Ухвала
від 27.06.2023 по справі 219/14722/21
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/1076/2023

ЄУН 219/14722/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2023 р. Дружківський міський суд Донецької області в складі:

судді Лапченко О.М.,

за участі секретаря Терещенко С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дружківка Донецької області цивільну справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , третя особа - Служба усправах дітейвиконавчого комітетуСіверської міськоїради про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням,

встановив:

позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, згідно якого просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , такими, що втратили право користування житловим приміщенням будинком, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 02 лютого 2022 року відкрито провадження по справі, вирішено судовий розгляд проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 08 травня 2023 року замінено у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , третя особа - Служба у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням,третю особу - Службу у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації Донецької областіна належну третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Службу у справах дітей виконавчого комітету Сіверської міської ради.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про дату, час, місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Відповідач ОСОБА_2 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилася, про дату, час, місце розгляду справи була повідомлена належним чином.

Представник третьої особи - Служби у справах дітей виконавчого комітетуСіверської міськоїради в судове засідання не з`явився, про дату, час, місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Згідно ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно наданих позивачем відомостей останнє відоме місце реєстрації відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 зазначено: АДРЕСА_1 .

Вищезазначена адреса місця реєстрації відповідачів на даний час відноситься до території, активних бойових дій відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 року № 309.

Відповідно до ч. 2 ст. 4-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб визначається Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 Про облік внутрішньо переміщених осіб затверджений Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (далі Порядок), у п.5 якого визначено, що з метою обліку внутрішньо переміщених осіб уповноважений орган веде Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, держателем якої є Міністерство соціальної політики України, до якої вноситься зокрема відомості про останнє зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону, та її фактичне місце проживання/перебування.

Згідно із ст.5 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», яка передбачає реєстрацію місця проживання внутрішньо переміщеної особи, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених у статті 1 цього Закону.

Відповідно до п. 6 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 року № 646, Уповноважені органи з дотриманням вимог Закону «Про інформацію» і «Про захист персональних даних» мають право: отримувати від внутрішньо переміщених осіб документи, передбачені частинами сьомою і восьмою статті 4 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», отримувати відомості про внутрішньо переміщену особу від органів виконавчої влади, органів реєстрації, підприємств та організацій, що надають адміністративні послуги, житлово-експлуатаційних організацій і органів державної реєстрації актів цивільного стану; використовувати під час наповнення бази даних інформацію з інших баз даних.

З метою встановлення зареєстрованого місця проживання (перебування) відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 для належного повідомлення про судові засідання і недопущення порушення їх прав, суд вважає за необхідне зобов`язати Міністерство соціальноїполітики України надати суду відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо відповідачів із зазначенням всієї наявної інформації щодо місця тимчасового проживання (перебування) останніх (з вказівкою адреси, номера телефону, електронної пошти запитуваних осіб).

На підставі ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України в разі неявки всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд вважає, що в зв`язку з викладеним розгляд справи необхідно відкласти, виклик сторін повторити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 128, 223, 260 ЦПК України, суд,

ухвалив:

розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , третя особа - Служба усправах дітейвиконавчого комітетуСіверської міськоїради про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням, відкласти на 26липня 2023року на 10.30 годину.

Зобов`язати Міністерство соціальноїполітики України надати суду відомості з Єдиної інформаційної бази даних про те, чи входить до переліку взятих на облік осіб як внутрішньо переміщеної особи: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП не відомий, останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 , із зазначенням всієї наявної інформації щодо місця тимчасового проживання (перебування) останніх (з вказівкою адреси, номера телефону, електронної пошти запитуваних осіб).

З метою оперативного розгляду справи витребувана судом інформація має бути надана на електронну адресу Дружківського міського суду Донецької області: inbox@dr.dn.court.gov.ua, з приміткою «для судді Лапченко М.О. справа № 219/14722/21».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя- О. М. Лапченко

Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено28.06.2023
Номер документу111790187
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням

Судовий реєстр по справі —219/14722/21

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лапченко О. М.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Лапченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні