Ухвала
від 03.07.2023 по справі 280/4731/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

03 липня 2023 року Справа № 280/4731/23 м. ЗапоріжжяСуддя Запорізького окружного адміністративного суду Прасов О.О., розглянувши у м.Запоріжжі матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

до Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка №2» Чернівецької міської ради (вул.Лесі Українки, буд.11, м.Чернівці, Чернівецька область, 58000; код ЄДРПОУ 30844172)

про визнання дій протиправними та скасування висновку,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 (надалі позивач) до Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка №2» Чернівецької міської ради (надалі відповідач), в якому позивач просить суд: 1) визнати протиправними дії відповідача щодо складання довідки №1471 від 02.04.2023 щодо визнання ОСОБА_1 «здоровим, придатним до військової служби»; 2) скасувати висновок ВЛК, а саме: скасувати довідку №1471 від 02.04.2023, згідно якої ОСОБА_1 вказаний як «здоровий, придатний до несення військової служби», видану Військово -лікарською комісією Чернівецького МТЦК та СП (яка є структурним підрозділом Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка №2» м.Чернівці).

Оскільки рішення у справі може вплинути на права і обов`язки Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, то з урахуванням приписів ч.2 ст.49 КАС України суд вважає за можливе залучити його як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

З огляду на матеріали позовної заяви, суддя вважає можливим призначити справу до судового розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні) та без проведення судового засідання.

Суддею встановлена необхідність витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.49, 171, 241, 243, 262 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відкрити спрощене позовне провадження за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка №2» Чернівецької міської ради про визнання дій протиправними та скасування висновку.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Чернівецький міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (вул.Головна, буд.119, м.Чернівці, Чернівецька область, 58001; код ЄДРПОУ 08510189).

Здійснити розгляд справи одноособово суддею Прасовим О.О. протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі, без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні) та без проведення судового засідання.

Запропонувати:

відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог ст.162 КАС України;

третій особі протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надати пояснення та документальне обґрунтування пояснень щодо предмету спору, з урахуванням вимог ст.ст.162, 165 КАС України;

позивачу протягом двух днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати письмову відповідь на відзив (за наявності), в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням вимог ст.163 КАС України;

також, позивачу не пізніше двох днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті;

відповідачу протягом двох днів від дня одержання від позивача відповіді на відзив подати заперечення (за наявності) з поясненнями, міркуваннями та аргументами щодо наведеного позивачем у відповіді на відзив, з урахуванням вимог ст.164 КАС України.

Копію даної ухвали направити учасникам справи, відповідачу - копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Прасов

Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111943701
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —280/4731/23

Рішення від 22.08.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні