Ухвала
від 12.07.2023 по справі 461/438/22
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/438/22

Провадження № 1-кс/461/3716/23

УХВАЛА

іменем України

12.07.2023 року м. Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні у м.Львові погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами БЕБ Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 , клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №32021140000000008 від 28.01.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.212 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До Галицькогорайонного судум.Львова надійшлопогоджене зпрокурором відділунагляду задодержанням законіворганами БЕБЛьвівської обласноїпрокуратури ОСОБА_3 ,клопотання старшогослідчого вОВС відділурозслідування злочиніву сферігосподарської таслужбової діяльностіСУ ГУНП уЛьвівській області ОСОБА_4 ,в якомупросить продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження № 32021140000000008 від 28.01.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, на 12 місяців (один рік), тобто до 28 липня 2024 року.

В обгрунтування внесеного клопотання покликається на те, що строк досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину з моменту внесення відомостей до ЄРДР до дня повідомлення особі про підозру становив 12 місяців, та з урахуванням ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 21.07.2022, завершується 28.07.2023.

Однак, на даний час у провадженні не проведено усі необхідні слідчі (розшукові) та процесуальних дії, зокрема необхідно: завершити опрацювання документів отриманих з Держмитслужби для з`ясування всіх видів пляшки типу Tascabile JB (мала плоска пляшка під віскі чи бренді), яка відправлялась в Канаду, та вжити заходів до з`ясування цін у конкурентів ТОВ «ПЗС» на аналогічні пляшки по експортних контрактах за умовами поставками такими як у ТОВ «ПЗС»; підготувати доручення про міжнародну допомогу для отримання рухів коштів по рахункам GlassHouse S.r.l. та DELTA Glass S.r.l., документації про відкриття банківських рахунків та надання можливості доступу до управління такими рахунками будь-яким особам, отримання інформації про IP-адреси з яких здійснювались платежі з рахунків цих італійських компаній, документів щодо реєстрації та перереєстрації цих компаній, документацію з митних органів Італії щодо здійснення GlassHouse S.r.l. та DELTA Glass S.r.l. експортних операцій на продаж скляної пляшки Tascabile JB 200 ml. Виготовленої ТОВ «ПЗС» на адресу канадської Broue Alliance; вирішити питання про підготовку міжнародно-правового доручення в Канаду після опрацювання матеріалів одержаних за співробітництвом з Італії; залучити працівників відділу перевірок з питань трансфертного ціноутворення Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП (м. Київ) для надання методичної допомоги у перевірці версії про приховування прибутку в Італії від оподаткування; провести ряд інших слідчих (процесуальних) дій у разі яких виникне необхідність.

Окрім цього, Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» № 64/2022 від 24.02.2022, у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, у зв`язку з чим порушилося транспортне сполучення між населеними пунктами, наявні певні обмеження в роботі операторів поштового зв`язку.

Також, Міністерством внутрішніх справ України запроваджені та здійснюються передбачені Законом України «Про правовий режим воєнного стану» заходи і повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, до яких залучений і особовий склад слідчого управління ГУ НП у Львівській області, що, в свою чергу, унеможливлює проведення у кримінальному провадженні слідчих (розшукових) дій.

На підставі викладеного, беручи до уваги, що для проведення у кримінальному провадженні слідчих (розшукових) дій та отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду, складення, за наявності підстав, письмового повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 КК України і його вручення, а також те, що вказані дії не могли бути здійснені та завершені раніше з об`єктивних причин та внаслідок особливої складності провадження, необхідний додатковий строк у 12 місяців, тобто 1 (один) рік.

Просить клопотання задоволити.

Слідчий у судове засідання не з`явився, оскільки подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності. Клопотання підтримує та просить таке задоволити.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.294 КПК України якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1 - 3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Згідно частини 1 статті 295-1 КПК України у випадках, передбачених ст.294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Встановлено, що слідчим управлінням ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 28.01.2021 до ЄРДР №32021140000000008, за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

З матеріалів досудового розслідування, яке розпочато на підставі узагальнених матеріалів Державної служби фінансового моніторингу України, встановлено, що однією з мешканок м. Львова здійснювались систематичні перетини державного кордону України на територію Республіки Польща де у період 2017-2019 років проводилось внесення готівкових коштів на її банківські рахунки з одночасним перерахуванням грошових коштів чеській фінансовій компанії Аkcenta CZ A.S., яка перерахувала понад 100 млн. грн. на рахунки різних платників податків в Україні, у тому числі без зазначення у призначенні платежу реквізитів будь-яких зовнішньоекономічних контрактів.

Згідно з висновками Державної служби фінансового моніторингу України діяльність з переміщення готівкової грошової маси з України в Республіку Польща для її внесення на банківські рахунки з подальшим перерахуванням фінансовій компанії свідчить про виконання функцій кеш-кур`єра певними громадянами в інтересах невстановленого кола осіб, якими можуть бути також українські платники податків, що отримували валютні безготівкові надходження від чеської фінансової компанії Аkcenta CZ A.S.

Так, згідно даних Державної служби фінансового моніторингу України від компанії Аkcenta CZ A.S. найбільші суми зарахувань одержувались:

ТОВ «Інтерстарч Україна» (ЄДРПОУ 38307757);

ТОВ «Завод теплоізоляційних матеріалів «Техно» (ЄДРПОУ 35492904);

ПрАТ «ВГП» (ЄДРПОУ 01880724);

ТОВ «Фабрика «Варіант» (ЄДРПОУ 21170203);

ТОВ «Піськівський завод скловиробів» (ЄДРПОУ 33894121).

При цьому, призначення платежів ТОВ «Піськівський завод скловиробів» не містять посилання на підстави фінансово-господарських відносин з нерезидентом.

Разом з тим, досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, згідно ст. 216 КПК України (в редакції станом на 12.05.2021) проводилось слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області.

На виконання п.п. 2 п. 10 розділу VI Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», Кабінетом Міністрів України з 25.09.2021 ліквідовано Державну фіскальну службу України та її слідчі підрозділи.

За таких обставин, з метою забезпечення всебічного, повного та неупередженого досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, 24.09.2021 Львівською обласною прокуратурою подальше проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні доручено слідчому управлінню ГУ НП у Львівській області.

Згідно змін, внесених до КПК України в редакції Закону № 1888-IX від 17.11.2021, відповідно до ч.3 ст.216 КПК України, здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ст.212 КК України, здійснюють детективи органів Бюро економічної безпеки України.

Відповідно до ч. 2 ст. 218 КПК України прокурор у разі самостійного виявлення обставин, що свідчать про необхідність визначення іншої підслідності, протягом десяти днів з дня встановлення таких обставин зобов`язаний прийняти постанову про визначення підслідності.

Враховуючи наведене, 24.01.2022 Львівською обласною прокуратурою підслідність у вказаному кримінальному провадженні визначено за детективами Бюро економічної безпеки України.

Відповідно до ч. 1 ст. 216 КПК України досудове розслідування здійснюється слідчим того органу, під юрисдикцією якого знаходиться місце вчинення кримінального правопорушення.

Постановою Кабінету Міністрів України № 1135 від 03.11.2021 «Про утворення територіальних органів Бюро економічної безпеки» передбачено утворення як юридичних осіб публічного права 23 територіальних органів БЕБ, однак фактична штатна чисельність підрозділів унеможливлює виконання ними вимог, передбачених ст. 218 КПК України.

При цьому апарат БЕБ сформовано лише на 50 відсотків від його граничної кадрової чисельності, що в сукупності із навантаженням, яке становить понад 10 складних кримінальних проваджень на кожного детектива, у тому числі за фактами декількох кримінальних правопорушень, щодо яких здійснюється провадження, із значним обсягом та специфікою процесуальних дій, необхідних для розслідування, а також з огляду на територіальну віддаленість, від місця вчинення відповідних правопорушень не дає цьому органу змогу здійснити належне досудове розслідування згаданого кримінального провадження.

Із врахуванням викладеного, постановою першого заступника Генерального прокурора від 11.03.2022 про доручення здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні іншому органу досудового розслідування, підслідність у даному кримінальному провадженні визначено за слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області.

З положень п. 5 ч. 1 ст. 3 КПК України вбачається, що досудове розслідування це стадія кримінального провадження, яка починається з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і закінчується закриттям кримінального провадження або направленням до суду обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Згідно норм ст. 219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Санкція ч.1ст.212КК Українипередбачає покаранняу видіштрафу від трьох тисяч до п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Згідно ч. 4 ст. 12 КК України нетяжким злочином є передбачене цим Кодексом діяння (дія чи бездіяльність), за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк не більше п`яти років.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину з моменту внесення відомостей до ЄРДР до дня повідомлення особі про підозру становив 12 місяців, та з урахуванням ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 21.07.2022, завершується 28.07.2023.

Відповідно до чинного законодавства, кримінальна відповідальність за ст. 212 КК України, настає не за сам факт несплати податків, зборів, а за умисне ухилення від сплати податків, якщо діяння особи призвело до фактичного ненадходження до бюджету чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах.

Під значним розміром коштів слід розуміти суми податків, зборів і інших обов`язкових платежів, які в три тисячі і більше разів перевищують установлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян.

Також, чинним законодавством визначено суми несплати податків, за які настає кримінальна відповідальність, в залежності від періоду вчинення злочину.

Слід зауважити, що кваліфікуючи злочинні діяння за ст. 212 КК України, предметом злочину якого є податки, збори, обов`язкові платежі обов`язкові внески до бюджету відповідного рівня або державного цільового фонду, необхідно виходити не з тієї величини, що прихована від оподаткування і на яку відповідно не нараховано обов`язковий платіж, а з величини фактично несплаченого податку, збору, обов`язкового платежу, без врахування фінансової санкції (пені, штрафу), які застосовуються відповідно до вимог податкового законодавства.

На даний час у кримінальному провадженні проведено наступні слідчі (розшукові) та процесуальні дії:

- скеровані письмові вимоги у порядку ст. 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність» до АТ «Укрексімбанк» та АТ «Приватбанк» з метою отримання виписок про рух грошових коштів по рахункам ТОВ «Пісківський завод скловиробів» та ПрАТ «Фед», якими отримувались зарахування від чеської фінансової установи Аkcenta CZ A.S. без призначення платежу.

- скеровано вимогу на адресу Держмитслужби України щодо отримання даних про митниці оформлення та наявність фінансових посередників при здійсненні ЗЕД;

- скеровано вимогу до ГУ ДПС у Львівській області про надання даних про банківські рахунки та ГУ ДПС у Київській області про надання інформації та податкової звітності з актами і довідками перевірок щодо ТОВ «Пісківський завод скловиробів».

- скеровано вимогу до Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків про надання інформації та податкової звітності з актами і довідками перевірок щодо ТОВ «Пісківський завод скловиробів», а також даними звітності за формою 20-ОПП (про наявні на праві власності та користування об`єкти оподаткування/майно) та звітами про контрольовані операції (оскільки встановлено пов`язаних з ТОВ «Інтерстарч Україна» осіб нерезидентів в Німеччині, Чехії, Кіпрі). Відповідь отримано та опрацьовано.

- скеровані письмові вимоги у порядку ст. 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність» до АТ «Креді Агріколь Банк», АТ «Банк Восток», АТ «Міжнародний інвестиційний банк» та АТ «Альфа-Банк» з метою отримання виписок про рух грошових коштів по рахункам ТОВ «Пісківський завод скловиробів». Всі відповіді отримано та опрацьовано, крім АТ «Альфа-Банк», яким відмовлено у наданні інформації.

- направлено листа на адресу голови Держфінмоніторингу України щодо вивчення на предмет ризиковості фінансових операцій, у тому числі ТОВ «Пісківський завод скловиробів», з метою вирішення питання про складення додаткових узагальнених матеріалів згідно ст. 25 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Згідно отриманої відповіді складання додаткових узагальнених матеріалів можливе виключно у випадку надання конкретної інформації щодо підозр у легалізації грошових коштів.

- скеровано листи на адресу АРМА щодо наявності майна та банківських рахунків, у тому числі за кордоном, у ТОВ «Пісківський завод скловиробів» та ТОВ «Інтерстарч Україна»;

- скеровано лист на адресу Антимонопольного комітету України щодо надання інформації про проведені перевірки та розслідування додержання вимог антимонопольного та конкурентного законодавства ТОВ «Пісківський завод скловиробів» та ТОВ «Інтерстарч Україна», їх результати.

- скеровано запит до Державної служби геології та надр України з метою встановлення наявності у ТОВ «Пісківський завод скловиробів» (є платником ренти та збору спеціальне використання водних ресурсів) ліцензій на видобування корисних копалин, отримання гірничих відводів, а також одержання копій актів проведених перевірок.

- скеровано вимогу до ТОВ «Пісківський завод скловиробів» про надання копій документів, які пояснюють підстави одержання валютних зарахувань від компанії Akcenta CZ A.S.

- направлено вимогу до Антимонопольного комітету України щодо інформування про вжиті заходи контролю та проведені перевірки і розслідування з приводу діяльності компаній ТОВ «Пісківський завод скловиробів» та ТОВ «Інтерстарч Україна».

- скеровано вимогу до Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками про надання інформації щодо ліцензії та ліцензійних умов, виданих ТОВ «Пісківський завод скловиробів», яким у виробничому процесі використовуються прекурсори згідно списку 2 таблиці IV Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів для виробничих потреб вищевказаного підприємства.

- отримано інформацію Держмитслужби з даними про проведені експортно-імпортні операції, але без зазначення номенклатури товарів та назв компаній-нерезидентів. Опрацюванням даної інформації встановлено, що ТОВ «Пісківський завод скловиробів» здійснювало експорт виготовленої продукції до Канади із використанням торгуючої країни Італії, що може вказувати на використання посередника в ЄС для врегулювання фінансових питань.

- скеровано вимогу на Київську митницю Держмитслужби щодо надання експортних контрактів ТОВ «ПЗС» на продаж до Канади скляної продукції із використанням Італійського фінансового посередника, а також інвойсів використаних для митних оформлень. Крім того, ініційоване питання щодо можливості скерування митним органом запиту у порядку п. 8 ч. 1 ст. 336 МК України для з`ясування реальної ціни придбання скляної продукції Канадським підприємством-покупцем в Італійської компанії-посередника. Київською митницею надана відповідь та копії документів, у скеруванні запиту до митних органів інших держав відмовлено за відсутністю правових підстав.

- повторно направлено листа на адресу голови Держфінмоніторингу України щодо вивчення на предмет ризиковості фінансових операцій, у тому числі ТОВ «Пісківський завод скловиробів», з метою вирішення питання про складення додаткових узагальнених матеріалів згідно ст. 25 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;

- скеровано вимогу Голові Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з метою одержання копій рішення про емісію облігацій ТОВ «Пісківський завод скловиробів», проспекту облігацій та звіту про результати емісії, змін до цих документів.

- отримано відповідь АТ «КБ Приватбанк» щодо ПрАТ «Фед», яке мало фінансові зарахування від фінансової установи Аkcenta CZ A.S.;

- скеровано вимоги в банківські установи щодо надання виписок про рух грошових коштів по рахункам ТОВ «ФК «Конгур», ТОВ «ФК «Фенікс плюс», ПАТ «ЗНКІФ «Вік» та Korsando Limited з яких сплачувались грошові кошти на рахунок ТОВ «ПЗС» за облігації при публічному розміщенні.

- скеровано вимоги в банківські установи щодо надання виписок про рух грошових коштів по рахункам ТОВ «ФК «Фенікс плюс» у всіх банках;

- отримано відповідь Національного банку України на вимогу обласної прокуратури про те, що перевірки ТОВ «ФК «Конгур» та ТОВ «ФК «Фенікс Плюс» не проводились.

- скеровано вимоги в банківські установи щодо надання виписок про рух грошових коштів по рахункам ТОВ «КУА Траст Центр», ТДВ «СК «ІСТ», ПрАТ «СК «Фінекс» та ТОВ «ФК «Арфін», які сплачували грошові кошти для першої купівлі облігацій ТОВ «ПЗС» компаніями ТОВ «ФК «Конгур» (на суму 69,3 млн грн) та ТОВ «ФК «Фенікс плюс» (на суму 45,7 млн грн).

- повторно направлено листа на адресу голови Держфінмоніторингу України щодо вивчення на предмет ризиковості фінансових операцій, у тому числі ТОВ «Пісківський завод скловиробів», з метою вирішення питання про складення додаткових узагальнених матеріалів згідно ст. 25 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;

- на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова отримано у службових осіб Бучанської районної державної адміністрації Київської області тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ТОВ «ПЗС» щодо операцій на рахунках у цінних паперах клієнтів Центрального депозитарію з облігаціями підприємства дисконтними без документарними іменними за період з 28.08.2018 по 22.03.2019;

- на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова отримано у службових осіб ПАТ «Національний депозитарій України» (ЄДРПОУ 30370711) тимчасовий доступ до документів ТОВ «ПЗС» надані ПАТ «Національний депозитарій України» для забезпечення розрахунків за правочинами по результатах публічного розміщення облігацій ISIN НОМЕР_1 , що укладатимуться на ПАТ «Фондова біржа ПФТС»;

- на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова отримано у службових осіб Східного міжрегіонального управління ДПС із великими платниками податків, отримано тимчасовий доступ до інформації щодо банківських рахунків, податкових декларацій та накладних щодо ТОВ «Завод теплоізоляційних матеріалів «Техно».

- на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова отримано у службових осіб АТ «Фондова біржа ПТФС», отримано тимчасовий доступ до матеріалів щодо укладання ТОВ «ПЗС» договору з організації проведення емісії на фондовій біржі зі всіма додатками та додатковими угодами, що є його невід`ємною частиною, укладений ПАТ «Фондова біржа ПФТС» з метою здійснення процедури публічного розміщення облігацій ISIN НОМЕР_1 за результатами включення цих цінних паперів до біржового списку фондової біржі, у тому числі заявка емітента про допуск цінних паперів до торгів на фондовій біржі та відповідних звітів;

- на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова отримано у службових осіб Центрального міжрегіонального управління ДПС із великими платниками податків, отримано тимчасовий доступ до інформації щодо банківських рахунків, податкових декларацій та накладних щодо ТОВ «ПЗС».

- на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова отримано у службових осіб Головного управління ДПС у Волинській області , отримано тимчасовий доступ до інформації щодо банківських рахунків, податкових декларацій та накладних щодо ПрАТ «ВГП».

- на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова отримано у службових осіб Державної митної служби України, отримано тимчасовий доступ до документів (митних декларацій та доданих до них всіх документів) за період з 01.07.2017 по 31.12.2020 щодо підприємств ТОВ «Інтерстарч Україна» (ЄДРПОУ 38307757), ТОВ «Завод теплоізоляційних матеріалів «Техно» (ЄДРПОУ 35492904), ПрАТ «ВГП» (ЄДРПОУ 01880724), ТОВ «Фабрика «Варіант» (ЄДРПОУ 21170203), ТОВ «Пісківський завод скловиробів» (ЄДРПОУ 33894121).

- на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова отримано у службових осіб Дніпровської у м. Києві державно адміністрації, тимчасовий доступ до матеріалів реєстраційної справи ТОВ «Інтерстарч Україна».

Однак, на даний час у провадженні не проведено усі необхідні слідчі (розшукові) та процесуальних дії, зокрема необхідно:

- завершити опрацювання документів отриманих з Держмитслужби для з`ясування всіх видів пляшки типу Tascabile JB (мала плоска пляшка під віскі чи бренді), яка відправлялась в Канаду, та вжити заходів до з`ясування цін у конкурентів ТОВ «ПЗС» на аналогічні пляшки по експортних контрактах за умовами поставками такими як у ТОВ «ПЗС»;

- підготувати доручення про міжнародну допомогу для отримання рухів коштів по рахункам GlassHouse S.r.l. та DELTA Glass S.r.l., документації про відкриття банківських рахунків та надання можливості доступу до управління такими рахунками будь-яким особам, отримання інформації про IP-адреси з яких здійснювались платежі з рахунків цих італійських компаній, документів щодо реєстрації та перереєстрації цих компаній, документацію з митних органів Італії щодо здійснення GlassHouse S.r.l. та DELTA Glass S.r.l. експортних операцій на продаж скляної пляшки Tascabile JB 200 ml. Виготовленої ТОВ «ПЗС» на адресу канадської Broue Alliance ;

- вирішити питання про підготовку міжнародно-правового доручення в Канаду після опрацювання матеріалів одержаних за співробітництвом з Італії.

- залучити працівників відділу перевірок з питань трансфертного ціноутворення Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП (м. Київ) для надання методичної допомоги у перевірці версії про приховування прибутку в Італії від оподаткування.

- провести ряд інших слідчих (процесуальних) дій у разі яких виникне необхідність.

Вищевказані, слідчі (розшукові) та процесуальні дії, виконати у строк досудового розслідування передбачений КПК України, не представилось можливим, через, що жодній особі не повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення в цьому кримінальному провадженні, минає допустимий строк досудового розслідування, а як наслідок, закриття кримінального провадження може призвести до невиконання завдань кримінального провадження закріплених в ст.2 КПК України та втрати доказової бази, зібраної за час проведення досудового розслідування, з метою забезпечення здійснення повного та всебічного досудового розслідування та з`ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення проводяться слідчі (розшукові) та процесуальні дії спрямовані на встановлення істини у кримінальному провадженні.

Разом із тим, - ч.1 ст. 212 КК України передбачає санкцію у вигляді карається штрафом від п`яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Відтак, оскільки вказаний злочин є нетяжким за кваліфікацією, а відповідно до ч.1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Таким чином, враховуючи вищенаведене та те, що у даному кримінальному провадженні жодній особі не повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, проведення усіх необхідних слідчих (розшуковий) дій до закінчення строку досудового розслідування вбачається неможливим, внаслідок складності провадження, невиконання вказаних дій може призвести як наслідок закриття кримінального провадження, що також може призвести до невиконання завдань кримінального провадження закріплених в ст.2 КПК України, а також втрати доказів, зібраних під час проведення досудового розслідування, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.219, 294, 295-1, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №32021140000000008 від 28.01.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.212 КК України, - задоволити.

Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження № 32021140000000008 від 28.01.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, на 12 місяців (один рік), тобто до 28 липня 2024 року включно.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112167746
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №32021140000000008 від 28.01.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —461/438/22

Ухвала від 12.07.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 10.07.2023

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.07.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 17.01.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 17.01.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні