Ухвала
від 05.07.2023 по справі 355/1503/22
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/1503/22

Провадження № 2/355/237/23

У Х В А Л А

05 липня 2023 року Баришівський районний суд Київської області

у складі: головуючого-судді Чехова С.І.

за участю секретаря Старенької С.М.

представника позивача ОСОБА_1

відповідачки ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Баришівка клопотання адвоката Самбур Марії Михайлівни по цивільній справу за позовом представника позивача ОСОБА_4 , адвоката Самбур Марії Михайлівни до ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_5 , приватний нотаріус Бучанського нотаріального округу Київської області Шех Ксенія Григорівна, Баришівська державна нотаріальна контора, провизнання договору купівлі-продажу недійсним.

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся представник позивача ОСОБА_4 адвокат Самбур М.М. з позовною заявою до ОСОБА_2 у якій просить визнати недійсним договір купівлі продажу житлового будинку з господарськими будівлями від 26 листопада 2021 року по АДРЕСА_1 між померлим ОСОБА_6 та ОСОБА_2 ..

Під час підготовчого судового засідання представник позивача адвокат Самбур М.М. звернулась з клопотанням у якому просить витребувати з комунального некомерційного підприємства «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни», який знаходиться у місті Києві по вулиці Федора Максименка будинок 26 медичні документи на хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 : дата оформлення в стаціонар з встановленням діагнозу; довідку про призначення препаратів для лікування, довідку про перебіг лікування та чи надавалась згода лікарем для вчинення дії за участю нотаріуса в палаті медичного заклад. ОСОБА_6 під час укладення договору купівлі продажу знаходився на стаціонарному лікуванні у зазначеному медичному закладі і помер в цьому ж медичному закладі ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник позивача Самбур М.М. у судовому засіданні своє клопотання підтримала просила його задовольнити, оскільки в неї немає можливості самостійно витребувати медичні документи..

Відповідачка ОСОБА_2 та її представник адвокат Свириденко В.М. у судовому засіданні заперечували проти задоволення клопотання оскільки воно не обґрунтовано та невказана мета витребування справи.

Вислухав пояснення сторін, суд приходить до думки про задоволення клопотання представника позивача.

Як слід з ч.1 ст.84 ЦПК України Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч.3 ст.84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребуває відповідні докази.

Відповідно до ч.6 ст.84 ЦПК України будь яка особа у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду.

Представником позивачаадвокатом СамбурМ.М.було доведено,що неможливоотримати медичнідокументи самостійно які мають значення для правильного та об`єктивного вирішення справи, встановлення обставин у справі.

Керуючись ст. ст. 83, 84, 260, 261 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_4 адвоката Самбур Марії Михайлівни про витребування доказів, задовольнити.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни» ідентифікаційний код 05492309 вулиця Федора Максименка, будинок 26, місто Київ, медичну документацію щодо хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходився на стаціонарному лікуванні і помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: дата оформлення в стаціонар з встановленням діагнозу; довідку про призначення препаратів для лікування, довідку про перебіг лікування та чи надавалась згода лікарем для вчинення дії за участю нотаріуса в палаті медичного закладу.

Витребувані докази надати на адресу Баришівського районного суду Київської області у строк до 14 серпня 2023 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажним, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Баришівського районного суду С. І. Чехов

Дата ухвалення рішення05.07.2023
Оприлюднено07.07.2023
Номер документу111994307
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —355/1503/22

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чехов С. І.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чехов С. І.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чехов С. І.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чехов С. І.

Постанова від 22.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чехов С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні