Ухвала
від 04.07.2023 по справі 502/2137/21
КІЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 502/2137/21

УХВАЛА

04 липня 2023 року м. Кілія

Кілійський районний суд Одеської області

у складі:

головуючого судді Балан М.В.

за участю:

секретаря судового засідання Урсул Г.К.

розглянувши в підготовчому судовому засіданні клопотання третьої особи про заміну третьої особи на її правонаступника

по цивільній справі за позовом

Заступника керівника Одеської обласної прокуратури в інтересах держави в особі:

Одеської обласної державної адміністрації

до

Ізмаїльської районної державної адміністрації,

ОСОБА_1 ,

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача:

Державне підприємство «Ізмаїльське лісове господарство»,

Дунайський біосферний заповідник Національної академії наук України

про

визнання незаконним розпорядження райдержадміністрації, скасування рішення державного реєстратора, припинення права власності на земельну ділянку, скасування державної реєстрації земельної ділянки

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Кілійського районного суду Одеської області перебуває справа № 502/2137/21 за позовом Заступника керівника Одеської обласної прокуратури в інтересах держави в особі: Одеської обласної державної адміністрації до Ізмаїльської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Державне підприємство «Ізмаїльське лісове господарство», Дунайський біосферний заповідник Національної академії наук України про визнання незаконним розпорядження райдержадміністрації, скасування рішення державного реєстратора, припинення права власності на земельну ділянку, скасування державної реєстрації земельної ділянки.

22.03.2023 року від представника Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в підготовче судове засідання надійшло клопотання про заміну третьої особи її правонаступником. В обґрунтування поданого клопотання вказано, що на виконання наказу № 849 від 28.10.2022 року «Про припинення Державного підприємства «Ізмаїльське лісове господарство» та затвердження складу комісії з припинення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення юридичної особи - Державне підприємство «Ізмаїльське лісове господарство» (ЄДРПОУ 00992591) шляхом реорганізації, а саме приєднання до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», код згідно з ЄДРПОУ 44768034.

Відповідно до п. 8 вищезазначеною наказу - ДСГП «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків реорганізованого ДП «Ізмаїльське лісове господарство».

Наказом № 71 від 16.12.2022 року створено відокремлений підрозділ філія «Ізмаїльське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Наказом № 289 від 12.01.2023 року за філією «Ізмаїльське лісове господарство» закріплено майно, права та обов`язки, які передані за передавальним актом ДП «Ізмаїльське лісове господарство».

На підставі вищезазначеного, представник Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» просив суд замінити третю особу у справі Державне підприємство «Ізмаїльське лісове господарство» на його правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Ізмаїльське лісове господарство» (код ЄДРПОУ: 45052263, юридична адреса: 68606, Україна, Одеська область, Ізмаїльський район, м. Ізмаїл, вул. Першотравнева, 8).

Прокурор Ізмаїльської окружної прокуратури, в підготовче судове засідання не з`явився, надав заяву, згідно якої підтримав клопотання про заміну третьої особи її правонаступником.

Відповідач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилась.

Представник відповідача Ізмаїльської районної державної адміністрації в підготовче судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи у його відсутність.

Представник третьої особи Дунайського біосферного заповідника Національної академії наук України в підготовче судове засідання не з`явився.

Розглянувши клопотання, оцінивши встановлені по справі обставини, проаналізувавши відповідні положення законодавства, суд дійшов наступних висновків.

Згідност. 55 ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Беручи до уваги, що наказом № 849 від 28.10.2022 року припинено ДП «Ізмаїльське лісове господарство» шляхом реорганізації, а саме приєднання до ДСГП «Ліси України», та враховуючи, що п. 8 вказаного наказу визначено, що ДСГП «Ліси України» є правонаступником прав та обов`язків ДП «Ізмаїльське лісове господарство», встановлені підстави для залучення правонаступника третьої особи, у зв`язку з чим суд постановляє ухвалу про залучення Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Ізмаїльське лісове господарство» до участі у справі у якості правонаступника третьої особи, виключивши з учасників справі при цьому Державне підприємство «Ізмаїльське лісове господарство».

Керуючись ст.ст. 55, 258-261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Залучити Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі філії «Ізмаїльське лісове господарство» (код ЄДРПОУ: 45052263, юридична адреса: 68606, Україна, Одеська область, Ізмаїльський район, м. Ізмаїл, вул. Першотравнева, 8) в якості правонаступника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору на стороні позивача до участі у справі № 502/2137/21, виключивши при цьому з учасників справи Державне підприємство «Ізмаїльське лісове господарство».

Направити правонаступнику третьої особи копію даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженнюне підлягає.

Суддя Кілійського районного суду М. В. Балан

СудКілійський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено06.07.2023
Номер документу111968496
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —502/2137/21

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Рішення від 08.12.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Рішення від 08.12.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Ухвала від 17.03.2022

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні