Ухвала
від 30.06.2023 по справі 757/10701/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10701/23-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"30" червня 2023 р. суддя Печерського районного суду м. Києва Соколов О.М. перевіривши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «ХАММІНГ» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 грошових коштів, -

В С Т А Н О В И В:

У березні 2023 року до суду надійшла вказана заява Товариства з обмеженою відповідальністю «ХАММІНГ» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 грошових коштів.

10.04.2023 року ухвалою Печерського районного суду м. Києва заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ХАММІНГ» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 грошових коштів, залишено без руху та надано останнім строк на усунення недоліків.

Статтею 4 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 12, ч. 1 ст. 20 Цивільного кодексу України, особа здійснює свої цивільні права вільно, на власний розсуд, у тому числі, реалізовує своє право на захист.

За частиною 1 ст. 14 Цивільного кодексу України, цивільні обов`язки виконуються у межах, встановлених договором або актом цивільного законодавства.

Згідно ч.1 ст.131 ЦПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

Копію ухвали Печерського районного суду м. Києва від 10.04.2023 року було направлено заявнику на адресу, зазначену у позовній заяві, а саме: АДРЕСА_1 .

Як убачається зі зворотного поштового повідомлення, наявного в матеріалах справи, копію ухвали суду заявником не було отримано, у зв`язку з чим до суду повернувся поштовий конверт з відміткою «за закінченням терміну зберігання».

Будь-яких заяв про зміну місця перебування заявниками до суду не надсилалось.

Натомість, станом на 30.06.2023 року вимоги ухвали суду у встановлений судом строк заявником виконано не було та клопотання про продовження такого строку до суду не подано.

Крім того,вказана ухвала суду розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень https://reyestr.court.gov.ua, з якими учасники справи можуть ознайомитись.

З рішень Європейського суду вбачається, що сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитися провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Частиною 3 ст. 185 ЦПК України встановлено, що якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки, заявник станом на 30.06.2023 року вимоги ухвали Печерського районного суду м. Києва від 10.04.2023 року не виконав і час на усунення недоліків вказаних в цій ухвалі сплив, приходжу до висновку, що матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «ХАММІНГ» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 грошових коштів, слід повернути позивачу.

Разом з цим, суд звертає увагу заявника, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із цією заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 185, 260, 261, 353 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ХАММІНГ» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 грошових коштів - вважати не поданою та повернути заявникам.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: О.М. Соколов

Дата ухвалення рішення30.06.2023
Оприлюднено04.07.2023
Номер документу111928044
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 грошових коштів

Судовий реєстр по справі —757/10701/23-ц

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні