Ухвала
від 11.07.2023 по справі 300/2933/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"11" липня 2023 р. Справа № 300/2933/23

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Гомельчук С.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Науково-дослідного і проектного інституту публічного акціонерного товариства "Укрнафта" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в загальному розмірі 376113,13 грн,-

В С Т А Н О В И В:

Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (далі - позивач) звернулося до суду з адміністративним позовом до Науково-дослідного і проектного інституту публічного акціонерного товариства "Укрнафта"(надалі - відповідач) про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в загальному розмірі 376113,13 грн.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 12.06.2023 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення учасників справи, відповідно до вимог статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України.

03.07.2023 на адресу Івано-Фрранківського окружного адміністративного суду від представника відповідача надійшло клопотання про залишення позовної заяви без руху. В обгрунтування такого клопотання зазначає, що Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, не дотримуючись вимог статті 160 КАСУ, пред`явило позов до суду за місцезнаходженням структурної одиниці ПАТ "Укрнафта"; позивачем неправильно визначено територіальну юриздикцію (підсудінсть) даного адміністративного спору. Посилаючись на частину 2 статті 26 Кодексу адміністративного судочинства представник вказує, що позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Відтак вважає, що належним відповідачем у справі є Публічне акціонерне товариство "Укрнафта". Відповідно до поданого також клопотання про заміну неналежного відповідача та передачу справи за територіальною підсудністю, просить здійснити таку заміну та передати справу до Київського окружного адміністративного суду.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, судом виявлено окремі недоліки позовної заяви, які перешкоджають вирішенню справи по суті.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Публічне акціонерне товариство "Укрнафта" є юридичною особою. При цьому, у переліку відокремлених підрозділів ПАТ "Укрнафта" зазначено НДПІ Публічного акціонерного товариства УКРНАФТА, місцезнаходження якого - місто Івано-Франківськ, вул. Північний Бульвар імені Пушкіна, будинок 2. Також згідно із Положенням про НДПІ Публічного акціонерного товариства «Укрнафта», затвердженого Наглядовою радою ПАТ УКРНАФТА 28.12.2011 року, НДПІ входить до складу ПАТ «Укрнафта» на правах структурної одиниці (філії) і діє на підставі даного положення.

Як вбачається з позовної заяви, позивачем зазначено адресу та ідентифікаційний код відокремленого підрозділу юридичної особи.

Згідно з ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві, зокрема, зазначаються:

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти;

- зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів;

- виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до ч. 2 ст. 26 КАС України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Зважаючи на вищенаведене, позовна заява не відповідає вимогам частини 5 ст. 160 та частини 2 статті 26 КАС України.

Частиною 13 статті 171 КАС України передбачено, що суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статях 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

На підставі наведеного, керуючись статтями 26, 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Науково-дослідниого і проектного інституту публічного акціонерного товариства "Укрнафта" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в загальному розмірі 376113,13 грн. - залишити без руху.

Надати позивачу п`ятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для усунення недоліків, шляхом подання позовної заяви у новій редакції із зазначенням належного відповідача, його місцезнаходження (для юридичних осіб), ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України та підтверджуючих письмових доказів.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Гомельчук С.В.

Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112150955
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в загальному розмірі 376113,13 грн

Судовий реєстр по справі —300/2933/23

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 21.07.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 29.05.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні