Ухвала
від 06.07.2023 по справі 703/334/23
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 703/334/23

1-кп/703/358/23

УХВАЛА

06 липня 2023 року м. Сміла

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

провівши судове засідання в залі суду у м. Сміла по кримінальному провадженню №12022250350000767 від 01.12.2022 за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України,

у с т а н о в и в :

В провадженні Смілянського міськрайонного суду Черкаської області перебуває на розгляді кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України.

У судовому засіданні головуючим оголошено, що захисник обвинуваченого ОСОБА_4 - адвокат ОСОБА_5 не з`явився в судове засідання, оскільки перебуває в ЗСУ.

В судовому засіданні обвинувачений заявив клопотання про заміну захисника адвоката ОСОБА_5 , оскільки він призваний до ЗСУ.

Прокурор не заперечував щодо задоволення заявленого обвинуваченим клопотання.

Суд, заслухавши клопотання обвинуваченого, думку прокурора, приходить до наступного.

Відповідно до п. 10 ч. 2ст. 24 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» адвоката або працівника Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який надає безоплатну вторинну правову допомогу, може бути замінено на адвоката або працівника такого центру за рішенням Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у разі: наявності інших підстав, передбачених законом.

Статтею 59 Конституції України встановлено, що кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Як вбачається зі ст. 49 КПК України, суд зобов`язаний забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо: підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи з інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно.

В цьому випадку суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні.

Оскільки призначення захисника має істотне значення для об`єктивного розгляду та встановлення істини по справі, раніше призначений обвинуваченому ОСОБА_4 захисник ОСОБА_6 перебуває в ЗСУ, що унеможливлює продовження судового розгляду даного кримінального провадження, суд вважає за необхідне доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області призначити іншого адвоката для здійснення захисту в суді обвинуваченого.

Крім того, відповідно до ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Згідно ч. 2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Оскільки ОСОБА_4 на даний час відбуває покарання у ДУ «Бердичівський виправний центр (№108)» за вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 22 лютого 2023 року, з метою забезпечення оперативності судового провадження та розумних строків його розгляду, суд дійшов висновку про проведення судового засідання по вказаному кримінальному провадженні в режимі відеоконференції із Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області .

Керуючись статтями 336, 512 КПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області призначити захисника для здійснення захисту в суді обвинуваченому ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №12022250350000767 від 01.12.2022 за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України.

Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області забезпечити прибуття захисника у наступне судове засідання, що відбудеться о 09 год. 00 хв. 08 вересня 2023 року в приміщенні Смілянського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: м. Сміла, вул. Канарського, 19.

Судове засідання по кримінальному провадженню за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України провести у режимі відеоконференції між Смілянським міськрайонним судом Черкаської області та Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області.

Зобов`язати адміністрацію ДУ «Бердичівський виправний центр (№108)» доставити засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Доручити Бердичівському міськрайонному суду Житомирської області забезпечити проведення даного судового засідання в режимі відеоконференції за участю обвинуваченого ОСОБА_4 .

Копію ухвали направити до Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області та ДУ «Бердичівський виправний центр (№108)» для організації її виконання.

Відповідальній особі Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області забезпечити проведення судового розгляду о 09 год. 00 хв. 08 вересня 2023 року за участю обвинуваченого ОСОБА_4 .

Хід та результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали надіслати до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.07.2023
Оприлюднено10.07.2023
Номер документу112054523
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України

Судовий реєстр по справі —703/334/23

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 23.02.2024

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 23.11.2023

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 06.07.2023

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 18.05.2023

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 28.03.2023

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 30.01.2023

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні