Ухвала
від 29.06.2023 по справі 495/5166/23
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/5166/23

№ провадження 2/495/2814/2023

УХВАЛА

Про залучення третьої особи

"29" червня 2023 р. м.Білгород-Дністровський

Білгород Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого одноособово судді Прийомової О.Ю.,

за участю секретаря Мельник Ю.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Білгород Дністровському Одеської області клопотання представника відповідача про залучення третьої особи по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акуіонерного товариства "Шахта Надія" про визнання права власності на самочине будівництво,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного акуіонерного товариства "Шахта Надія" про визнання права власності на самочине будівництво.

До суду від представника відповідача надійшли клопотання про залучення третіх осіб на стороні відповідача, відповідно до яких просить суд:

- залучити до участі у справі, як третю особу на стороні відповідача Міністерство енергетики України ( 01601, м. Київ, вул. Хрещатик, 30, код ЄДРПОУ: 37552996).

- залучити до участі у справі, як третю особу на стороні відповідача Головне управління державної податкової служби у Львівській області ( 79026, м. Львів, вул. Стрийський, 35, код ЄДРПОУ: 43968090).

Своє клопотання обґрунтовує тим, що рішення у даній справі може вплинути на права Головного управління ДПС у Львівській області та Міністерство енергетики України щодо майна, яке є предметом розгляду даної справи

Представник відповідача проти задоволення клопотання не заперечував.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився.

Суд розглядає клопотання за відсутність сторін, відповідно наданих заяв, за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Матеріалами справи встановлено, що в провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного акуіонерного товариства "Шахта Надія" про визнання права власності на самочине будівництво.

29 травня 2023 року Ухвалою суду провадження по справі було відкрито з призначенням її підготовчого розгляду.

27 червня 2023 року від представника відповідача надійшло клопотання про залучення в якості третьої особи Міністерство енергетики України та Головне управління державної податкової служби у Львівській області, через те, що рішення у даній справі може вплинути на права третіх осіб щодо майна, яке є предметом розгляду даної справи.

Згідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

При таких обставинах, суд вважає за необхідне клопотання представника відповідача задовольнити, залучити до справи в якості третьої особи Міністерство енергетики України та Головне управління державної податкової служби у Львівській області, через те, що рішення у даній справі може вплинути на права третіх осіб щодо майна, яке є предметом розгляду даної справи.

Керуючись ст. ст. 53, 258, 260, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача про залучення третьої особи по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акуіонерного товариства "Шахта Надія" про визнання права власності на самочине будівництво задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акуіонерного товариства "Шахта Надія" про визнання права власності на самочине будівництво в якості третьої особи Міністерство енергетики України ( 01601, м. Київ, вул. Хрещатик, 30, код ЄДРПОУ: 37552996).

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акуіонерного товариства "Шахта Надія" про визнання права власності на самочине будівництво в якості третьої особи Головне управління державної податкової служби у Львівській області ( 79026, м. Львів, вул. Стрийський, 35, код ЄДРПОУ: 43968090).

В підготовчому судовому засіданні оголосити перерву для виклику третіх осіб до 01 серпня 2023 рік о 11 години 20 хвилин.

Направити третій особі копію цієї ухвали, копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали подати до суду письмове пояснення щодо позову або відзиву.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.06.2023
Оприлюднено30.06.2023
Номер документу111868822
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —495/5166/23

Ухвала від 09.09.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 02.08.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Рішення від 23.07.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Рішення від 23.07.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні