Ухвала
від 26.06.2023 по справі 0870/982/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

З ПИТАНЬ ЗАМІНИ СТОРОНИ У ВИКОНАВЧОМУ ЛИСТІ

26 червня 2023 рокуСправа № 0870/982/12 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Артоуз О.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (ЄДРПОУ 20490012, 69005, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 158-б) про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції (69600, м. Запоріжжя, вул. Сєдова, 12, ЄДРПОУ 41320207) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська ділінгова компанія» (69037, м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, буд. 45, ЄДРПОУ 34501137) про стягнення заборгованості по страховим внескам, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 29.03.2012 адміністративний позов Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська ділінгова компанія» про стягнення заборгованості по страховим внескам, у сумі 1532 грн. 53 коп. задоволено в повному обсязі, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська ділінгова компанія» заборгованість по страховим внескам у сумі 1532 грн. 53 коп. (одна тисяча п`ятсот тридцять дві гривні 53 копійки) на користь Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції.

Постанова Запорізького окружного адміністративного суду набрало законної сили 22.05.2012.

Згідно матеріалів адміністративної справи позивачем отримано виконавчий лист.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 07.06.2018 заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження задоволено, замінено сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа Запорізького окружного адміністративного суду виданого 28.05.2012 у справі №0870/982/12, а саме стягувача Запорізьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (вул. Сєдова, 12, м. Запоріжжя, Запорізька область, 69600, код ЄДРПОУ 41320207).

19 червня 2023 року на адресу суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська ділінгова компанія» про стягнення заборгованості по страховим внескам. У своїй заяві заявник просить суд замінити стягувача у справі №0870/982/12 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (вул.Сєдова, 12, м.Запоріжжя, 69600, код ЄДРПОУ 41320207) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (код ЄДР110У 20490012. юридична та фактична адреса: просп. Соборний, 158-Б, м.Запоріжжя, 69005).

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 19.06.2023 заяву прийнято до розгляду і призначено судове засідання на 26.06.2023 об 10:45 год.

В судове засідання представники сторін не з`явились, про дату, час та місце слухання справи повідомлялись належним чином, про причини неявки суд не повідомили. Заявник просив розглянути заяву за відсутності його представника. Заперечення проти задоволення заяви на адресу суду не надходили.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, враховуючи неявку всіх учасників справи, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження.

У зв`язку із неявкою у судове засідання всіх учасників справи, на підставі приписів ч. 4 ст. 229 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши наявні матеріали справи судом встановлено наступне.

Частиною п`ятою статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно із ч. 4 ст. 379 КАС України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

У відповідності до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 29.03.2012 стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська ділінгова компанія» заборгованість по страховим внескам у сумі 1532 грн. 53 коп. (одна тисяча п`ятсот тридцять дві гривні 53 копійки) на користь Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 07.06.2018 замінено стягувача Запорізьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (вул. Сєдова, 12, м. Запоріжжя, Запорізька область, 69600, код ЄДРПОУ 41320207).

Згідно Постанови Державного виконавця Вознесенівського відділу державної виконавчої служби у м. Запоріжжя Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) від 21.12.2021 ВП 67038827 виконавчий лист повернуто стягувачу на підставі п. 2 ч. 1 ст. 37 Закону України «Про виконавче провадження».

Так, суд встановив, щовідповідно до абзацу 2 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105- XIV встановлено припинити Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду шляхом їх приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року. Пенсійний фонд України та його територіальні органи правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень.

Згідно з абзацом 7 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень, стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків па загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до дня набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців га громадських формувань від 25.05.2023, внесено запис 24.05.2023 1001031120021042745 про державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її реорганізації - Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Запорізькій області (ЄДРПОУ 41320207).

Відповідно до ч. 1 ст. 58 Закону України від 09.07.2003 № 1058-І? "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування. Пенсійний фонд с органом, який здійснює керівництво та управління солідарною системою, загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку, у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та медичним страхуванням, забезпечує збирання, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та готує документи для її виплати, забезпечу* своєчасне і в повному обсязі фінансування виплати пенсій, допомоги па поховання, виплат за видами загальнообов`язкового державного соціального страхування, здійснює контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду, вирішує питання, пов`язані з веденням обліку пенсійних активів застрахованих осіб на накопичувальних пенсійних рахунках, здійснює адміністративне управління Накопичувальним фондом, соціальні та інші виплати, передбачені законодавством України, та інші функції, передбачені цим Законом. Законом України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" та статутом Пенсійного фонду.

Таким чином, суд вважає обґрунтованою заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська ділінгова компанія» про стягнення заборгованості по страховим внескам.

Керуючись ст. ст. 205, 241, 248, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (ЄДРПОУ 20490012, 69005, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 158-б) про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції (69600, м. Запоріжжя, вул. Сєдова, 12, ЄДРПОУ 41320207) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська ділінгова компанія» (69037, м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, буд. 45, ЄДРПОУ 34501137) про стягнення заборгованості по страховим внескам задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі по справі №0870/982/12 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (вул.Сєдова, 12, м.Запоріжжя, 69600, код ЄДРПОУ 41320207) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (код ЄДР110У 20490012. юридична та фактична адреса: просп. Соборний, 158-Б, м.Запоріжжя, 69005).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Третього апеляційного адміністративного суду.

Ухвала виготовлена та підписана 26 червня 2023 року.

СуддяО.О. Артоуз

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено28.06.2023
Номер документу111780253
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/982/12

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 19.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 29.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 29.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 06.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 10.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні