Ухвала
від 12.07.2023 по справі 165/1868/23
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №165/1868/23

Провадження 2-с/165/30/23

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2023 року м. Нововолинськ

Суддя Нововолинськогоміського судуВолинської областіВасилюк А.В.,розглянувши заявуДержавного підприємства"Волиньвугілля"в особіВідокремленого підрозділу"Шахта"Бужанська"про скасуваннясудового наказу,виданого суддеюНововолинського міськогосуду Волинськоїобласті 07червня 2023року зазаявою ОСОБА_1 про видачусудового наказупро стягненняз Державного підприємства"Волиньвугілля"в особіВідокремленого підрозділу"Шахта"Бужанська"заборгованої заробітноїплати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

встановив:

07 червня 2023 року суддею Нововолинського міського суду Волинської області було видано судовий наказ про стягнення з Відокремленого підрозділу "Шахта "Бужанська" на користь ОСОБА_1 27740,73 грн. заборгованої заробітної плати,

96618,48грн.середнього заробіткуза часзатримки розрахункупри звільненніза періодз 21вересня 2022року по12травня 2023року включно,а також судові витрати по справі.

11 липня 2023 року до суду надійшла заява Відокремленого підрозділу "Шахта "Бужанська" про скасування вищезазначеного судового наказу, мотивуючи тим, що 24.06.2023 заявник отримав вищезазначений судовий наказ, з яким не згоден, так як вважає, що між сторонами існує спір про право та спір щодо розміру заборгованості. З огляду на вказане, просить суд скасувати судовий наказ.

Оглянувши матеріали справи, приходжу до такого висновку.

Заявником ВП "Шахта "Бужанська" у заяві про скасування судового наказу наведено обставини, відповідно до яких просить скасувати судовий наказ.

Наявність заяви про скасування судового наказу свідчить про незгоду боржника з цим наказом, а відтак, про наявність спору.

Відповідно до ч.1ст.170 ЦПК Україниборжник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Відповідно до ч.3ст.171 ЦПК України, у разі відсутності підстав для повернення заяви про скасування судового наказу, суддя не пізніше двох днів після її подання постановляє ухвалу про скасування судового наказу, в якій роз`яснює заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи, що у заяві про скасування судового наказу наведені посилання на обставини, які свідчать про оспорювання вимог стягувача, боржник обґрунтовує свої заперечення проти вимог стягувача, посилаючись на докази, та оскільки при винесені наказу не розглядалася обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті, тому вважаю за необхідне скасувати судовий наказ.

Керуючись ч.1 ст.170, ч.3 ст.171 ЦПК України

постановив:

Заяву Відокремленого підрозділу "Шахта "Бужанська" задоволити.

Судовий наказ,виданий суддеюНововолинського міськогосуду Волинськоїобласті 07червня 2023року зазаявою ОСОБА_1 про видачусудового наказупро стягненняз Державного підприємства"Волиньвугілля"в особіВідокремленого підрозділу"Шахта"Бужанська"заборгованої заробітноїплати та середнього заробіткуза часзатримки розрахункупри звільненні, скасувати.

Роз`яснитизаявнику, що відповідно до ч.3ст.171ЦПК України заявлені ним вимоги можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження згідно ч.2ст.164 ЦПК України, у разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред`явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору, сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу, зараховується до суми судового збору, встановленої за подання позовної заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис А.В.Василюк

Дата ухвалення рішення12.07.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112130504
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати

Судовий реєстр по справі —165/1868/23

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Судовий наказ від 07.06.2023

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ушаков М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні