Ухвала
від 11.07.2023 по справі 759/12688/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 1-кс/759/4042/23

ун. № 759/12688/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 липня 2023 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023110000000079 від 14.03.2023, про продовження строку дії обов`язків покладених на підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Катюжанка Київської області, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , з вищою освітою, головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, раніше не судимого, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023110000000079 від 14.03.2023, про продовження строку дії обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, в межах застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно підозрюваного ОСОБА_4 .

Клопотання обґрунтовано тим, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42023110000000079 від 14.03.2023 за підозрою ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів Київської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 30-К ОСОБА_6 призначено на посаду начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_6 , будучи начальником відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснював організацію виконання завдань та доручень керівництва з питань, що належать до компетенції відділу, здійснення керівництва діяльністю та організацію роботи Відділу та надання обов`язкових до виконання доручень працівникам відділу з питань, що належать до його функціональних повноважень, контроль за їх виконанням, тобто був наділений організаційно - розпорядчими функціями, являючись службовою особою відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 31-К ОСОБА_7 призначено на посаду заступника начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_7 , будучи заступником начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснював організацію виконання завдань та доручень керівництва ГУ Держпроспоживслужби у Київській області з питань, що належать до компетенції відділу, здійснення керівництва діяльністю та організацію роботи Відділу та надання обов`язкових до виконання доручень працівникам відділу з питань, що належать до його функціональних повноважень, контроль за їх виконанням, тобто був наділений організаційно-розпорядчими функціями, являючись службовою особою відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 31-К ОСОБА_8 призначено на посаду головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

09 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 88-К ОСОБА_4 призначено на посаду головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_4 та ОСОБА_8 , будучи головними спеціалістами відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснювали виконання завдань та доручень керівництва ГУ Держпроспоживслужби у Київській області з питань, що належать до компетенції відділу, виконання доручень з питань, що належать до їх функціональних повноважень, тобто були наділені організаційно-розпорядчими функціями, являючись службовими особами відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, використовуючи необізнаність громадян законодавства України щодо порядку реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку сільськогосподарської техніки, які зверталися з цього приводу, створили умови, за яких, при отриманні ними неправомірної вигоди, відбувались швидкі та безперешкодні реєстраційні дії щодо сільськогосподарської техніки. З метою конспірації їх злочинної діяльності, рекомендували звертатися громадянам за консультативною допомогою у вирішенні вказаних питань до ФОП « ОСОБА_9 ».

ОСОБА_9 зареєстрована як фізична особа - підприємець. До основних видів діяльності ФОП « ОСОБА_9 » відноситься: Консультування з питань комерційної діяльності й керування; Надання комбінованих офісних адміністративних послуг; Надання інших інформаційних послуг, н.в.і.у.; Надання інших допоміжних комерційних послуг, н.в.і.у.

Під час своєї підприємницької діяльності ОСОБА_9 представляла інтереси осіб, які звертались до останньої з приводу реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку сільськогосподарської у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Так, 28.03.2023, ОСОБА_10 , діючи на підставі довіреності в інтересах ІП «ДОРФ», ЄДРПОУ 34069002, звернулась до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку подрібнювача деревини причіпного ESCHLBOCK BIBER 80Z, рік випуску 2008, заводський номер НОМЕР_1 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_10 28.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 10 годині 34 хвилин 28.03.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_10 , та діючи в інтересах останньої, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 28.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття сільськогосподарської техніки з обліку, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 30.03.2023, представник СТОВ «ЄДНІСТЬ», код ЄДРПОУ 32151697, ОСОБА_11 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного «JOHN DEERE 6110B 2020» та навантажувача телескопічного «JCB 531-70 AGRI 2021». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_11 30.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 13 годині 53 хвилин 30.03.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_11 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 30.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття сільськогосподарської техніки з обліку, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 31.03.2023, представник ПрАТ «МХП», ЄДРПОУ 25412361, ОСОБА_12 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для перереєстрації та зняття з обліку квадроцикла «ARCTIC CAT 700, рік випуску 2014, заводський номер 4UF14ATV7ET206792». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5400 гривень.

ОСОБА_12 31.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення перереєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 13 годині 33 хвилин 31.03.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_12 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 31.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про перереєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 03.04.2023, ОСОБА_13 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку трактора колісного «МТЗ-82 рік випуску 1996 заводський номер НОМЕР_2 ». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5500 гривень.

ОСОБА_13 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5500 грн.

У подальшому, о 13 годині 55 хвилин 03.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_13 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 03.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про перереєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 03.04.2023, представник ТОВ «Сільгосптехніка Нова», код ЄДРПОУ 03744215, ОСОБА_14 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_3 , трактора колісного Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_4 , трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_5 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_6 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_7 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_8 та зняття з обліку трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_5 , трактора колісного Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_4 , трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_3 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 25500 гривень.

ОСОБА_14 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 25500 грн.

У подальшому, о 13 годині 55 хвилин 03.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_14 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 9000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 03.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, які у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 04.04.2023, ОСОБА_15 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного JOHN DEERE 6110B рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_9 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_16 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 26 хвилин 04.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_16 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 04.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 04.04.2023, ОСОБА_17 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус-892 рік випуску 2019 заводський номер НОМЕР_10 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_17 04.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 26 хвилин 04.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_17 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 04.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 05.04.2023 представник ТОВ «Деремзена-Агро», код ЄДРПОУ 39046613, ОСОБА_18 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного JOHN DEERE 8330, рік випуску 2008, заводський номер НОМЕР_11 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_18 05.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 54 хвилин 05.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_18 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 05.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 05.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_19 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку та реєстрації комбайна зернозбирального JOHN DEERE S670, рік випуску 2014, заводський номер 1Z0S670AHEL093495, JOHN DEERE S670 рік випуску 2016, заводський номер 1Z0S670BEFR100146, JOHN DEERE S690 рік випуску 2012, заводський номер НОМЕР_12 та обприскувача самохідного JOHN DEERE 4720 рік випуску 2007, заводський номер НОМЕР_13 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 20000 гривень.

ОСОБА_19 05.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку та реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 20000 грн.

У подальшому, о 12 годині 06 хвилин 05.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_19 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 8000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 05.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку та реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 07.04.2023 представник ТОВ «Рідна країна», код ЄДРПОУ 44856654, ОСОБА_20 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного John Deere 4830 рік випуску 2008 заводський номер TB00471LE. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5500 гривень.

ОСОБА_20 07.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5500 грн.

У подальшому, о 10 годині 45 хвилин 07.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_20 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 07.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 10.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_19 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку Комбайна зернозбирального JOHN DEERE 9770 рік випуску 2011 заводський номер 1H09770SKB0743965. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_19 10.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 10 годині 15 хвилин 10.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_19 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 10.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 10.04.2023 представник ТОВ «Алабама Технікс», код ЄДРПОУ 41989909, ОСОБА_21 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного JOHN DEERE 4710 рік випуску 2004 заводський номер N04710X004353. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_21 10.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 10 годині 15 хвилин 10.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_21 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 10.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_22 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного ДТЗ-5244HPX рік випуску 2021 заводський номер НОМЕР_14 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_22 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_22 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_23 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку комбайну зернозбирального Е-527 рік випуску 1997 заводський номер 16-07263. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_23 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_23 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_24 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Yanmar F200D рік випуску 1992 заводський номер НОМЕР_15 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_24 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_24 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 13.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_19 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного JOHN DEERE R4045, рік випуску 2016, заводський номер 1N04045RLE0006299 та комбайна зернозбирального JOHN DEERE S670, рік випуску 2014, заводський номер НОМЕР_16 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 10000 гривень.

ОСОБА_19 13.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 10000 грн.

У подальшому, о 11 годині 52 хвилин 13.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_19 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 4000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 13.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 14.04.2023 представник ТОВ «Мега-Будтранс», ЄДРПОУ 44038515 ОСОБА_25 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації екскаватора-навантажувача JCB 3 CX SITEMASTER рік випуску 2022 заводський номер НОМЕР_17 та катка дорожнього Bomag BW138AC рік випуску 2008 заводський номер НОМЕР_18 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 6000 гривень.

ОСОБА_26 14.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 6000 грн.

У подальшому, о 09 годині 35 хвилин 14.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_25 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 14.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 24.04.2023 ОСОБА_27 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус- 892 рік випуску 2006 заводський номер НОМЕР_19 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_27 24.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 11 годині 05 хвилин 24.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_27 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 24.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 24.04.2023 ОСОБА_28 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного John Deere 955 рік випуску 1978 заводський номер НОМЕР_20 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_28 24.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 11 годині 05 хвилин 24.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_28 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 24.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 27.04.2023 представник ТОВ «Спектр-Агро», ЄДРПОУ 36348550 ОСОБА_29 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного DEUTZ-FAHR AGROFARM 115G DT E2 рік випуску 2023 заводський номер НОМЕР_21 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_29 27.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 24 хвилин 27.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_29 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 27.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 27.04.2023 представник ТОВ «Трактор Хата», ЄДРПОУ 41707623 ОСОБА_30 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного Lovol TB454 рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_22 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_30 27.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 24 хвилин 27.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_31 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 27.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 28.04.2023 представник ФГ «Пташніченко», ЄДРПОУ 45107343, ОСОБА_32 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Lovol TB454 рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_22 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_32 28.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 15 хвилин 28.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_33 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 28.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_19 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку комбайна зернозбирального JOHN DEERE 9770 STS рік випуску 2010 заводський номер НОМЕР_23 та видачу дубліката свідоцтва про реєстрацію трактора колісного JOHN DEERE 7250R рік випуску 2016 заводський номер НОМЕР_24 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 7500 гривень.

ОСОБА_19 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 7500 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 28.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_19 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_8 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 3000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 представник ТОВ «Ропа Україна», код ЄДРПОУ 32710583, ОСОБА_34 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації сівалки HORSCH AVATAR 6.16 SD рік випуску 2021 номер 21271708. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_34 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 17.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_35 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_8 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 ОСОБА_36 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації комбайна зернозбирального Е-527 рік випуску 1997 заводський номер НОМЕР_25 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_36 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 17.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_36 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_8 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 18.04.2023 ОСОБА_37 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації навантажувача телескопічного MANITOU MLT 735 LSU T рік випуску 2010 заводський номер 590219. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_37 18.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 (офісна), передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 18.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_38 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_8 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 18.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах якої діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 19.04.2023 ОСОБА_39 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_9 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного SHIFENG SF-240 рік випуску 2021 заводський номер НОМЕР_26 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_39 19.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_2 , передала ОСОБА_9 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 19.04.2023 ОСОБА_9 , на виконання домовленості з ОСОБА_40 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_8 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 19.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_9 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Таким чином, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_4 підозрюються в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене повторно, у складі організованої групи, тобто у скоєнні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України.

Ухвалою слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва від 13.05.2023 відносно підозрюваного ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 10.07.2023 з правом внесення застави у вигляді 60 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 161040, 00 грн.

При цьому, вказаною ухвалою визначено, що у разі внесення застави та з моменту звільнення підозрюваної з-під варти внаслідок внесення застави визначеної в ухвалі, підозрюваний зобов`язаний виконувати покладені на нього обов`язки пов`язані із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави: прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду за їх першою вимогою; не відлучатися за межі населеного пункту, де проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду; утримуватися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні до завершення досудового розслідування; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання документи, які надають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Разом з тим, слідчим суддею визначено строк дії обов`язків, визначених для підозрюваного ОСОБА_4 , в межах терміну досудового розслідування, тобто до 13 липня 2023 року включно.

15.05.2023 ОСОБА_4 було звільнено з-під варти у зв`язку із внесенням застави.

Строк дії обов`язків покладених на підозрюваного ОСОБА_4 закінчується 13.07.2023, але досудове розслідування не може бути завершеним у зв`язку із тим, що по даному кримінальному провадженню необхідно виконати процесуальні дії, проведення та завершення яких потребує додаткового часу, а саме: отримати відповідь від УКП ОТЗ ГУНП в Київській області, про опрацювання інформації отриманої від операторів телекомунікацій; допитати в якості свідків у даному кримінальному провадженні інших працівників відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області; встановити та допитати інших свідків у даному кримінальному провадженні, які здійснювали реєстрацію, перереєстрацію, зняття з обліку сільськогосподарської техніки у період з березня 2023 року по травень 2023 року; оглянути всі документи, які вилучені 12.05.2023 у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9-В; систематизувати матеріали кримінального провадження; виконати інші слідчі (розшукові) та процесуальні дії, які необхідні для закінчення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні; виконати вимоги ст. ст. 290, 291 КПК України та, зокрема, скласти обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування.

Також, прокурор посилається на обґрунтованість підозри у вчиненні ОСОБА_4 злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України та існування ризиків, визначених п.п. 1, 2, 3, 4, 5 ч.1 ст. 177 КПК України, які не зменшились та наявні до цього часу в повному обсязі.

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання з підстав викладених у ньому, просив його задовольнити.

Захисник, позицію якої підтримав підозрюваний ОСОБА_4 , заперечив проти задоволення клопотання прокурора, зазначив, що пред`явлена його підзахисному підозра є необґрунтованою, ризики, заявлені у клопотанні прокурора, відсутні, ОСОБА_4 справно виконує процесуальні обов`язки підозрюваного, тому необхідності в покладанні на нього таких обов`язків немає.

Слідчий суддя, вислухавши доводи та пояснення підозрюваного, доводи захисника, прокурора, дослідивши подані матеріали, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до постанови заступника начальника СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_41 про призначення групи слідчих від 11.05.2023р., місцем проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42023110000000079 від 14.03.2023, вважати місцезнаходження відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області ( м. Київ, вул. Святошинська, 2А).

14.03.2023 року відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023110000000079, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України.

12.05.2023 ОСОБА_4 затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, відповідно до ст. 208 КПК України.

13.05.2023 слідчим за погодженням із прокурором ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

13.05.2023 року щодо підозрюваного ОСОБА_4 застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 10.07.2023 року з визначенням розміру застави у розмірі 60 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 161040 грн. 00 коп. Також на підозрюваного ОСОБА_4 у разі внесення застави покладено наступні обов`язки: прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду за їх першою вимогою; не відлучатися за межі населеного пункту, де проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду; утримуватися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні до завершення досудового розслідування; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання документи, які надають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

15.05.2023 ОСОБА_4 було звільнено з-під варти у зв`язку із внесенням застави та відповідно до нього застосовано запобіжний захід у вигляді застави з покладанням вищевказаних обов`язків. Строк дії зазначених обов`язків спливає 13.07.2023.

22.06.2023 ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.28, ч. 3 ст. 368 КК України.

Постановою заступника керівника Київської обласної прокуратури ОСОБА_42 від 10.07.2023 строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42023110000000079 від 13.05.2023 продовжено на строк до трьох місяців, тобто до 13.08.2023.

Відповідно до ч.7 ст.194 КПК України обов`язки, передбачені частиною п`ятою цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу.

Вирішуючи питання про продовження підозрюваному ОСОБА_4 строку дії покладених на нього обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, слідчий суддя вважає, що доказами, які містяться в матеріалах клопотання, доведено наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_4 кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28, ч. 3 ст. 368 КК України.

При цьому слідчий суддя враховує практику Європейського суду з прав людини, яка відповідно до ст. 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» є джерелом права. У своїх рішеннях Європейський суд з прав людини, зокрема, «Фокс, Кемпбел і Гартлі проти Сполученого Королівства», «Нечипорук та Йонкало проти України», наголошує, що «обґрунтована підозра» передбачає наявність фактів або інформації, які б могли переконати об`єктивного спостерігача у тому, що відповідна особа могла вчинити злочин. У справі «Мюррей проти Сполученого Королівства» №14310/88 від 23 жовтня 1994 року Європейський суд з прав людини зазначив, що «факти, які є причиною виникнення підозрі не повинні бути такими ж переконливими, як ті, що є необхідними для обґрунтування вироку чи й просто висунення обвинувачення, черга якого надходить на наступній стадії процесу кримінального розслідування».

При обранні ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням альтернативного заходу у виді застави, слідчим суддею були враховані ризики, передбачені ч.1 ст. 177 КПК України.

Дослідивши докази, які додані до матеріалів клопотання, беручи до уваги дані щодо особи підозрюваного, слідчий суддя приходить до висновку, що на даний час вищевказані ризики, не зменшилися та продовжують існувати.

Також прокурором доведено, що існують обставини, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії ухвали про обрання підозрюваному ОСОБА_4 запобіжного заходу.

З огляду на викладене, слідчий суддя вважає клопотання прокурора обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню .

Керуючись ст.ст. 177, 182, 194, 199, 309,372 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора - задовольнити.

Продовжити строк виконання обов`язків, передбачених ч.5 ст. 194 КПК України, покладених на підозрюваного ОСОБА_4 , які діють під час застосування запобіжного заходу у вигляді застави, в межах строку досудового розслідування, тобто до 13 серпня 2023 року включно, а саме:

- прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду за їх першою вимогою;

- не відлучатися за межі Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- утримуватися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні до завершення досудового розслідування;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

- здати на зберігання документи, які надають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та оголошено 13 липня 2023р.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112163391
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку обов'язків

Судовий реєстр по справі —759/12688/23

Ухвала від 11.07.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Кравець В. М.

Ухвала від 11.07.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Кравець В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні