Ухвала
від 25.08.2010 по справі 7/700
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: №7/700 Головуючий у 1- й інстанції Арсірій Р.О.

Суддя - доповідач: Літвін а Н. М.

У Х В А Л А

Іменем України

25 серпня 2010 р. м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у скла ді колегії суддів:

Головуючого судді Літвіної Н.М.

суддів: Федорової Г.Г.

Вівдиченко Т.Р .

при секретарі: Овчіннікові А.А .

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за апеляційно ю скаргою Державної податков ої інспекції у Шевченківсько му районі м. Києва на ухвалу Ок ружного адміністративного с уду м. Києва від 22 вересня 2009 рок у по справі за позовом Держав ної податкової інспекції у Ш евченківському районі м. Киє ва до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПНС-ГЕМ», за участю третьої особи без с амостійних вимог на предмет спору - Шевченківська районн а в м. Києві державна адмініст рація про скасування державн ої реєстрації юридичної особ и ,-

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова і нспекція у Шевченківському р айоні м. Києва звернулась до О кружного адміністративного суду м. Києва з адміністратив ним позовом до ТОВ «ПНС-ГЕМ», з а участю третьої особи без са мостійних вимог на предмет с пору - Шевченківська районна у м. Києві державна адміністр ація про скасування державн ої реєстрації юридичної особ и.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду м. Києва від 22 вересня 2009 року вказане прова дження було закрито.

Не погоджуючись з прийнято ю ухвалою, позивач звернувся з апеляційною скаргою в якій просить скасувати вказану у хвалу суду та направити спра ву до суду першої інстанції д ля продовження розгляду по с праві.

Заслухавши у судовому засі данні суддю-доповідача, пере віривши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, к олегія суддів вважає, що апел яційна скарга підлягає задов оленню, виходячи з наступног о.

Відповідно до наданого поз ивачем Витягу з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців, виданого станом на 15 гр удня 2008 року ТОВ «ПНС-ГЕМ»у гра фі статус відомостей про юри дичну особу значиться "не під тверджено - відсутність за мі сцезнаходженням".

Згідно до абзацу 5 ч. 2 ст. 38 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців" - під ставами для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юриди чної особи за вказаним її міс цезнаходженням.

Суд не може погодитись з вис новками суду першої інстанці ї про те, що права щодо переві рки знаходження суб'єктів го сподарювання за місцем реєст рації податковим органам не надано, виходячи з наступног о..

Відповідно до ст. 10 Закону Ук раїни «Про державну податков у службу в Україні»- державні податкові інспекції в район ах, містах без районного поді лу, районах у містах, міжрайон ні та об'єднані державні пода ткові інспекції здійснюють к онтроль за своєчасністю, дос товірністю, повнотою нарахув ання та сплати податків та зб орів (обов'язкових платежів), а також контролюють своєчасні сть подання платниками подат ків бухгалтерських звітів і балансів, податкових деклара цій, розрахунків та інших док ументів, пов'язаних з обчисле нням податків, інших платежі в, а також перевіряють достов ірність цих документів щодо правильності визначення об'є ктів оподаткування і обчисле ння податків, інших платежів .

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні»- орган и державної податкової служб и наділені правом звертатися у передбачених законом випа дках до судових органів із за явою (позовною заявою) про ска сування державної реєстраці ї суб'єкта підприємницької д іяльності .

Відповідно до Закону Украї ни "Про порядок погашення зоб ов'язань платників податків перед бюджетами та державним и цільовими фондами" - податко ві органи - є контролюючими ор ганами стосовно податків і з борів (обов'язкових платежів ), які справляються до бюджеті в та державних цільових фонд ів, крім зазначених у підпунк тах 2.1.1 - 2.1.3 цього пункту.

З викладеного вище вбачаєт ься, що ні Закон України «Про д ержавну податкову службу в У країні»ні Закон України "Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців" не обмежує коло суб» єктів, які мають право на звер нення до суду з позовами про п рипинення юридичної особи з підстав наявності в Єдиному державному реєстрі запису пр о відсутність юридичної особ и за вказаним її місцезнаход женням.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 199 КАС У країни - за наслідками розгля ду апеляційної скарги на ухв алу суду першої інстанції су д апеляційної інстанції має право, скасувати ухвалу суду і постановити нову ухвалу з н аправленням справи до суду п ершої інстанції для продовже ння розгляду

На підставі вищевикладено го, колегія суддів приходить до висновку, що вищезазначен а ухвала суду першої інстанц ії підлягає скасуванню.

Керуючись ст. ст. 17, 160, 199, 205, 206, 212, 254 К АС України суд,-

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Держ авної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Ки єва - задовольнити. Ухва лу Окружного адміністративн ого суду м. Києва від 22 вересня 2009 року - скасувати та нап равити справу до суду першої інстанції для продовження р озгляду.

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та може бути оскаржена протяго м двадцяти днів з дня складан ня в повному обсязі, тобто з 31 с ерпня 2010 року, шляхом подачі ка саційної скарги безпосередн ьо до Вищого адміністративно го суду України.

Головуючий суддя:

Судді:

Повний текст ухвали виго товлений 30 серпня 2010 року.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.08.2010
Оприлюднено20.09.2010
Номер документу11203990
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7/700

Рішення від 28.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 24.06.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 25.08.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Літвіна Н. М.

Постанова від 18.06.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Вовк І.В.

Ухвала від 16.05.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Вовк І.В.

Постанова від 18.02.2008

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

Рішення від 10.01.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Калашник Т.Л.

Ухвала від 28.01.2008

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Перлов Д.Ю.

Ухвала від 27.11.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Калашник Т.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні