Ухвала
від 11.07.2023 по справі 873/283/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"11" липня 2023 р. Справа№ 873/283/23

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Хрипун О.О.

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКА КАПІТАЛ»

про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 30.06.2023

у третейській справі № 67/23 (третейський суддя Оберемко Р.А.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКА КАПІТАЛ»

до Товариства з обмеженою відповідальністю «ХІМІЯ-СПЕЦТЕХНІКА»

про стягнення заборгованості, відшкодування збитків та вилучення предмету лізингу

ВСТАНОВИВ:

06.07.2023 Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕСКА КАПІТАЛ» звернулося до Північного апеляційного господарського суду із заявою, в якій просить видати наказ на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 30.06.2023 у справі № 67/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКА КАПІТАЛ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ХІМІЯ-СПЕЦТЕХНІКА» про стягнення заборгованості, відшкодування збитків та вилучення предмету лізингу.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.07.2023 присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 873/283/23 та передано на розгляд головуючому судді (судді-доповідачу) Хрипуну О.О.

Згідно з частинами 1, 2 статті 352 Господарського процесуального кодексу України питання видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня ухвалення рішення третейським судом.

Заява Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКА КАПІТАЛ» про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 30.06.2023 у третейській справі № 67/23 відповідає вимогам, встановленим статтею 353 Господарського процесуального кодексу України, а тому, відповідно до частини 1 статті 354 Господарського процесуального кодексу України, підлягає призначенню до розгляду у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Як визначено частиною 2 статті 354 Господарського процесуального кодексу України при розгляді заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду за клопотанням однієї із сторін господарський суд витребовує справу з постійно діючого третейського суду, в якому вона зберігається. Справа має бути направлена до господарського суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому разі строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду.

Водночас частина 2 статті 56 Закону України «Про третейські суди» встановлює, що при розгляді заяви про видачу виконавчого документа компетентний суд повинен витребувати справу з постійно діючого третейського суду, в якому зберігається справа, яка має бути направлена до компетентного суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому випадку строк вирішення заяви про видачу виконавчого документа продовжується до одного місяця.

За таких обставин, суд вважає за необхідне витребувати у Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків справу № 67/23 за позовом за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКА КАПІТАЛ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ХІМІЯ-СПЕЦТЕХНІКА» про стягнення заборгованості, відшкодування збитків та вилучення предмету лізингу.

Керуючись статтями 20, 352, 353, 354 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКА КАПІТАЛ» про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 30.06.2023 у третейській справі № 67/23.

2. Розгляд заяви призначити на 08.08.2023 о 10:50. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А, зал судових засідань № 10.

3. Зобов`язати Постійно діючий Третейський суд при Асоціації українських банків протягом п`яти днів від дня отримання цієї ухвали направити до Північного апеляційного господарського суду справу № 67/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКА КАПІТАЛ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ХІМІЯ-СПЕЦТЕХНІКА» про стягнення заборгованості, відшкодування збитків та вилучення предмету лізингу.

4. Зобов`язати кожну із сторін третейського спору надати суду письмову інформацію про наступне:

- чи не визнавалось недійсним третейське застереження;

- чи не скасоване рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 30.06.2023 у третейській справі № 67/23;

- чи є в провадженні Північного апеляційного господарського суду або інших судів заяви про оскарження чи скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 30.06.2023 у третейській справі № 67/23.

5. Довести до відома учасників у справі, що нез`явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою розгляду заяви про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду по суті.

6. Всі документи та письмові докази подаються через відділ документального забезпечення Північного апеляційного господарського суду (канцелярію суду) за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А (І поверх).

7. Повідомити учасників справи про можливість подати процесуальні документи, письмові та електронні докази за допомогою сервісів підсистеми «Електронний суд» (https://id.court.gov.ua/).

8. Звернути увагу учасників справи на можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

9. Повідомити учасників справи, що актуальна інформація щодо організації діяльності Північного апеляційного господарського суду розміщується на офіційних веб-ресурсах суду (https://anec.court.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому статтею 235 Господарського процесуального кодексу України та не підлягає оскарженню.

Суддя О.О. Хрипун

Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112142933
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи щодо оскарження рішень третейських судів та про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, з них про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду

Судовий реєстр по справі —873/283/23

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Хрипун О.О.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Хрипун О.О.

Ухвала від 08.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Хрипун О.О.

Ухвала від 11.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Хрипун О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні