Ухвала
від 03.07.2023 по справі 360/24/23
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення заяви

03 липня 2023 року м. ДніпроСправа № 360/24/23

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Качанок О.М., перевіривши в порядку письмового провадження матеріали заяви адвоката Галкіна Вячеслава Леонідовича в інтересах ОСОБА_1 про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень, вчинених на виконання рішення суду, в порядку статті 383 КАС України в адміністративній справі № 360/24/23 за позовом адвоката Галкіна Вячеслава Леонідовича в інтересах ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області, про визнання протиправною бездіяльності, визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява адвоката Галкіна Вячеслава Леонідовича в інтересах ОСОБА_1 про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень, вчинених на виконання рішення суду, в порядку статті 383 КАС України в адміністративній справі № 360/24/23 за позовом адвоката Галкіна Вячеслава Леонідовича в інтересах ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області, про визнання протиправною бездіяльності, визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії.

Перевіривши матеріали поданої заяви, суд зазначає таке.

Статтею 383 КАС України визначені вимоги до форми та змісту заяви про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду.

Пунктом 4 частини 2 зазначеної статті визначено, що у такій заяві зазначаються ім`я (найменування) третіх осіб, які брали участь у розгляді справи, поштова адреса, номер засобу зв`язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі.

Також згідно з абзацом 2 частини 3 статті 383 КАС України до заяви додаються докази її надсилання іншим учасникам справи.

Суд зазначає, що Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області брало участь у розгляді справи № 360/24/23 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

При цьому, в порушення вимог вищевказаних положень статті 383 КАС України заявником у заяві про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень, вчинених на виконання рішення суду зазначено лише позивача, його представника та відповідача. Третю особу - Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області в заяві не вказано.

Крім того, до матеріалів заяви не додано доказів її надіслання Головному управлінню Пенсійного фонду України в Луганській області.

Суд зазначає, що надіслання відповідної заяви на стадії виконання судового рішення іншим учасникам справи, яких стосується розгляд такої заяви, забезпечує їх право та можливість ознайомитись з такою заявою та її доводами, і надати свої письмові пояснення, в яких викласти обґрунтовану позицію щодо обставин, викладених у заяві.

Отже, суд вважає, що такі обставини об`єктивно не дають можливості розглянути заяву адвоката Галкіна Вячеслава Леонідовича в інтересах ОСОБА_1 про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень, вчинених на виконання рішення суду, в порядку статті 383 КАС України в адміністративній справі № 360/24/23.

Відповідно до абзацу 2 частини 5 статті 383 КАС України, у разі невідповідності заяви вказаним вище вимогам вона ухвалою суду, прийнятою в порядку письмового провадження, повертається заявнику. Така ухвала суду може бути оскаржена.

З огляду на наведене, суд дійшов висновку про повернення заяви адвоката Галкіна Вячеслава Леонідовича в інтересах ОСОБА_1 про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень, вчинених на виконання рішення суду, в порядку статті 383 КАС України в адміністративній справі № 360/24/23 заявнику.

Керуючись статтями 241, 243, 248, 256, 294, 383 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву адвоката Галкіна Вячеслава Леонідовича в інтересах ОСОБА_1 про визнання протиправними дій суб`єкта владних повноважень, вчинених на виконання рішення суду, в порядку статті 383 КАС України в адміністративній справі № 360/24/23 за позовом адвоката Галкіна Вячеслава Леонідовича в інтересах ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області, про визнання протиправною бездіяльності, визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя О.М. Качанок

Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111944490
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/24/23

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 22.09.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 22.09.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 13.09.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 13.09.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 13.07.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.М. Качанок

Ухвала від 23.05.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні