Ухвала
від 11.07.2023 по справі 260/5650/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

11 липня 2023 рокум. Ужгород№ 260/5650/23

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Іванчулинець Д.В., вирішуючи питання про відкриття провадження в адміністративній справі за позовною заявою Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариство з обмеженою відповідальністю "Університетська стоматологічна поліклініка" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені, -

В С Т А Н О В И В:

06 липня 2023 року, Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (далі - позивач) звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариство з обмеженою відповідальністю "Університетська стоматологічна поліклініка" (далі - відповідач), в якому просить суд: стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Університетська стоматологічна поліклініка» (88000, Ужгород, вул. Університетська, буд.16, "А", код ЄДРПОУ: 37297188) адміністративно-господарські санкції та пеню за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю в загальній сумі 35 011,01 грн.

Пунктом 3 частини першшої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає вона вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Відповідно до частини другої статті 161 КАС України суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

На підтвердження направлення позовної заяви відповідачу позивач додав до позову фіскальний чек від 06.07.2023.

Разом з тим, вказаний чек не підтверджує надсилання позовної заяви відповідачу, оскільки не містить жодної інформації про зміст вкладення. Також цей чек не містить будь-якої інформації про адресу отримувача.

Абзацом 27 пункту 2 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 року №270, визначено, що документом, який підтверджує надання послуг поштового зв`язку, є розрахунковий документ встановленої відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Отже, розрахунковий документ, виданий поштовим відділенням, є доказом надання (оплати) послуг поштового зв`язку, проте він не дає можливості суду перевірити дотримання вимог щодо направлення конкретних документів іншим учасникам справи, а також встановити вміст поштового відправлення.

Відповідно до пункту 61 зазначених Правил вміст поштового відправлення містить бланк опису вкладення, який заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові.

Це означає, що належним доказом надіслання іншому учаснику справи копії позовної заяви та доданих до неї документів є опис вкладення в поштове відправлення із відміткою (відбитком) штемпеля поштового відділення, з якого чітко вбачається, ким та що саме направлено.

Іншими доказами надіслання (надання) заяви можуть бути відповідні підтвердження направлення документів на офіційні електронні адреси.

Відповідно до частини першої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, позовну заяву слід залишити без руху.

Недоліки позову можуть бути усунені шляхом надання доказів, які підтверджують надсилання копії позовної заяви з додатками відповідачу на його офіційну електронну адресу або рекомендованим листом з повідомленням про вручення з описом вкладення в поштове відправлення, з якого чітко вбачається, ким, куди та що саме направлено.

На підставі викладеного, керуючись статтями 160, 161, 169,171, 248 КАС України суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариство з обмеженою відповідальністю "Університетська стоматологічна поліклініка" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені - залишити без руху.

Надати позивачу строк сім днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення вищезазначених недоліків.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Попередити позивача, що у випадку не виправлення недоліків, вказаних в ухвалі про залишення позовної заяви без руху у встановлені судом строки, позовна заява буде повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.В. Іванчулинець

Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112150723
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —260/5650/23

Рішення від 29.01.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 21.07.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні