Судовий наказ
від 10.07.2023 по справі 502/1178/23
КІЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 502/1178/23

СУДОВИЙ НАКАЗ

10 липня 2023 року м.Кілія

Суддя Кілійського районного суду Одеської області Балан М.В.,

розглянувши заяву

Комунального підприємства «Світло»

про видачу судового наказу

про стягнення з ОСОБА_1

про

заборгованості за оплату послуг щодо водопостачання та водовідведення

В С Т А Н О В И В :

Заявник Комунальне підприємство «Світло» звернулось до Кілійського районного суду Одеської області з заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 на користь заявника заборгованість за оплату послуг щодо водопостачання та водовідведення, разом зі стягненням суми судового збору.

В обгрунтовання поданої заяви зазначено, що відповідно до положень нової редакції статуту, затвердженого 10.01.2020 року предметом діяльності КП «Світло» є подача води споживачам для споживання та використання в технічних цілях, надання платних послуг населенню та інше, тобто надання житловокомунальних послуг.

Боржник ОСОБА_1 проживає за адресою: АДРЕСА_1 та є споживачем послуг з водопостачання, які надає йому КП «Світло». Факт договірних відносин підтверджується особовим рахунком № НОМЕР_1 , оформленим на ім`я боржника та періодичною частковою сплатою заборгованості.

Відповідно до наданого розрахунку, за період з 01.09.2020 року по 01.05.2023 року розмір заборгованості споживача (боржника) перед заявником (стягувачем) становить 3632 гривні 74 копійки.

КП «Світло» виконало узяті на себе зобов`язання з водопостачання та у відповідності дост. 23 ЗУ «Про питну воду та водопостачання»виробляв та постачав боржнику воду, а боржник відповідно до п.п. 5 ч. 2 ст. 7ЗУ «Про житлово-комунальні послуги»,ст.22ЗУ «Пропитну водута водопостачання» та «Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», затвердженихпостановою КМУ № 690 від 05 липня 2019 року, був зобов`язаний своєчасно, у строки встановлені законом вносити плату за використану питну воду, відповідно до встановлених норм та тарифів на послуги централізованого водопостачання. На неодноразові звернення контролерів підприємства з проханням добровільного повного погашення заборгованості, боржник весь час відмовляється це зробити в повному обсязі, сплачуючи борг іноді лише частково, необґрунтовано посилаючись на скрутне матеріальне становище або відсутність наявних грошових коштів.

Відповідно дост. 526 ЦК Українизобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов Договору, та вимог цьогокодексута інших актів цивільного законодавства. Відповідно дост. 525 ЦК Україниодностороння відмова від виконання зобов`язання не допускається.

На вимогу ч. 1ст. 903 ЦК України, якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов`язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, строку та порядку,що встановлені договором.

Відповідно до п. 18 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затвердженихПостановою Кабінету Міністрів України № 690 від 05.07.2019 рокувстановлено, що розрахунковим періодом для оплати послуг, якщо інше не визначено договором, є календарний місяць. Оплата послуг здійснюється не пізніше 20 числа місяця, наступного за розрахунковим періодом (місяцем), якщо договором не встановлено інший строк. Система (щомісячна або авансова) та форма (готівкова або безготівкова) оплати послуг визначається у договорі між споживачем і виконавцем. Після отримання показань квартирних засобів обліку, якщо вони відрізняються від розрахованих за показаннями будинкових засобів обліку, виконавець здійснює коригування плати за надану послугу в наступному розрахунковому періоді шляхом зменшення або збільшення обсягів спожитої кожним споживачем послуги, що відображається в платіжному документі періоду, наступного за здійсненням коригування.

У порушення зазначених норм закону та умов договору Боржник, зобов`язання за вказаним договором належним чином не виконав.

У відповідності дост.161 ЦПК Українисудовий наказ може буде видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Керуючись ст.ст.161,167,168 ЦПК України, ст.ст.526,527,530,903 ЦК України, суддя, -

Н А К А З У Ю :

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП: НОМЕР_2 ,який зареєстрованийза адресою: АДРЕСА_1 на користь Комунального підприємства «Світло», м. Кілія, вул. Першотравнева, 64(р\р НОМЕР_3 , МФО 328845 в АТ «Ощадбанк») заборгованість за житлово-комунальні послуги у розмірі 3 632 гривні 74 копійки.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП: НОМЕР_2 ,який зареєстрованийза адресою: АДРЕСА_1 на користь Комунального підприємства «Світло» м. Кілія, вул. Першотравнева, 64(р\р НОМЕР_3 , МФО 328845 в АТ «Ощадбанк») судові витрати в розмірі судового збору в сумі 268,40 гривень.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першоїстатті 161 Цивільного кодексу України. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Судовий наказ може бути пред`явлений до виконання протягом трьох років з наступного дня після набрання судовим наказом законної сили.

Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Суддя Кілійського районного суду М. В. Балан

Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено11.07.2023
Номер документу112068944
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —502/1178/23

Судовий наказ від 10.07.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні