Ухвала
від 26.06.2023 по справі 547/300/23
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37,inbox@sm.pl.court.gov.ua,

Справа №547/300/23

Провадження №2/547/110/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

26 червня 2023 року смт Семенівка

Семенівський районний суд Полтавської області в складі :

головуючої судді Самойленко Л.М.,

за участю секретаря судового засідання Вареник К.А.,

учасники судового провадження:

позивачка ОСОБА_1 ,

представник позивача адвокат Грущенко С.Г.,

представник відповідача адвокат Бідюк Я.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду Семенівського районногосуду Полтавської області № 1 цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Саундерс Агро" про розірвання договору про право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (договору емфітевзису) та скасування рішення щодо державної реєстрації права користування земельною ділянкою,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою Семенівського районного суду Полтавської області від 19.04.2023 було прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

Позивачка ОСОБА_1 в судовому засіданні просила залишити позовну заяву без розгляду. Також надала письмову заяву до канцелярії суду.

Представник позивачки - адвокат Грущенко С.Г. в судовому засіданні підтримав думку позивачки та просив залишити позовну заяву без розгляду.

Представник відповідача ТОВ «Саундерс Агро» адвокат Бідюк Я.В. не заперечувала проти залишення позовної заяви без розгляду.

Суд, дослідивши матеріали справи, заяву позивачки та думку учасників справи прийшов до висновку, що справу слід залишити без розгляду з огляду на наступне.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Підстав для відмови в прийнятті заяви про залишення заяви без розгляду судом не встановлено. Залишення позову без розгляду не позбавляє позивачку права звернутися до суду повторно.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що провадження по справі підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись ст. ст. 257, 260-261, 352 - 355 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву позивачки ОСОБА_1 про залишення позовної заяви без розгляду, задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Саундерс Агро" про розірвання договору про право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (договору емфітевзису) та скасування рішення щодо державної реєстрації права користування земельною ділянкою, залишити без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Л.М.Самойленко

Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено28.06.2023
Номер документу111774905
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори щодо права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)

Судовий реєстр по справі —547/300/23

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні