Ухвала
від 05.07.2023 по справі 532/1031/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 05.07.2023Справа № 532/1031/21 Провадження № 1-в/554/169/2023

У Х В А Л А

Іменем України

05 липня 2023 року Октябрський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

представника органу пробації ОСОБА_3

прокурора ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Полтаві подання заступника начальника Шевченківського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області про звільнення від відбування покарання з випробуванням за вироком Кобеляцького районного суду Полтавської області від 18 червня 2021 року, у зв`язку з закінченням іспитового строку щодо

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Вирішальне Лохвицького району Полтавської області, зареєстрованого в АДРЕСА_1 , мешканця АДРЕСА_2 , громадянина України, освіта середня, неодруженого, непрацюючого, судимого

20 липня 2009 року Лохвицьким районним судом Полтавської області за ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України до штрафу в розмірі 1000 грн;

23 серпня 2016 року Гадяцьким районним судом Полтавської області за ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України до 3 років позбавлення волі

18 червня 2021 року Кобеляцьким районним судом Полтавської області за ч. 3 ст. 185 КК України до 4 років і 6 місяців позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України з іспитовим строком на 2 роки

в с т а н о в и в :

Вищезазначене подання мотивовано тим, що на обліку Шевченківського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області перебуває ОСОБА_5 , якого вироком Кобеляцького районного суду Полтавської області від 18 червня 2021 року засуджено за ч. 3 ст. 185 КК України до 4 років і 6 місяців позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України з іспитовим строком на 2 роки з покладенням на нього відповідно до ч. 1 ст. 76 КК України обов`язків, зокрема періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

Для постановки на облік до органу з питань пробації ОСОБА_5 не з`явився. 28 жовтня 2021 року працівниками ВКП Полтавського РУП заведено оперативно-розшукову справу категорії «Розшук» № 154/21 стосовно розшуку засудженого ОСОБА_5 . Вжитими заходами місцезнаходження ОСОБА_5 не встановлено.

Протягом іспитового строку засуджений ОСОБА_5 нового злочину не вчинив та до адміністративної відповідальності не притягувався.

Кінець іспитового строку сплинув 18 червня 2023 року, у зв`язку з чим заступник начальника Шевченківського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області звернулася до суду з поданням про звільнення засудженого ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням.

В судовому засіданні представник органу пробації підтримала вказане подання та просила його задовольнити.

Прокурор не заперечувала щодо його задоволення.

Засуджений ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився, повідомлявся про дату, час та місце розгляду подання належним чином, шляхом направлення повістки про виклик до суду, про причини своєї неявки не повідомив та заяви про відкладення розгляду справи не подав, а тому суд, з урахуванням положень ч. 5 ст. 539 КПК України, відповідно до якої неприбуття всудове засіданняосіб,які булиналежним чиномповідомлені промісце тачас розглядуклопотання (подання),не перешкоджаєпроведенню судовогорозгляду, провів його розгляд за відсутності останнього.

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд приходить до наступних висновків.

За правилами ч. ч. 1 і 2 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

При цьому, суд зазначає, що вчинення засудженим протягом іспитового строку будь-якого ступеня тяжкості нового кримінального правопорушення визнається законом найсуттєвішим порушенням умов випробування.

Як слідує із матеріалів особової справи засудженого ОСОБА_5 , з поданням про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням уповноважена особа з питань пробації до суду не зверталася.

Судом встановлено, що на момент направлення подання іспитовий строк випробування, визначений вироком суду, відносно засудженого закінчився.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 537 КПК України до питань, які вирішуються судом під час виконання вироків, відносяться, зокрема, питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Дослідивши матеріали справи та беручи до уваги, що засуджений ОСОБА_5 під час іспитового строку нового кримінального правопорушення не вчинив та іспитовий строк випробування, визначений вироком суду, відносно нього закінчився, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення подання про звільнення останнього від відбування покарання з випробуванням.

Керуючись ст. ст. 372, 537 і 539 КПК України, ст. 78 КК України, суд,

у х в а л и в :

Подання заступниканачальника Шевченківськогорайонного відділуфілії Державноїустанови «Центрпробації» вПолтавській областіпро звільнення відвідбування покарання звипробуванням узв`язку ззакінченням іспитовогостроку щодо ОСОБА_5 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 від покарання, призначеного вироком Кобеляцького районного суду Полтавської області від 18 червня 2021 року, у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через районний суд протягом семи днів з моменту її оголошення.

Суддя ОСОБА_6

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення05.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112026751
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —532/1031/21

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 11.05.2023

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 28.04.2023

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 24.01.2022

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 30.12.2021

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 30.12.2021

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Вирок від 18.06.2021

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні