Ухвала
від 11.07.2023 по справі 363/3346/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"11" липня 2023 р. Справа № 363/3346/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

11 липня 2023 року м. Вишгород

Суддя Вишгородського районного суду Київської області Олійник С.В., розглянувши адміністративний позов

ОСОБА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1

до Головного управління Національної поліції в Одеській області, 65000, вул. Єврейська вулиця,12,м.Одеса,Одеська область,

третя особа інспектор Ізмаїльського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області Дяков Іван Іванович, 68601, вул. Михайлівська, 27, м. Ізмаїл, Одеська область

про скасуванняпостанови про притягнення до адміністративної відповідальності,

встановив:

До Вишгородськогорайонного судуКиївської областізвернувся задміністративним позовом ОСОБА_1 доГоловного управління Національноїполіції вОдеській області,третя особа інспекторІзмаїльського районногоуправління поліції Головногоуправління Національної поліціїв Одеськійобласті ДяковІван Івановичпро скасуванняпостанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 27.06.2023 року позовну заяву залишено без руху для усунення недоліків.

Після усуненнянедоліків звернувсяз адміністративнимпозовом до доГоловного управління Національноїполіції вОдеській області,третя особа інспекторІзмаїльського районногоуправління поліції Головногоуправління Національної поліціїв Одеськійобласті ДяковІван Івановичпро скасуванняпостанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Вирішуючи питання про відкриття провадження, приходжу до наступного:

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно достатті 19 КАС Україниналежить до юрисдикції адміністративних судів та підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов відповідає вимогам, встановленим ст. ст.160,161та172 КАС України, та поданий з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позову без руху, повернення або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановленихКАС України, немає.

Відповідно до частини першоїст. 12 КАС України- адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно із частинами другою та третьоюст. 12 КАС України- спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до п. 10 ч. 6ст. 12 КАС України, визначено, що справами незначної складності є справи, зокрема, інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно п. 4 ч. 9ст. 171 КАС України- при прийнятті позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (ч. 5ст. 262 КАС України).

З огляду на предмет та підстави позову дана справа підпадає під ознаки незначної складності та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження. Обставини справи, що згідно ч. 3ст. 257 КАС України, мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, наразі також свідчать про наявність підстав для розгляду цієї справи в спрощеному порядку без виклику сторін.

На підставі викладеного, приходжу до висновку, що справа підлягає подальшому розгляду згідно із нормамиКАС Українив порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Відповідно до ч. 4ст. 159 КАС України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Згідно із вимогами ст. ст.79,162,163,164,165 КАС Україниодночасно з направленням до суду: доказів (крім речових доказів), відзиву, відповіді на відзив, заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву, їх копії повинні бути надіслані іншим учасникам справи, а суду надано документи, що підтверджують їх надіслання.

Керуючись вимогами ст.ст. 12,171,173-176,180,248 КАС України, суддя

ухвалив:

Відкрити провадженняв адміністративнійсправі запозовом ОСОБА_1 доГоловного управління Національноїполіції вОдеській області,третя особа інспекторІзмаїльського районногоуправління поліції Головногоуправління Національної поліціїв Одеськійобласті Дяков ІванІванович проскасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні з урахуванням особливостей визначених ст. ст.268-272,286 КАС Українина21.07.2023 року на 09 годину 30 хвилин у приміщенні Вишгородського районного суду Київської області за адресою: м. Вишгород, вул. Кургузова, 7.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Надіслати позивачу копію ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження у справі, відповідачу - копію ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження у справі, копію адміністративного позову з копіями доданих до нього документів.

Запропонувати відповідачеві протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву та/або клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Роз`яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4статті 162 Кодексу адміністративного судочинства Українидо відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачеві протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив та/або клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Запропонувати відповідачеві подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.Веб-адреса сторінки: http://vsh.ko.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.В. Олійник

Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112161488
СудочинствоАдміністративне
Сутьпритягнення до адміністративної відповідальності

Судовий реєстр по справі —363/3346/23

Постанова від 08.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 07.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 26.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 25.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 25.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Ухвала від 06.10.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Чаку Євген Васильович

Рішення від 07.09.2023

Адміністративне

Вишгородський районний суд Київської області

Олійник С. В.

Ухвала від 21.07.2023

Адміністративне

Вишгородський районний суд Київської області

Олійник С. В.

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

Вишгородський районний суд Київської області

Олійник С. В.

Ухвала від 27.06.2023

Адміністративне

Вишгородський районний суд Київської області

Олійник С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні