Ухвала
від 07.07.2023 по справі 947/19372/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ

Справа № 947/19372/23

Провадження № 2-н/947/3795/23

УХВАЛА

07.07.2023 року

Суддя Київського районного суду м. Одеси Калініченко Любов Василівна,розглянувши заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Вільямса 59-К» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , заборгованості по сплаті внесків в сумі 50542 гривні 97 копійок, інфляційних втрат в сумі 2781 гривня 26 копійок та судових витрат зі спалити судового збору,

ВСТАНОВИВ:

Заявник - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Вільямса 59-К» 15.06.2023 року звернулось до суду із вищевказаною заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , заборгованості по сплаті внесків в сумі 50542 гривні 97 копійок, інфляційних втрат в сумі 2781 гривня 26 копійок та судових витрат зі спалити судового збору.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями була розподілена судді Калініченко Л.В.

Ознайомившись із заявою про видачу судового наказу, суд дійшов до наступного.

Відповідно до ч.1, 2 ст.160 ЦПК України,судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу. Із заявою про видачу судового наказу може звернутися особа, якій належить право вимоги, а також органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Згідно з п.3 ч.1 ст.161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо зокрема заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Як вбачається з матеріалів справи, заявником заявлено до стягнення з боржника заборгованість по сплаті обов`язкових внесків затверджених загальними зборами ОСББ.

Статтею 15 Закону України «Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку» співвласника зобов`язано, зокрема, виконувати обов`язки, передбачені статутом об`єднання; виконувати рішення статутних органів, прийняті у межах їхніх повноважень; своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.

Відповідно достатей 7,12Закону України«Про особливостіздійснення прававласності убагатоквартирному будинку»співвласники багатоквартирногобудинку зобов`язанісвоєчасно сплачуватиза спожитіжитлово-комунальніпослуги танести витратина управліннябагатоквартирним будинком,які включають: 1)витрати наутримання,реконструкцію,реставрацію,проведення поточногоі капітальногоремонтів,технічного переоснащенняспільного майнау багатоквартирномубудинку; 2)витрати наоплату комунальнихпослуг стосовноспільного майнабагатоквартирного будинку; 2-1)витрати,пов`язані звиконанням зобов`язаньза кредитнимдоговором,укладеним запрограмами Фондуенергоефективності; 3)витрати насплату винагородиуправителю вразі йогозалучення; 4) інші витрати, передбачені рішенням співвласників або законом.

Витрати на управління багатоквартирним будинком розподіляються між співвласниками пропорційно до їхніх часток співвласника, якщо рішенням зборів співвласників або законодавством не передбачено іншого порядку розподілу витрат.

З поданих до заяви про видачу судового наказу документів вбачається, що заявлена до стягнення сума заборгованості з боржника складається з нарахованих сум по сплаті внесків до ОСББ, тобто з витрати на управління багатоквартирним будинком, які включають у тому числі витрати на оплату праці найманого персоналу та матеріального заохочення голови персоналу, що підтверджується поданої структурою внеску на відшкодування витрат з управління (утримання, експлуатації) багатоквартирним будинком та прибудинковою територією.

Зазначені суми нарахувань, як складові не відокремлені заявником від інших нарахованих сум заборгованості, які складаються з заборгованості по УБПТ, за послуги омофону, водопостачання та водовідведення, опалення, однак не виключно, а викладені єдиною сумою заборгованості.

На підставі викладеного, судом встановлено, що заявником в порядку наказного провадження заявлено до стягнення заборгованість по сплаті внесків до ОСББ, що не відповідає положенням вимоги у відповідності до п.3 ч.1 ст. 161 ЦПК України.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо зокрема заявлено вимогу, яка не відповідає вимогамстатті 161цього Кодексу.

Приймаючи вищевикладене, суддя вважає за необхідне відмовити у видачі судового наказу за заявою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Вільямса 59-К» про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості по сплаті внесків в сумі 50542 гривні 97 копійок, інфляційних втрат в сумі 2781 гривня 26 копійок та судових витрат зі спалити судового збору.

Відповідно до ч. 2 ст. 166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбаченихпунктами 3-6частини першої статті 165 цього Кодексу, унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 161, 165, 167, 260, 352-354 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відмовити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Вільямса 59-К» у видачі судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , заборгованості по сплаті внесків в сумі 50542 гривні 97 копійок, інфляційних втрат в сумі 2781 гривня 26 копійок та судових витрат зі спалити судового збору.

Роз`яснити заявнику, що відмова у видачі судового наказу з підстави, передбачених пунктом 3 частини першої статті 165 цього Кодексу, унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Калініченко Л. В.

Дата ухвалення рішення07.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112038487
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , заборгованості по сплаті внесків в сумі 50542 гривні 97 копійок, інфляційних втрат в сумі 2781 гривня 26 копійок та судових витрат зі спалити судового збору

Судовий реєстр по справі —947/19372/23

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні