Ухвала
від 30.06.2023 по справі 694/1582/23
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/1582/23 провадження 2/694/349/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

30.06.2023 року м. Звенигородка

Суддя Звенигородського районного суду Черкаської області Сакун Д.І., ознайомившись з позовною заявою першого заступника керівника Звенигородської окружної прокуратури Черкаської області Ольги Плетінь ( вул..Софії Терещенко, 40-а, м.Звенигородка, Черкаської області, 20202, код ЄДРПОУ 02911119, тел.. НОМЕР_1 , адреса електронної пошти zvenygorodska@chk.gp.gov.ua) в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області ( вул.Смілянська, 131, м.Черкаси, 18008, код ЄДРПОУ 39765890, тел.. 0472 36-07-32, адреса електронної пошти: cherkasy@land.gov.ua) до ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , національний павспорт іноземця, серія та номер : НОМЕР_3 , виданий 22.04.2015 року , ВУ ФМС Росії по Ямало- Ненецькому автономному окрузі в м. Ноябрськ, місце проживання зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ) третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ( Сільськогосподарський виробничий кооператив «Козацький» ( код ЄДРПОУ 03792740, вул.Центральна, буд.41, с.Козацьке, Звенигородського району, Черкаської області, 20240, тел.. 04740 2-01-16) про примусове припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,

В С Т А Н О В И В:

До Звенигородського районного суду Черкаської області надійшла вказана позовна заява.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 29.06.2023 року справу передано для розгляду судді Сакун Д.І.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд встановив, що позов поданий і відповідає порядку, встановленому ст.ст.175-177ЦПК України, справа підсудна Звенигородському районному суду Черкаської області.

Підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову, залишення без руху немає.

Згідно ч.1 ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Пунктом 4 ч.2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно ч.4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя.

Дана справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Згідно ст. 279 ЦПК України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться. Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно із частиною 8 статті 279 ЦПК Українипри розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків. Судові дебати не проводяться.

Клопотань про повідомлення або виклик сторін у судове засідання не надходило, проте суд з власної ініціативи вважає за необхдне проводити судове засідання у даній справі з повідомленням (викликом сторін).

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про те, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін у судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19, 91,175-177,187,274,277, 279 ЦПК України, суддя,

ухвалила:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом першого заступника керівника Звенигородської окружної прокуратури Черкаської області Ольги Плетінь ( вул..Софії Терещенко, 40-а, м.Звенигородка, Черкаської області, 20202, код ЄДРПОУ 02911119, тел.. НОМЕР_1 , адреса електронної пошти zvenygorodska@chk.gp.gov.ua) в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області ( вул.Смілянська, 131, м.Черкаси, 18008, код ЄДРПОУ 39765890, тел.. 0472 36-07-32, адреса електронної пошти: cherkasy@land.gov.ua) до ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , національний павспорт іноземця, серія та номер : НОМЕР_3 , виданий 22.04.2015 року , ВУ ФМС Росії по Ямало- Ненецькому автономному окрузі в м. Ноябрськ, місце проживання зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ) третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ( Сільськогосподарський виробничий кооператив «Козацький» ( код ЄДРПОУ 03792740, вул.Центральна, буд.41, с.Козацьке, Звенигородського району, Черкаської області, 20240, тел.. 04740 2-01-16) про примусове припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Справу розглядати у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 14год.00хв.28липня 2023року в приміщенні Звенигородського районного суду по проспекту Шевченка 12-а в м. Звенигородка Черкаської області.

У судове засідання викликати сторони.

Зобов`язати відповідача у разі не визнання позову надати відзив на позов та докази, якими він обґрунтовується, у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому ст.179, 278 ЦПК України.

Відповідач має право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому ст.180, 278 ЦПК України.

Відповідно дост. 181 ЦПК України, у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою-шостоюстатті 178 цього Кодексу.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали для подачі пояснень щодо позову або відзиву.

Повідомити учасників по справі, що інформацію щодо справи, що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на сторінці «http://zv.ck.court.gov.ua».

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачу надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.І.Сакун

СудЗвенигородський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення30.06.2023
Оприлюднено04.07.2023
Номер документу111927286
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —694/1582/23

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Рішення від 06.09.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні