Ухвала
від 29.06.2023 по справі 300/3042/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

"29" червня 2023 р. справа № 300/3042/23

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд в складі судді Панікара І.В., розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження заяву про залишення позовної заяви без розгляду в адміністративні справі за позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХНОЛОДЖІ МУВМЕНТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в сумі 82451,00 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося до суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХНОЛОДЖІ МУВМЕНТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в сумі 82451,00 грн.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 01.06.2023 позовну заяву Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю залишено без руху (а.с.8).

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 19.06.2023 відкрито провадження в даній адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи в порядку, визначеному статтею 262 КАС України (а.с.13).

Представником позивача 23.06.2023 через канцелярію суду подано заяву про залишення позовної заяви без розгляду та повернення судового збору.

Розглянувши подану заяву, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд зазначає наступне.

Так, частиною 3 статті 9 КАС України визначено, що кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим кодексом.

Згідно із пунктом 5 частини 1 статті 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Враховуючи викладене, а також те, що залишення позовної заяви без розгляду не порушить права сторін та інших осіб, суд дійшов висновку, що заява Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про залишення позовної заяви без розгляду підлягає до задоволення.

Щодо заяви Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю в частині повернення судового збору, суд вказує на наступне.

Відповідно до частини 5 статті 240 КАС України, в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Згідно частини 2 статті 132 цього Кодексу, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України "Про судовий збір".

Пунктом 4 частини 1 статті 7 Закону України "Про судовий збір" встановлено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням)).

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що оскільки позовну заяву залишено без розгляду відповідно до поданої позивачем заяви, то підстав, передбачених пунктом 4 частини 1 статті 7 Закону України "Про судовий збір", для повернення судового збору немає.

На підставі наведеного, керуючись статями 240, 248, 256, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про залишення позовної заяви без розгляду та повернення судового збору в адміністративній справі № 300/3042/23 - задоволити частково.

2. Позовну заяву Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХНОЛОДЖІ МУВМЕНТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в сумі 82451,00 грн. - залишити без розгляду.

3. Відмовити в задоволенні заяви Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю в частині повернення судового збору, сплаченого в адміністративній справі № 300/3042/23.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя /підпис/ Панікар І.В.

Дата ухвалення рішення29.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111878953
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в сумі 82451,00 грн

Судовий реєстр по справі —300/3042/23

Ухвала від 29.06.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 19.06.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 01.06.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні