Ухвала
від 27.06.2023 по справі 379/488/23
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 379/488/23

Провадження № 2-н/379/75/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2023 рокум.Тараща

Суддя Таращанського районного суду Київської області Разгуляєва О.В., розглянувши заяву представника Комунального підприємства «Таращаводоканал» про виправлення описки про в судовому наказі від 11.04.2023 в цивільній справі за заявою Комунального підприємства «Таращаводоканал» про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги водопостачання та водовідведення,

в с т а н о в и в :

11 квітня 2023 року Таращанським районним судом Київської області було винесено судовий наказ по справі № 379/488/23 за заявою Комунального підприємства «Таращаводоканал» до ОСОБА_1 про видачу судового наказу щодо стягнення заборгованості за надані послуги водопостачання та водовідведення.

При виготовленні тексту наказу було допущено описку у його резолютивній частині, а саме у судовому наказі замість правильного «заборгованості за надані послуги водопостачання та водовідведення», вказано « заборгованості за спожитий природний газ».

Відповідно до ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що поставляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Ухвалою суду питання про виправлення описки вирішується без повідомлення учасників справи.

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Допущена описка в судовому наказі суду є технічною та її виправлення не впливає на зміст наказу, а тому зазначена описка підлягає виправленню.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що в судовому наказі допущено описку, а саме: в резолютивній частині не вірно вказано «заборгованості за спожитий природний газ» замість правильного «заборгованості за надані послуги водопостачання та водовідведення», виправлення описки не змінює резолютивної частини даного судового наказу, тому допущена описка підлягає виправленню.

Керуючисьст. 269 ЦПК України, суд ,-

п о с т а н о в и в :

Заяву представника Комунального підприємства «Таращаводоканал» про виправлення описки в судовому наказі, задовільнити.

Виправити описку, допущену при виготовлені тексту судового наказу Таращанського районного суду Київської області від 11 квітня 2023 року, а саме у резолютивній частині судового наказу зазначити «заборгованості за надані послуги водопостачання та водовідведення».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:О. В. Разгуляєва

Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111806495
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —379/488/23

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Разгуляєва О. В.

Судовий наказ від 11.04.2023

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Разгуляєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні