Ухвала
від 04.07.2023 по справі 924/468/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"04" липня 2023 р.Справа № 924/468/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Заярнюка І.В. за участю секретаря судового засідання Виноградова Б.С., розглянувши матеріали

за заявою ОСОБА_1 , м. Ізяслав Хмельницька область

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи

за участю представників:

арбітражного керуючого - не приймав участі

боржника - не приймав участі

з оголошенням перерви у підготовчому засіданні 13.06.2023р.

встановив: фізична особа ОСОБА_1 , м. Ізяслав (боржник, заявник), звернувся до суду із заявою про відкриття провадження у справі про свою неплатоспроможність в порядку Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою від 15.05.2023р. заяву фізичної особи ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи було прийнято до розгляду, справу призначено до розгляду у підготовчому засіданні на 13.06.2023р.

Із наявних у справі матеріалів слідує, що заява фізичної особи ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи подана в порядку книги четвертої КУзПБ.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 КУзПБ, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Статтею 1 КУзПБ визначено, що неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Згідно ст. 113 КУзПБ, провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою. Провадження у справі про неплатоспроможність боржника - фізичної особи або фізичної особи - підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника (ч. 1 ст. 115 КУзПБ).

Дослідивши заяву фізичної особи ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність з доданими доказами, судом встановлено наступне.

Заявник звернувся із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у зв`язку з важким фінансовим становищем боржника та неможливістю виконувати свої зобов`язання перед кредиторами в порядку Книги четвертої Кодексу України з процедур банкрутства.

З поданих заявником матеріалів заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність судом встановлено, що на дату подання даної заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у заявника за його розрахунками та відомостями, існує загальна сума заборгованості перед всіма його кредиторами в сумі 557 705,38 грн., в тому числі - 347 039,19 грн. простроченої заборгованості, яку сплатити заявник у зазначеному розмірі не має можливості, а фізичною особою-підприємцем боржник не зареєстрований.

На підтвердження зазначених обставин, звертаючись до суду із заявою про відкриття провадження у справі про свою неплатоспроможність, заявником було надано наступні документи та докази (належним чином завірені копії): конкретизований список кредиторів боржника, Декларації про майновий стан боржника, довідку про відсутність судимості; проект плану реструктуризації боргів, копії кредитних договорів та розрахунків заборгованості, відповіді на запити.

Отже, на дату подання заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи за даними Кредитної історії Боржника станом на 02.02.2023р. боржником з грудня 2021 року припинено погашення кредитів, тобто у розмірі більше 50% місячних платежів.

Згідно з ч. 5 ст. 119 Кодексу питання введення процедури реструктуризації боргів боржника та призначення керуючого реструктуризацією вирішується господарським судом в ухвалі про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Пунктом 21 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, у редакції згідно Закону України "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства" від 05.06.2020р., який набрав чинності 17.10.2020р., встановлено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Так, з матеріалів справи вбачається, що заявником було надано кандидатуру арбітражного керуючого, яким є Соловей Юрій Анатолійович (свідоцтво №1895 від 29.12.2018р., адреса: АДРЕСА_1 ) для призначення його керуючим реструктуризацією боргів фізичної особи ОСОБА_1 .

Частиною 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими особами у цій справі;

2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років;

3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

4) які мають конфлікт інтересів;

5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження;

6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Судом встановлено та підтверджується матеріалами справи, що заява від арбітражного керуючого Солов`я Юрія Анатолійовича (свідоцтво №1895 від 29.12.2018р.) від 24.04.2023р. та додані до неї документи, наявна у матеріалах заяви та відповідає зазначеним вище вимогам.

Відомостей про те, що арбітражний Соловей Юрій Анатолійович є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів, судом не встановлено, не встановлено також обмежень, визначених ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, кандидатура арбітражного керуючого не належить до жодної з категорій осіб, зазначених у вказаній статті.

Отже, суд дійшов висновку про можливість призначення керуючим реструктуризацією боргів фізичної особи ОСОБА_1 у справі № 924/468/23 арбітражного керуючого Солов`я Юрія Анатолійовича (свідоцтво №1895 від 29.12.2018р.) з усіма процесуальними наслідками, встановленими Кодексом України з процедур банкрутства.

Згідно з частиною 3 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства за наслідками підготовчого засідання господарський суд постановляє ухвалу про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або про відмову у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність.

Згідно з ч. 4 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд постановляє ухвалу про відмову у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність, якщо: 1) відсутні підстави для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність; 2) боржник виконав зобов`язання перед кредитором (кредиторами) у повному обсязі до підготовчого засідання суду; 3) боржника притягнуто до адміністративної або кримінальної відповідальності за неправомірні дії, пов`язані з неплатоспроможністю; 4) боржника визнано банкрутом протягом попередніх п`яти років.

У засіданні судом не було встановлено підстав для відмови у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність, перелічених у ч. 4 ст. 119 Кодексу.

Зважаючи на встановлені судом обставини, за наслідками розгляду у підготовчому засіданні заяви фізичної особи ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, суд вважає правомірним її задовольнити у передбачений діючим законодавством спосіб шляхом відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника.

Враховуючи викладене вище, суд дійшов висновку про наявність підстав для закінчення підготовчого засідання.

Керуючись ст. ст. 2, 9, 28, 30, 115, 116, 119, 120, 121 Кодексу України з процедур банкрутства, п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 233, 234, 235, 255 ГПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Відкрити провадження у справі №924/468/23 про неплатоспроможність фізичної особи - громадянина ОСОБА_1 , АДРЕСА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

2. Ввести процедуру реструктуризації боргів боржника.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

1) зупинити виконання боржником грошових зобов`язань, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), термін виконання яких настав до відкриття провадження у справі про неплатоспроможність;

2) зупинити стягнення з боржника за всіма виконавчими документами, крім виконавчих документів за вимогами про стягнення аліментів чи про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, а також крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум, у тому числі одержаних від продажу майна боржника, або перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж;

3) не нараховувати неустойку (штраф, пеню), не застосовувати інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення вимог, на які поширюється мораторій;

4) зупинити перебіг позовної давності щодо вимог до боржника;

5) не застосовувати індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошових зобов`язань боржника.

Мораторій не поширюється на:

1) відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи;

2) виплату та стягнення аліментів;

3) виконання вимог за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов`язують боржника вчинити певні дії чи утриматися від їх вчинення;

4) задоволення вимог кредиторів у процедурі реструктуризації боргів боржника відповідно до затвердженого плану та у процедурі погашення боргів боржника відповідно до цього Кодексу.

4. На підставі п. 3 ч. 1 ст. 120 Кодексу України з процедур банкрутства з моменту відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника припиняється нарахування штрафів та інших фінансових санкцій, а також відсотків за зобов`язаннями боржника.

5. Призначити керуючим реструктуризацією у справі №924/468/23 арбітражного керуючого Солов`я Юрія Анатолійовича (свідоцтво №1895 від 29.12.2018р., адреса: АДРЕСА_1).

6. Встановити основну грошову винагороду керуючого реструктуризацією Боржника в розмірі п`яти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень відповідно до ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства.

7. Зобов`язати арбітражного керуючого реструктуризацією Солов`я Юрія Анатолійовича:

- щомісячно звітувати суду про виконану ним роботу в процедурі реструктуризації боргів Боржника;

- надати до суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів до 04.08.2023р.;

- надати суду відомості за результатами виявлення та опису майна Боржника (проведення інвентаризації), а також визначення його вартості в строк до 04.08.2023р.;

- підготувати та надати суду, кредиторам і Боржнику звіт про результати перевірки декларації Боржника в строк до 04.08.2023р.;

- підготувати та надати суду план реструктуризації боргів Боржника в строк до 04.08.2023р.

8. Зобов`язати контролюючий орган, визначений Податковим кодексом України, подати керуючому реструктуризацією Солов`ю Юрію Анатолійовичу та до суду інформацію про доходи боржника та членів його сім`ї і про майно, задеклароване такими особами при перетині кордону.

9. Зобов`язати орган державної прикордонної служби надати керуючому реструктуризацією Солов`ю Юрію Анатолійовичу та суду інформацію про перетинання боржником - гр. ОСОБА_1 , АДРЕСА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та членами його сім`ї державного кордону за останні три роки.

10. Зобов`язати установи банків, в яких відкрито рахунки боржника, надати керуючому реструктуризацією Солов`ю Юрію Анатолійовичу та до суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника.

11. Здійснити офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника фізичної особи - гр. ОСОБА_1 , АДРЕСА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

12. Призначити попереднє засідання на 11:00 "08" серпня 2023 р. в приміщенні господарського суду Хмельницької області (м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1).

13. Заборонити фізичній гр. ОСОБА_1 , АДРЕСА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ) відчужувати майно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення - 04.07.2023р. та може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду в порядку та строки, визначені ст.ст. 254-259 ГПК України.

Ухвалу складено та підписано 04.07.2023р.

Суддя Заярнюк І.В.

Віддрук. 5 прим.:

1 - до справи;

2 - ОСОБА_1 , АДРЕСА_2 рекоменд. із повідомлен. про вручен. та на ел.адресу - ІНФОРМАЦІЯ_1

- представнику боржника - адвокату Войтович Л.В. - на ел.адресу - ІНФОРМАЦІЯ_2

- арбітражному керуючому Солов`ю Юрію Анатолійовичу, АДРЕСА_2) - на електр.пошт. ІНФОРМАЦІЯ_3

3 - Хмельницький відділ ДВС у Хмельницькому районі Хмельницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) (м. Хмельницький, вул. Тернопільська, 13/2) прост.корекспонд.

4 - Головному управлінню ДПС у Хмельницькій області (м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17) прост.кореспонд.

5 - Відділу банкрутства у Хмельницькій області - відділу банкрутства Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) (29000, м. Хмельницький, вул. Володимирська, 91) надісл. прост.кореспонд.

- заявленим боржником кредиторам згідно переліку на електронну адресу.

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТАЛІОН ПЛЮС" (ТОВ "ТАЛІОН ПЛЮС")

ЄДРПОУ: 39700642 Адреса: Україна, 14027, Чернігівська обл., місто Чернігів, вул. Рокоссовського, будинок 7, перший поверх - info@talion-plus.com.ua

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ВЕРДИКТ КАПІТАЛ"

ЄДРПОУ: 36799749 Адреса: Україна, 04053, місто Київ, ВУЛИЦЯ КУДРЯВСЬКИЙ УЗВІЗ, будинок 5-Б - office@verdict-capital.com

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СІТІ ФАКТОР"

ЄДРПОУ: 42022519 Адреса: Україна, 54017, Миколаївська обл., місто Миколаїв, ВУЛИЦЯ ДЕКАБРИСТІВ, будинок 23-Б, офіс 46 cіtifactor.nbu@gmаіl.com

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЄВРОПЕЙСЬКА АГЕНЦІЯ З ПОВЕРНЕННЯ БОРГІВ" (ТОВ

"ЄАПБ") ЄДРПОУ: 35465907 Адреса: Україна, 01032, місто Київ, ВУЛИЦЯ СИМОНА ПЕТЛЮРИ, будинок 30 - infb@eadr.com.ua

- АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ІДЕЯ БАНК " (AT "ІДЕЯ БАНК "), ЄДРПОУ: 19390819 Адреса: Україна, 79008, Львівська обл., місто Львів, ВУЛИЦЯ ВАЛОВА, будинок 11, info@ideabank,ua

- АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СЕНС БАНК" (AT "СЕНС БАНК)

ЄДРПОУ: 23494714 Адреса: Україна, 03150, місто Київ, ВУЛИЦЯ ВЕЛИКА ВАСИЛЬКІВСЬКА, будинок 100

ccd@sensebank.eom. на

- АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ПРИВАТБАНК" (АТ КБ "ПРИВАТБАНК")

ЄДРПОУ: 14360570, Адреса: Україна, 01001, місто Київ, ВУЛИЦЯ ГРУШЕВСЬКОГО, будинок ІД

help@pb.ua

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДІДЖИ ФІНАНС" (ТОВ "ДІДЖИ ФІНАНС")

ЄДРПОУ: 42649746 Адреса: Україна, 04112, місто Київ, ВУЛИЦЯ АВІАКОНСТРУКТОРА ІГОРЯ СІК ОРСЬКОГО, будинок 8

іnfo@dgfinance.com.ua

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КРЕДИТПРОМІНВЕСТ" (ТОВ "КРЕДИТПРОМІНВЕСТ")

ЄДРПОУ: 43305861 Адреса: Україна, 49041, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Стартова, будинок 7

krediti3rominvest@ariail.coni

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ

,,ТЕХНОФІНАНС" код ЄДРПОУ: 43868852, Адреса: Україна, 04060, місто Київ, вулиця Берлінського Максима, будинок 9

fc.technofinance@gmail.com

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТАЛІОН ПЛЮС" (ТОВ "ТАЛІОН ПЛЮС"), ЄДРПОУ: 39700642 Адреса: Україна, 14027, Чернігівська обл., місто Чернігів, вул.Рокоссовського, будинок 7, перший поверх

mfo@talion-plus.com.ua

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТАЛІОН ПЛЮС" (ТОВ "ТАЛІОН ПЛЮС")

ЄДРПОУ: 39700642 Адреса: Україна, 14027, Чернігівська обл., місто Чернігів, вул.Рокоссовського, будинок 7, перший поверх

info@talion-plus.com.ua

- ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТАЛІОН ПЛЮС" (ТОВ "ТАЛІОН ПЛЮС")

ЄДРПОУ: 34186061 Адреса: Україна, 01032, місто Київ, ВУЛИЦЯ САКСАГАНСЬКОГО, будинок 105

0800300880@forward-bank.com.

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112048019
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —924/468/23

Ухвала від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заярнюк І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні