Постанова
від 20.05.2010 по справі 12609/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, те л. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2010 р. Справа № 2а-12609/09/2170

Херсонський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючої судді: Василен ко Г.Ю.,

при секретарі: Мельниченко О.В.,

за участю представника поз ивача Сідєльнікової Є.І.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Державної податкової інсп екції у м. Херсоні

до приватної виробничо-ко мерційної фірми "Югагронефте продукт"

про припинення юридичної о соби,

встановив:

Державна податкова ін спекція у м. Херсоні (далі по т ексту Позивач або ДПІ) зверну лась до суду з позовом до прив атної виробничо-комерційної фірми "Югагронефтепродукт" (д алі по тексту Відповідач) про припинення юридичної особи.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав, в суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки суд не повідом ив.

Представник Позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав повністю та поя снив, що Відповідач не подає д о ДПІ у м. Херсоні бухгалтерсь ку звітність та податкові де кларації. Податковий борг ві дсутній. Це є підставою для пр ипинення юридичної особи.

Заслухавши пояснення пред ставника Позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги підлягають задоволенн ю з наступних підстав.

Відповідно ст.9 Закону Украї ни "Про систему оподаткуванн я" платник податків і зборів (о бов' язкових платежів) зобов ' язаний вести бухгалтерськ ий облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати ї ї зберігання у терміни, встан овлені законами; подавати до державних податкових органі в та інших державних органів відповідно до законів декла рації, бухгалтерську звітніс ть та інші документи і відомо сті, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов'язкових платежів).

Приватна виробничо-комерц ійна фірма "Югагронефтепроду кт" зареєстрована як юридичн а особа 13 травня 1997 р. (ідентифік аційний код 24754595). Юридична адре са: вул. Піонерська, 55, м. Херсон , 73000.

Як платник податку відпові дач з 21.04.2002 року знаходиться на обліку в Державній податков ій інспекції у м. Херсоні. Відп овідно до довідок, наданих ДП І, відповідач з 01.04.2002 року не под ає декларації про доходи та н е має податкової заборговано сті.

Відповідно до ст.33 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” юриди чна особа припиняється за су довим рішенням, прийнятим у в ипадках, передбачених законо м.

Згідно ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців” підставою для постановлення судового р ішення щодо припинення юриди чної особи, зокрема є неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності відп овідно до закону. Строки пода ння податкових декларацій вс тановлені ст. 4 Закону України “Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетом та державним и цільовими фондами”.

Оскільки Відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, суд погоджуєть ся з вимогами Позивача про пр ипинення юридичної особи при ватної виробничо-комерційно ї фірми "Югагронефтепродукт" .

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” суд, який постановив рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язане з банкрутство м юридичної особи, у день набр ання таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Згідно з ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юр идична особа, судові витрати , здійснені позивачем, з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 160-163 КАС України, ст.ст. 33,38 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, суд -

постановив:

Позов Державної податков ої інспекції у м. Херсоні до пр иватної виробничо-комерційн ої фірми "Югагронефтепродукт " про припинення юридичної ос оби задовольнити.

Припинити юридичну особу п риватної виробничо-комерцій ної фірми "Югагронефтепродук т" (ідентифікаційний код 24754595. Юр идична адреса: вул. Піонерськ а, 55, м. Херсон, 73000).

Копію постанови направити державному реєстратору.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови у повному обся зі відповідно до ст. 160 КАС Укра їни - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі. Якщо постанову було проголош ено у відсутності особи, яка б ере участь у справі, то строк п одання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дн я отримання нею копії постан ови.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Суддя Вас иленко Г.Ю.

кат. 6.6.2

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.05.2010
Оприлюднено17.09.2010
Номер документу11183453
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12609/09/2170

Постанова від 20.05.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні