Ухвала
від 26.04.2023 по справі 555/611/23
БЕРЕЗНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 555/611/23

Номер провадження 2/555/304/23

У Х В А Л А

"26" квітня 2023 р. Березнівський районний суд Рівненської області в складі:

головуючого судді - Старовецької Ю.В.

при секретарі - Григорієвій В.М.

за участю позивача - ОСОБА_1

представника позивача - адвоката Юсенка А.О.

представника відповідача - адвоката Щура О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Березне цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Березнівська центральна міська лікарня» Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В С Т А Н О В И В:

Стороною позивача заявлено клопотання про витребування доказів у КНП «Березнівська ЦМЛ», в обґрунтування якого покликається на те, що відповідачем на адвокатський запит було надано інформацію не в повному об`ємі. Крім того, сторона позивача просить витребувати у Рівненської дирекції AT "Укрпошта" копію реєстру (форма 8) щодо вручення рекомендованого листа №3460003094407 та відомості про працівника (ПІБ, посада), який безпосередньо вручав рекомендований лист №3460003094407. А також просить витребувати у Березнівського управління Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості інформацію про перелік всіх вакансій в комунальному некомерційному підприємстві "Березнівська центральна міська лікарня" Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області (код ЄДРПОУ 01999810) станом в період із 02 листопада 2022 року по 05 січня 2023 року включно згідно звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)».

Представник позивача адвокат Юсенко А.О. в судовому засіданні вказав, що докази, про витребування яких клопоче сторона позивача, стосуються доведення фактів неправомірності звільнення позивача та недотримання відповідачем процедури звільнення.

Представник відповідача адвокат Щур О.В. заперечив щодо задоволення вказаного клопотання, вказуючи, що запитувана інформація не стосується предмету позову.

Заслухавши учасників судового розгляду, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з п.4 ст.129 Конституції України однією з основних засад судочинства є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, а відповідно до ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод таке конституційне право повинно бути забезпечене судовими процедурами, які повинні бути справедливими.

Відповідно до положень ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (ч.2 ст.77 ЦПК України).

Відповідно до ч.1,2 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

У рішенні ЄСПЛ від 19.04.1993 у справі «Краска проти Швейцарії» зазначено, що ефективність справедливого розгляду досягається тоді, коли сторони процесу мають право представити перед судом ті аргументи, які вони вважають важливими для справи. При цьому такі аргументи мають бути «почуті», тобто ретельно розглянуті судом.

Сторонам повинна бути надана можливість повідомити будь-які докази, необхідні для успіху скарги («Клінік дез Акація та інші проти Франції» Clinique des Acacias and Others v. France, пункт 37).

Згідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Судом встановлено, що представник позивача звертався із відповідним запитом до відповідача, проте отримав частину запитуватиних документів.

За змістом п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Оскільки інформація, про втребування якої клопоче сторона позивача, стосується предмета доказування, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити.

Керуючись ст.81,83,84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Комунального некомерційногопідприємства "Березнівськацентральна міськалікарня"Березнівської міськоїради Рівненськогорайон.Рівненської області :

-- копію розпорядчого документа про призначення Степана Ільчука виконувачем обов`язків головного лікаря Комунального некомерційногс підприємства ''Березнівська центральна міська лікарня" Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області .

-- копію табелів обліку робочого часу всіх працівників відділення загальної педіатрії комунального некомерційного підприємства "Березнівська

центральна міська лікарня" Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області за листопад-грудень 2022 року, січень 2023 року.

-- Копію письмового попередження про вивільнення від 01.11.2022 (зазначене в п.2 наказу №5-к/тр від 05.01.2023).

-- копію штатного розпису комунального некомерційного підприємства "Березнівська центральна міська лікарня" Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області ( в т.ч. відділення загальної педіатрії), який діяв до 01.11.2022р.

-- копію штатного розпису комунального некомерційного підприємства "Березнівська центральна міська лікарня" Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області ( в т.ч. відділення загальної педіатрії), який введений в дію із 05.01.2023р.

-- перелік вакантних посад та професій по комунальному некомерційному підприємстві "Березнівська центральна міська лікарня" Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області за період із дати попередження працівниці ОСОБА_1 про її наступне вивільнення у зв`язку із змінами в організації виробництва і праці (02.11.2022) по день звільнення включно (05.01.2023).

-- копію особової справи звільненої з роботи ОСОБА_1 .

-- копію порівняльного аналізу у відповідній формі продуктивності праці, кваліфікації, переважного права на залишення на роботі щодо всіх санітарок палатних відділення загальної педіатрії, які працювали станом на 01.11.2022р.

-- інформацію про факти притягнення до дисциплінарної відповідальності ОСОБА_1 протягом 2022 року.

-- інформацію про тривалість безперервного стажу роботи на підприємстві всіх

санітарок палатних відділення загальної педіатрії, які працювали станом на

01.11.2022р.

Витребувати від Рівненської дирекції AT "Укрпошта" (вул. В`ячеслава Чорновола, 1, м. Рівне, 33028):

-- копію реєстру (форма 8) щодо вручення рекомендованого листа №3460003094407;

-- відомості про працівника (ПІБ, посада), який безпосередньо вручав рекомендований лист №3460003094407.

Витребувати у Березнівського управління Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості (34600, Рівненська обл., м.Березне, вул. Буховича 6) :

-- інформацію про перелік всіх вакансій в комунальному некомерційному підприємстві "Березнівська центральна міська лікарня" Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області (код ЄДРПОУ 01999810) станом в період із 02 листопада 2022 року по 05 січня 2023 року включно згідно звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)».

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлений строк, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти календарних днів з дня отримання копії ухвали.

Попередити відповідальних осіб, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати доказ, витребуваний судом, а також за неподання такого доказу з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Старовецька Ю. В.

СудБерезнівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення26.04.2023
Оприлюднено29.06.2023
Номер документу111807174
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —555/611/23

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Мельничук Н. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Березнівський районний суд Рівненської області

Старовецька Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні