Рішення
від 13.07.2023 по справі 131/777/23
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/777/23

Провадження № 2-о/131/51/2023

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.07.2023 м. Іллінці

Іллінецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Коваля А.М.

за участю секретаря судових засідань Чех Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, заінтересована особа Іллінецьке об`єднане управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області ,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із зазначеною заявою, в якій вказала, що вона, досягнувши пенсійного віку. Однак, при зверненні до Іллінецького об`єднаного Управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області для призначення їй пенсії за віком з`ясувалося, що у трудовій книжці серії НОМЕР_1 , виданій 24 листопада 1981 року, на титульній сторінці відсутня печатка організації, адміністрація яка в 1981 році вперше здійснила запис про прийом на роботу. Даний документ підтверджує загальний трудовий стаж, що є необхідним для врахування при призначенні пенсії за віком.

Організація, в якій ОСОБА_1 працювала по трудовій книжці, а саме: Будівельно-монтажний поїзд №181 залізничної станції Красний Лиман, знаходяться на окупованій території Донецької області (Красний Лиман, Макіївка), що унеможливлює виправлення допущеної помилки в самій організації, а саме поставлення відповідної печатки. З тих самих підстав неможливо отримати і архівні довідки про роботу у даній організації.

Тому заявник просить суд встановити факт належності їй трудової книжки серії НОМЕР_1 , виданій 24 листопада 1981 року.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явилася, натомість подала до суду заяву, в якій просить розглянути справу без її участі та встановити юридичний факт, про який вона просить.

Представник Головного управління ПФУ у Вінницькій області в судове засідання не з`явився, натомість головний спеціаліст-юрисконсульт Відділу представництва інтересів в судах та інших органах Юридичного управління Гершук Є.С. подав до суду заяву з проханням розглянути справу за відсутності представника, рішення прийняти на розсуд суду.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути справу у відсутність заявника та заінтересованої особи на підставі наявних у справі письмових доказів.

У відповідності до п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно п. 6 ч.1 ст. 315 ЦПК України, справами про встановлення фактів, що мають юридичне значення є, зокрема, справи щодо належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Так, судом встановлено, що заявник ОСОБА_1 на даний час досягнула пенсійного віку, що підтверджується її паспортом громадянина України серії НОМЕР_2 (а.с.5), у зв`язку з чим звернулася до Іллінецького об`єднаного Управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області для оформлення пенсії, що підтверджується копією її відповідної заяви (а.с.17,18).

Однак, як з`ясувалось, заявник не може оформити пенсію за віком, так як у трудовій книжці серії НОМЕР_1 (а.с.10-12), виданій 24 листопада 1981 року, на титульній сторінці відсутня печатка організації, адміністрація якої в 1981 році вперше здійснила запис про прийом на робот. Крім того, вказана трудова книжка оформлена російською мовою на ім`я « ОСОБА_1 », потім прізвище виправлено на « ОСОБА_1 ».

Можливість виправлення допущеної помилки в самій організації, а саме: поставлення відповідної печатки, на даний час відсутня, оскільки організація, в якій працювала ОСОБА_1 - Будівельно -монтажний поїзд №181 залізничної станції Красний Лиман, на даний час через військову агресію РФ, знаходиться на окупованій території Донецької області (Красний Лиман, Макіївка). У зв`язку з вказаною окупацією, також неможливо отримати і архівні довідки про роботу у даній організації.

Той факт, що трудова книжка серії НОМЕР_1 , видана 24 листопада 1981 року, належить саме заявнику ОСОБА_1 , підтверджується, зокрема, копією її паспорта громадянина України серії НОМЕР_2 (а.с.5); копією свідоцтва про її народження серії НОМЕР_3 (а.с.13); копією свідоцтва про розірвання шлюбу між ОСОБА_5 та ОСОБА_1 (а.с.15), копією Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію шлюбу щодо підтвердження дошлюбного прізвища (а.с.16), згідно якого дошлюбне прізвище ОСОБА_1 було « ОСОБА_7 »; копією свідоцтва про одруження ОСОБА_8 та ОСОБА_1 (а.с.14), згідно якого після реєстрації шлюбу ОСОБА_1 змінила своє прізвище на « ОСОБА_9 ».

За таких обставин суд вважає, що доводи заявника повністю знайшли своє підтвердження в ході дослідження наявних у справі письмових доказів, тому вважає за необхідне встановити факт, про який просить заявник.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 263-265, 272, 273, 293, 315 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, заінтересована особа - Іллінецьке об`єднане управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області - задовільнити.

Встановити факт, що трудова книжка серії НОМЕР_1 , видана 24 листопада 1981 року, належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Рішення може бути оскаржене до Вінницького апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_4 , адреса: АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: Іллінецьке об`єднане Управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, код ЄДРПОУ: 40350288, адреса: 22700, м. Іллінці Вінницького району Вінницької області, вул. Соборна, 27.

Суддя:

СудІллінецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112157288
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них:

Судовий реєстр по справі —131/777/23

Рішення від 13.07.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Коваль А. М.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Коваль А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні