Ухвала
від 30.06.2023 по справі 200/2468/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

30 червня 2023 року Справа №200/2468/23

Донецький окружний адміністративний суду у складі головуючого судді - Зеленова А.С., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства «Укрвуглебуд» про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

01 червня 2023 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов позов Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства «Укрвуглебуд», 01 червня 2023 року надісланий на адресу суду через підсистему ЄСІТС Електронний суд, в якому позивач просить суд:

стягнути з Відособленого підрозділу Приватного акціонерного товариства «Укрвуглебуд» (код ЄДРПОУ 26258078, юридична адреса: 85320, Донецька область, м. Мирноград, вул. Шосейна, буд. 1) на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 13486010, адреса реєстрації пл. Соборна буд. 3 м. Слов`янськ 84122) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, по Списку №1 за період жовтень 2021 квітень 2023 в сумі 412 155,32 грн.

У зв`язку з тим, що позовна заява була подана без дотримання вимог ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 05 червня 2023 року позовна заява була залишена без руху.

Зазначеною ухвалою позивачу був встановлений десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, впродовж якого позивач має надати: позовну заяву із зазначенням офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти відповідача; поштового індексу адреси представника позивача зазначеної в позовній заяві; докази надсилання листом з описом вкладення відповідачу копії позовної заяви та доданих до позовної заяви документів; докази сплати судового збору у сумі 4945,86грн або обґрунтоване клопотання про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати; докази перебування відповідача в якості страхувальника на обліку у позивача.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху була доставлена Головному управлінню Пенсійного фонду України в Донецькій області та представнику позивача Шматько Анастасії Іванівні через особистий кабінет в «Електронному суді» 07 червня 2023 року.

Станом на 30 червня 2023 року позивачем у повному обсязі не усунені недоліки, визначені ухвалою від 05 червня 2023 року про залишення позовної заяви без руху.

Від позивача (представника позивача) заява про продовження строку на усунення недоліків позовної заяви не надходила.

Тобто, позивачем (представником позивача) не вживались будь які заходи, спрямовані на виконання вимог ухвал суду (навіть часткового виконання).

Учасники справи зобов`язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов`язки (частина 2 стаття 44 КАС України).

З огляду на викладене, суд вважає, що позивачем не виконані вимоги ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Таким чином, оскільки станом на 30 червня 2023 року позивач не усунув недоліки позовної заяви, позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Керуючись статтями 169, 243, 248, 256, 294, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В АЛ И В:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства «Укрвуглебуд» про стягнення заборгованості - повернути позивачеві.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено та підписано 30 червня 2023 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

Дата ухвалення рішення30.06.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111942905
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

Судовий реєстр по справі —200/2468/23

Ухвала від 30.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні