Ухвала
від 29.06.2023 по справі 925/816/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"29" червня 2023 р. м. Черкаси справа № 925/816/23

Господарський суд Черкаської області у складі судді Чевгуза О.В., розглянувши заяву Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Христинівської міської ради про скасування судового наказу

без виклику представників сторін,

ВСТАНОВИВ:

15 червня 2023 року до Господарського суду Черкаської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Скай Софт» про видачу судового наказу за вимогами про стягнення з Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Христинівської міської ради грошової заборгованості за укладеним у письмовій формі договором постачання/закупівлю електричної енергії № 52 від 04.04.2023 у розмірі 98 409, 47 грн.

Судовий наказ видано 16 червня 2023 року.

27 червня 2023 року (поштове відправлення від 23.06.2023) до Господарського суду Черкаської області надійшла заява Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Христинівської міської ради про скасування судового наказу від 16.06.2023 у справі № 925/816/23 в зв`язку зі сплатою боргу, про що надав платіжну інструкцію № 229 від 13.06.2023.

Дослідивши подану заяву з доданими до неї матеріалами, суд зазначає таке.

Відповідно до статті 157 Господарського процесуального кодексу України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

Заява про скасування судового наказу має містити:

1) найменування суду, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника для фізичних осіб - громадян України;

3) ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) представника боржника, якщо заява подається представником, його місце проживання або місцезнаходження;

4) наказ, що оспорюється;

5) зазначення про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача.

Заява підписується боржником або його представником.

До заяви про скасування судового наказу додаються:

1) документ, що підтверджує сплату судового збору;

2) документ, що підтверджує повноваження представника боржника, якщо заява подається таким представником;

3) клопотання про поновлення пропущеного строку, якщо заява подається після спливу строку, передбаченого частиною першою цієї статті.

У разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення не пізніше двох днів з дня її надходження до суду.

Заява боржника не містить: повне найменування заявника і боржника, їх місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, наказ, що оспорюється.

До заяви не додано документ, що підтверджує сплату судового збору.

З огляду на викладене суд повертає заяву про скасування судового наказу та звертає увагу, що повернення заяви не є перешкодою для повторного звернення до суду після усунення недоліків.

Керуючись статтями 157, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Повернути заяву Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Христинівської міської ради про скасування судового наказу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку, встановленому статтею 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення29.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111888040
СудочинствоГосподарське
Сутьскасування судового наказу без виклику представників сторін

Судовий реєстр по справі —925/816/23

Ухвала від 29.06.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В.

Судовий наказ від 16.06.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні