Ухвала
від 19.06.2023 по справі 910/1687/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

19.06.2023Справа № 910/1687/23

Господарський суд міста Києва у складі судді Щербакова С.О., розглянувши заяву Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації про роз`яснення судового рішення у господарській справі

за позовом ОСОБА_1

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ",

2) Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача-1: 1) ОСОБА_2 ,

2) Товариство з обмеженою відповідальністю "Аріадна ТВ"

про визнання трудових відносин припиненими та зобов`язання вчинити дії

Представники: без виклику сторін

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

ОСОБА_1 (далі-позивач) звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ" (далі-відповідач 1) та Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації (далі-відповідач 1), в якому просить суд:

- визнати припиненими трудові відносини між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ" з 08 серпня 2022 року, у зв`язку із звільненням ОСОБА_1 з посади директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ" за власним бажанням на підставі ч. 1 ст. 38 Кодексу законів про працю України;

- зобов`язати Шевченківську районну в місті Києві державну адміністрацію внести запис про виключення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомостей про ОСОБА_1 , як керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ".

Рішенням Господарського суду міста Києва від 20.04.2023 позовні вимоги ОСОБА_1 - задоволено. Визнано припиненими трудові відносини між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ" з 08 серпня 2022 року, у зв`язку із звільненням ОСОБА_1 з посади директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ" за власним бажанням на підставі ч. 1 ст. 38 Кодексу законів про працю України. Зобов`язано Шевченківську районну в місті Києві державну адміністрацію внести запис про виключення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомостей про ОСОБА_1 , як керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ". Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ" на користь ОСОБА_1 5 368 (п`ять тисяч триста шістдесят вісім) грн. 00 коп. - судового збору.

30.05.2023 на виконання рішення Господарського суду міста Києва від 20.04.2023 видано накази.

12.06.2023 через відділ автоматизованого документообігу суду від Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації надійшов лист № 39-22-979 від 09.06.2023 про роз`яснення судового рішення, в якому відповідач-2 просить суд роз`яснити судове рішення Господарського суду міста Києва від 20.04.2023 у справі № 910/1687/23 щодо можливості внесення державним реєстратором до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про виключення з ЄДР відомостей про ОСОБА_1 , як керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "112.ЮЕЙ".

Дослідивши лист Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, який суд розцінює, як заяву про роз`яснення судового рішення, суд відзначає наступне.

Відповідно до ст. 245 Господарського процесуального кодексу України, за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення. Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання.

Суд розглядає заяву про роз`яснення судового рішення у порядку, в якому було ухвалено відповідне судове рішення, протягом десяти днів з дня її надходження. У разі необхідності суд може викликати учасників справи, державного чи приватного виконавця в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви про роз`яснення рішення.

Разом з тим, відповідно до ч. 1 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Згідно ч. 2 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Проте, Шевченківською районною в місті Києві державної адміністрацією не було надано доказів направлення заяви про роз`яснення судового рішення на адресу позивача, відповідача-1 та третіх осіб.

Також, за приписами статті 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. За подання до господарського суду заяви про роз`яснення судового рішення, ставка судового збору становить 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 1 342, 00 грн.

Суд зазначає, що документом про сплату судового збору є оригінал квитанції установи банку або відділення поштового зв`язку, які прийняли платіж, платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою і скріплене печаткою установи банку з відміткою про дату виконання платіжного доручення.

Однак, Шевченківської районною в місті Києві державною адміністрацією до вищевказаної заяви не надано жодних доказів на підтвердження сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі.

Частиною 4 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Проте, суд звертає увагу заявника на те, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду після усунення недоліків.

Враховуючи викладене, заява Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації про роз`яснення судового рішення не відповідає вимог ст. 170 Господарського процесуального кодексу України та підлягає поверненню без розгляду.

Враховуючи наведе та керуючись ст.ст. 170, 234, 235, 334 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Заяву Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації про роз`яснення судового рішення - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Дата складання та підписання повного тексту ухвали: 19.06.2023.

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Щербаков С.О.

Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено27.06.2023
Номер документу111769048
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання трудових відносин припиненими та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —910/1687/23

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Рішення від 20.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 16.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

Ухвала від 06.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Щербаков С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні