Ухвала
від 11.07.2023 по справі 569/11522/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11522/23

УХВАЛА

11 липня 2023 року

Рівненський міський суд Рівненської області в складі:

головуючого судді Тимощука О.Я.,

при секретарі Ковальчук О.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Рівне заяву Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж «Національного університету біоресурсів та природокористування України» про заміну сторони виконавчого провадження,-

ВСТАНОВИВ:

Відокремлений структурний підрозділ «Рівненський фаховий коледж «Національного університету біоресурсів та природокористування України» звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження із Рівненського державного аграрного коледжу на його правонаступника Відокремлений структурний підрозділ «Рівненський фаховий коледж «Національного університету біоресурсів і природокористування України» у виконавчому провадженні № 68247218 по виконанню вимоги ГУ ДПС в Рівненській області про сплату боргу (недоїмки) № Ю-4283-17 У від 14.04.2020 року.

В судове засідання сторони не з`явилися, повідомлялися про час та дату розгляду заяви належним чином. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду заяви до суду не надходило.

Суд вважає за можливе розглянути заяву за відсутності учасників справи, які були належним чином повідомлені про дату слухання справи, оскільки їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження у відповідності до ч. 3 ст. 442 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до наступних висновків.

Судом встановлено, що Головним управлінням ДПС у Рівненській області сформована Вимога про сплату боргу (недоїмки) №Ю-4283-17 У від 14.04.2020 року, відповідно до якої Рівненському державному аграрному коледжу визначено зобов`язання зі сплати боргу по єдиному внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у розмірі 82 249,35 грн.

Відділом державної виконавчої служби у місті Рівному Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) 21.01.2022 року відкрито виконавче провадження № 68247218 по виконанню вимоги та розпочато процедуру примусового стягнення коштів.

В жовтні2020року Рівненськийдержавний аграрнийколедж реорганізованов Відокремленийструктурний підрозділ«Рівненський фаховийколедж Національногоуніверситету біоресурсіві природокористуванняУкраїни» (ЄДРПОУ-40266301) з правами правонаступництва.

Відповідно до ч. 1 ст.55ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 1, 2, 5 ст.442ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження»у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч. 2 ст.446ЦПК України процесуальні питання, пов`язані з виконанням рішень інших органів (посадових осіб), вирішуються судом за місцем виконання відповідного рішення.

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис за № 16081270016000707 щодо припинення державної реєстрації Рівненського державного аграрного коледжу.

Правонаступником Рівненського державного аграрного коледжу є Відокремлений структурний підрозділ «Рівненський фаховий коледж «Національного університету біоресурсів і природокористування України» (ЄДРПОУ - 40266301).

Враховуючи вищевикладене, а також досліджені в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд дійшов переконання, що заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 260, 261, 353, 354, 442, 446 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж «Національного університету біоресурсів та природокористування України» про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити боржника Рівненський державний аграрний коледж на його правонаступника Відокремлений структурний підрозділ «Рівненський фаховий коледж «Національного університету біоресурсів і природокористування України» (ЄДРПОУ - 40266301) по виконанню вимоги Головного управління ДПС у Рівненській області про сплату боргу (недоїмки) № Ю-4283-17 У від 14.04.2020 року зі сплати боргу по єдиному внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у розмірі 82 249,35 грн.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Рівненського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя Рівненського

міського суду Тимощук О.Я.

Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112110751
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —569/11522/23

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Тимощук О. Я.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Тимощук О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні