Ухвала
від 29.06.2023 по справі 904/5874/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

29.06.2023м. ДніпроСправа № 904/5874/19за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Фінгруп Фактор", м.Дніпро

до боржника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Агросвіт", с. Промінь

про визнання банкрутом

Суддя Мартинюк С.В.

Без участі (виклику) учасників справи про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "ФІНГРУП ФАКТОР" 09.12.2019 звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Агросвіт".

Ухвалою господарського суду від 19.12.2019 відкрито провадження у справі про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Агросвіт". Введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів. Призначено розпорядником майна Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Агросвіт" арбітражного керуючого Лукашука Віталія Васильовича. Призначено попереднє засідання суду

Ухвалою господарського суду від 08.04.2020 справу №904/5874/19 прийнято до провадження суддею Мартинюком С.В.

Постановою Господарського суду Дніпропетровської області від 06.06.2023 припинено процедуру розпорядження майном СТОВ "Агрофірма "Агросвіт"; припинено повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Лукашука В.В.; визнано СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 12 місяців, до 06.06.2024. та призначено ліквідатором СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" арбітражного керуючого Лукашука В.В. (свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого №1885 від 21.12.2018).

19.06.2023 до суду від ОСОБА_1 надійшло клопотання про припинення повноважень керівника.

У поданому клопотанні Гілевич І.Б. просить суд припинити повноваження директора СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" Гілевича Івана Богдановича, покласти виконання обов`язків керівника СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" на арбітражного керуючого Лукашука В.В., зобов`язати ОСОБА_1 протягом встановленого строку передати ліквідатору бухгалтерську та іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні та інші цінності, визнати припиненими трудові відносини Гілевича І.Б. з банкрутом у зв`язку із відкриттям щодо СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" ліквідаційної процедури та виключити з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про керівника (директора) СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" Гілевича Івана Богдановича в відомостях про юридичну особу.

Розглянувши подане клопотання про припинення повноважень керівника, господарський суд зазначає наступне.

Згідно абзацу 9 частини 1 статті 59 Кодексу України з процедур банкрутство вбачається, що з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Також ч. 2 ст. 59 КУзПБ передбачено, що протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть зобов`язання щодо відшкодування збитків, завданих таким ухиленням. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Відповідно до вимог чинного законодавства в абзаці 7 Постанови Господарського суду Дніпропетровської області від 06.06.2023 по справі №904/5874/19 господарським судом ухвалено про те, що з дня ухвалення господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (стаття 59 Кодексу України з процедур банкрутства) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом; скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

За змістом абзацу 11 вищевказаної Постанови господарським судом встановлено, що протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

В свою чергу в абзаці 13 Постанови Господарського суду Дніпропетровської області від 06.06.2023 господарським судом зобов`язано ліквідатора банкрута Лукашука Віталія Васильовича:

- здійснювати ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Кодексу України з процедур банкрутства;

- не менш як один раз на місяць подавати комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;

- за результатами проведеної роботи у строк до 08.05.2024 надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства.

Господарський суд вважає за необхідне роз`яснити заявнику про те, що судом 06.06.2023 вже було прийнято рішення щодо припинення повноважень директора СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" Гілевича Івана Богдановича, покладання виконання обов`язків керівника СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" на арбітражного керуючого Лукашука В.В. в якості ліквідатора, визнання припиненими трудові відносини Гілевича І.Б. з банкрутом у зв`язку із відкриттям щодо СТОВ "Агрофірма "Агросвіт" ліквідаційної процедури та зобов`язання ОСОБА_1 протягом встановленого строку передати ліквідатору бухгалтерську та іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні та інші цінності.

В свою чергу, відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» визначено, що державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, або судових рішень, що набрали законної сили та тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі, а також що надійшли в електронній формі від суду або державної виконавчої служби відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

Тому, в зв`язку з набранням законної сили Постанови Господарського суду Дніпропетровської області від 06.06.2023, вимоги ОСОБА_1 в частині внесення відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, пов`язаних зі зміною керівника підлягають задоволенню.

Враховуючи викладене, господарський суд клопотання ОСОБА_1 про припинення повноважень керівника задовольняє частково.

Керуючись ст. ст. 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, ст. 59, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 (вх.29805/23 від 19.06.2023) про припинення повноважень керівника - задовольнити частково.

Виключити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про керівника (директора) Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Агросвіт" (52300, Дніпропетровська область, Криничанський район, село Промінь; ідентифікаційний номер юридичної особи 31004437) - ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) та зазначити (включити) в відомостях про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, пов`язані із зміною керівника або осіб, що обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, в полі керівника - арбітражного керуючого (ліквідатора) Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Агросвіт" (52300, Дніпропетровська область, Криничанський район, село Промінь; ідентифікаційний номер юридичної особи 31004437) - Лукашук Віталія Васильовича (РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса: 50027, м. Кривий Ріг, пр. Миру, 29В, прим. №10, (адреса для листування: 50027, м. Кривий Ріг а/с 3507; який діє на підставі свідоцтва про право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1885 від 21.12.2018.

Ухвала набирає законної сили 29.06.2023 та може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Мартинюк

Дата ухвалення рішення29.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111885865
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —904/5874/19

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Судовий наказ від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Судовий наказ від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Судовий наказ від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Судовий наказ від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Судовий наказ від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Судовий наказ від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні