської федерації, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої

Судовий реєстр по справі —127/18240/23

Ухвала від 22.06.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

Ухвала від 22.06.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні