Ухвала
від 07.07.2023 по справі 508/663/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 508/663/23

Номер провадження 2/508/226/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 липня 2023 року смт. Миколаївка

Суддя Миколаївського районного суду Одеської області Банташ Д.С., ознайомившись з матеріалами зустрічної позовної заяви поданої адвокатом Коноваленко Олексієм Андрійовичем в інтересах ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини,

встановив:

В провадженні Миколаївського районного суду Одеської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Андрієво-Іванівської сільської ради Березівського району Одеської області, про визначення місця проживання дитини (єдиний унікальний номер справи 494/480/23, провадження № 2/508/165/23).

05 липня 2023 року представник ОСОБА_1 , адвокат Коноваленко О.А., надав до суду зустрічну позовну заяву.

Згідно ст. 194 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу. До зустрічної позовної заяви, поданої з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Згідно ст.48ЦПК України,сторонами вцивільному процесіє позивачі відповідач.(частина1) Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава. (частина 2)

Частина 1 статті 53 ЦПК України, встановлює, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається з зустрічної позовної заяви, сторони зазначенівідповідно допервісного позову(позивач ОСОБА_2 , відповідач ОСОБА_1 ).

Таким чином,позивачу слідпривести зустрічнупозовну заявуу відповідністьвимогам ст.175ЦПК України,зокрема визначитисьіз коломі статусомсторін таінших учасниківсправи,які братимутьучасть усправи.

Відповідно до частини 1 та 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Додатково суд роз`яснює, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України у випадку повернення позовної заяви позивачу це не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

На виконання зазначеної ухвали позивачу і його представнику рекомендовано подати до суду нову редакцію зустрічної позовної заяви, де необхідно визначитись із складом осіб які мають брати участь у справі і їх процесуальним статусом.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя,

постановив:

Зустрічну позовну заяву подану адвокатом Коноваленко Олексієм Андрійовичем в інтересах ОСОБА_1 , залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити, що у разі виконання недоліків поданої заяви відповідно до ухвали суду у встановлений строк, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. У разі не усунення недоліків поданої заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Дмитро БАНТАШ

СудМиколаївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення07.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112035166
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —508/663/23

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні